Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Circulație deschisă pe Lotul 3 din Autostrada A1 Lugoj – Deva. Restricțiile de viteză și de tonaj


Publicat

Lotul de 21 de kilometri, între localitățile Ilia și Holdea, din Autostrada Lugoj-Deva a fost deschis circulației rutiere, în această după-amiază, după ora 14.30, cu restricții de viteză și tonaj. Vineri, o comisie a CNAIR a realizat recepția nodului rutier Holdea.

Pe acest tronson se circulă însă cu restricții de viteză de 80 km/h, dar și cu restricții de tonaj (7,5 tone), adică nu au acces camioanele. Lucrările la lotul 3 au durat șase ani.

UPDATE: CNAIR – DRDP Timișoara a transmis următoarele precizări: ”Astăzi, 23.12.2019, s-a deschis circulația pe Lotul 3 Lugoj – Deva, între  Ilia și Holdea cu restricții de viteză și tonaj.

Având în vedere necesitatea deschiderii traficului pe Autostrada Lugoj – Deva Lot 3, Km 56+220 – Km 77+361, C.N.A.I.R. S.A. a întreprins demersurile necesare pentru evaluarea/expertizarea tehnică a calității lucrărilor executate precum și a lucrărilor rămase de executat în cadrul Contractului nr.92/69652/21.10.2013, după cum urmează:

În raportul final al expertizei tehnice a lucrărilor de drum proiectate şi executate în cadrul contractului Proiectare şi  Execuţie Autostrada Lugoj ÷ Deva, Lot 3 km 56+220 ÷ km 77+361 au fost concluzionate restricții pentru circulația pe cei 21,1 kilometri de autostradă:

– circulația autovehiculelor cu masa până la 7,5 tone

– viteza maximă de până la 80 km/h

– viteza maximă de 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, mâzgă sau circulația pe durata ploilor torențiale

– viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureș (rampe şi pod principal, intre km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri şi rampe intre km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostrada de la nodul Dobra (pod principal şi rampe între km 67+000 şi km 67+500)

– semnalizarea corespunzătoare a sectorului de drum, inclusiv a pericolului prezentei animalelor.

„Am deschis Lugoj – Deva 3, cu restricții, după parcurgerea etapei de expertizare a lucrărilor obligatorii pentru apărarea intereselor statului român în fața Curții de Arbitraj, în contradictoriu cu Antreprenorul. Am urmărit ca traficul pe acest tronson să se desfășoare în deplină siguranță.

În prezent, pe Sibiu – Nădlac se circulă pe aproximativ 330 de km, cu excepția celor 13 km de pe Lugoj – Deva 2, pe zona ecoductelor„, a declarat Sorin Scarlat, Directorul General CNAIR SA.

După deschiderea circulației pe cei 21,1 kilometri noi ai Lotului 3 Lugoj -Deva, rețeaua de autostrăzi și drum național în regim de autostradă din România măsoară 857,5 de km.

Deschiderea circulației pe acest tronson a fost amânată din vară, când CNAIR a refuzat acest lucru, pe motiv că lucrările executate de constructorul spaniel Comsa prezentau „numeroase defecte, degradări în evoluție și nu permit deschiderea traficului în condiții de confort si siguranță”. Lucrările erau finalizate atunci în proporție de 99%.

În urma unei expertizei realizate de IPTANA în toamnă s-a constatat „o funcționare defectuoasă a aparatelor de reazem de la Podul peste râul Mureș acestea fiind ieșite în afara marginii plăcii metalice, către râu”. Repoziționarea aparatelor de reazem s-a făcut de către firma TKT Tehnologii și Tensionări în Construcții SRL, valoarea contractului fiind de 280.000 lei, fără TVA. Lucrările s-au finalizat pe 20 decembrie, potrivit g4media.ro

Alte probleme constatate pe acest tronson de autostradă au fost legate de scurgerea apelor, dar și de utilizarea unor umpluturi în terasamente care nu sunt bune, crăpături apărute în taluzuri sau colmatarea unor șanțuri. Potrivit Asociației Pro Infrastructura, toate aceste lucruri puteau fi remediate sub trafic, iar segmentul de 21 de kilometri de șosea rapidă ar fi putut fi deschis traficului încă din vară.

În ceea ce privește recepția bretelei și a nodului Holdea, CNAIR a recepționat vineri lucrările în valoare de 24,38 milioane de lei, dar șefii de la Drumuri spun că sunt mici probleme, adică stratul de asfalt este mai subțire decât ar fi trebuit.

În septembrie, pe lotul construit de spanioli a apărut o fisură în asfalt cu o lungime de 15 metri și o lățime de un centimetru.

Citește și FOTO ”Cârpeală românească”: fisurile din asfalt au fost acoperite cu smoală, pe ”Autostrada-Muzeu” Lugoj-Deva

Toate reparațiile la autostradă se vor face din garanția de bună execuție pe care CNAIR a încasat-o de la constructor.

credit foto: Daniel Guță și forumpeundemerg.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Olanda, Islanda, Danemarca şi Ungaria intră pe lista roșie a ECDC, din cauza exploziei de cazuri de COVID-19

Publicat

Olanda, Islanda, Danemarca şi Ungaria înregistrează din ce în ce mai multe noi cazuri de COVID-19, iar Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a decis să le plaseze pe lista roşie.

Olanda, Islanda, Danemarca şi Ungaria au fost adăugate pe lista roşie a noului coronavirus, după ce aceste state europene au trecut pragul de 120 de îmbolnăviri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Olanda a înregistrat peste 2.900 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore şi a introdus o serie de măsuri suplimentare pentru a combate un al doilea val, inclusiv închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor la orele 22.00.

Islanda a raportat peste 80 de noi cazuri de COVID în weekend, dar din cauza populației reduse a ţării, chiar şi cea mai mică creştere a îmbolnăvirilor poate avea un impact semnificativ asupra ratei de infecţie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă epidemiologică la Spitalul Județean Alba: Mai multe asistente au participat la un curs unde nu s-au respectat măsurile

Publicat

Un număr cuprins între 15 și 20 de asistente de la Spitalul Județean de Urgență Alba au participat la un curs de perfecționare organizt de SANITAS. Potrivit unor surse medicale, acolo nu s-ar fi respectat măsurile sanitare.

Cel puțin 3 asistente care au participat la cursul respectiv au fost depistate pozitiv. Acestea lucrează pe secții diferite.

Autoritățile iau în calcul ca acest curs să fie una dintre posibilele surse ale focarului de la spitalul din Alba.

Autoritățile au deschis o anchetă epidemiologică.

Contactat de Alba24, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că după atâta muncă și luptă cu noul coronavirus ”este inadmisibil să se întâmple așa ceva”.

Pe lângă ancheta epidemiologică în curs de desfășurare, inspectorii DSP au demarat și o anchetă în paralel, pentru a vedea eventualele greșeli și dacă au fost respectate sau nu regulile sanitare la cursul respectiv.

Reamintim că mai mulți medici și asistente din cadrul instituției au fost confirmați cu noul coronavirus.

Este vorba despre personal medical de pe secțiile ATI, Interne, Chirurgie și Urologie. Potrivit unor surse medicale, peste 20 de persoane ar fi infectate, în condițiile în care ”zona” COVID este deja supra-aglomerată.

Cele 56 de locuri pentru pacienți COVID sunt ocupate complet cu cazurii medii, severe și critice. Dintre cei 56 de pacienți, 8 sunt la ATI cu forme critice, iar restul de 48 de pacienți sunt internați în Secția de Boli Infecțioase Alba, cu forme medii și severe.

Citește și: Probleme MARI la Spitalul Județean Alba. Medici și asistente din mai multe secții, infectați cu coronavirus

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pierderea mirosului în cazul infectării cu coronavirus ar fi de fapt un semn bun. Descoperire legată de cel mai cunoscut simptom

Publicat

Pierderea bruscă a mirosului și a gustului este asociată cu un pronostic COVID-19 mai bun, au concluzionat medicii din Franța și Belgia.

Oamenii de știință au studiat sute de pacienți cu COVID-19, separându-i în patru grupuri, în funcție de gravitatea bolii. Ei au spus că pierderea mirosului pare să fie un bun indicator al evoluției mai blânde a COVID-19, scrie publicația BGR online.

Manifestările clinice ale COVID-19 fac dificilă diagnosticarea bolii de către medici fără un test PCR. Cele mai multe simptome timpurii pot fi asociate cu gripa sau o răceală obișnuită și nu aceasta este singura problemă.

Unele persoane infectate cu noul coronavirus nu prezintă niciodată simptome deloc, iar cei care o fac nu vor raporta întotdeauna aceleași simptome.

Există totuși un simptom special care indică o infecție cu coronavirus destul de clar, și anume pierderea bruscă a mirosului (anosmia) și a gustului (ageusia).

Pierderea mirosului (anosmie) care se întâlnește adesea în COVID-19 ar fi, de fapt, o veste bună pentru persoanele care se îmbolnăvesc, este una dintre concluziile unui studiu realizat de cercetătorii europeni.

Pierderea mirosului este unul dintre simptomele ce caracterizează infecția cu coronavirus. Anosmia este neplăcută și îngrijorează, dar în realitate, ar trebui să dea încredere bolnavului.

Potrivit unui studiu realizat pe 1.300 de pacienți de medicii de la spitalul Foch din Suresnes (Franța) și de Universitatea Mons din Belgia, citat de Digi24, disfuncția olfactivă este un simptom mai frecvent în formele ușoare de COVID-19 decât în cele moderate și critice.

Citește și: Documentar BBC: Oamenii cu imunitate ascunsă anti-COVID. Cum funcționează celulele T și de ce unii pacienți sunt asimptomatici

Așadar, anosmia ar indica o infecție mai ușoară cu coronavirus și nu se înregistrează în mod regulat în cazurile grave. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au examinat evoluția stării de sănătate în cazul celor 1.300 de pacienți confirmați cu infecții COVID-19.

Rezultatul a fost clar: 70 până la 85 la sută dintre pacienții cu o formă ușoară sau moderată de COVID-19 sufereau de anosmie, în timp ce dintre cei spitalizați, numai 10 până la 15 la sută au semnalat că au acest simptom.

Semnul unei imunități mai ridicate

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria comunei Săliștea va fi închisă miercuri, după ce o angajată a fost depistată cu COVID. Tot personalul va fi testat

Publicat

Primăria comunei Săliștea, județul Alba, va fi închisă miercuri pentru dezinfectare, după ce o angajată a fost depistată cu noul coronavirus. 

Testul acesteia a fost pozitiv, iar conducerea instituției a luat decizia de a dezinfecta clădirea și a anunțat că toți angajații vor fi testatați. 

Anunțul a fost făcut pe Facebook, marți seară, pe contul instituției:

”Datorită faptului că una dintre colegele noastre a fost testată pozitiv cu COVID -19, de mâine 30 septembrie 2020, sediul primăriei Săliștea se închide ptr dezinfectare și toți angajați vor fi testați. Primar Aurel Emil Stănilă”.

La începutul epidemiei, comuna a mai trecut printr-un focar. Primarul Aurel Emil Stănilă s-a remarcat și atunci prin transparență și prin modul în care a gestionat situația.

”Mă văd obligat să clarific câteva lucruri legate de cazurile de coronavirus confirmate în com. Săliștea și mai exact în Săliștea Deal, care au ajuns la 5. Indiferent de amenințările pe care le-am primit telefonic de la unii cetățeni sau telefoanele date la Prefectură sau mai știu eu pe unde, să fie clar, când este vorba de sănătatea locuitorilor comunei nu cedez nici un pas, nu mă las șantajat de nimeni și fac tot ce-mi stă în putere să evit o contaminare în masă” a scris atunci pe Facebook primarul, în contextul în care mai mulți cetățeni au refuzat testarea.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate