Connect with us
Advertisement

Actualitate

Ciripitul păsărilor, terapia minţii. Sunetele lor îmbunătăţesc sănătatea mintală. STUDIU

Publicat

Vizitele în locuri cu păsări, cum ar fi parcurile şi canalele, ar putea fi prescrise de medici pentru a îmbunătăți sau chiar trata afecțiunile de sănătate mintală. Un studiu condus de cadre universitare de la King’s College London a constatat că ieșirile zilnice în locuri cu păsări au îmbunătățit starea de spirit a persoanelor cu depresie, precum și a populației în general. 

Potrivit cercetătorilor, descoperirile lor au evidenţiat, de asemenea, necesitatea de a proteja mai bine mediul şi de a îmbunătăţi biodiversitatea în zonele urbane, suburbane şi rurale, pentru a păstra habitatele păsărilor, potrivit The Guardian.

Studiul, publicat în revista Scientific Reports, a urmărit întâlnirile zilnice ale celor 1.292 de participanţi cu păsările de anul trecut prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone numită Urban Mind.

Pe parcursul a două săptămâni, participanţii, din Marea Britanie, Europa, SUA, China şi Australia, au fost invitaţi la intervale aleatorii să înregistreze cum se simţeau, inclusiv dacă erau fericiţi sau stresaţi, dacă puteau vedea copaci şi dacă puteau vedea sau auzi păsări.

Cercetătorii au constatat că scorurile medii de bunăstare mintală ale participanţilor creşteau atunci când vedeau sau auzeau păsări, inclusiv în rândul celor care au dezvăluit că fuseseră diagnosticaţi cu depresie.

„Trebuie să creăm şi să sprijinim mediile, în special mediile urbane, în care viaţa păsărilor este o caracteristică constantă. Pentru a avea o populaţie sănătoasă de păsări, aveţi nevoie şi de plante, aveţi nevoie şi de copaci. Trebuie să hrănim întregul ecosistem din oraşele noastre”, a declarat Andrea Mechelli, profesor de intervenţie timpurie în domeniul sănătăţii mintale la King’s College London.

El a adăugat că efectul pozitiv al întâlnirilor cu păsări asupra persoanelor cu depresie este semnificativ, deoarece multe „intervenţii care ajută aşa-numitele „persoane sănătoase” nu funcţionează pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală”.

Artistul Michael Smythe, de la Nomad Projects, care a ajutat King’s College London să dezvolte aplicaţia pentru smartphone pentru acest studiu, a declarat că cercetarea a pus, de asemenea, întrebări cu privire la legătura dintre inegalităţile în materie de sănătate şi accesul la natură, alte cercetări arătând că zonele defavorizate au adesea mai puţine spaţii verzi decât zonele bogate.

Adrian Thomas, autorul Ghidului pentru cântecul păsărilor al Societăţii Regale pentru Protecţia Păsărilor (Royal Society for the Protection of Birds’ Guide to Birdsong), a declarat că rezultatele raportului nu au fost o surpriză, deoarece majoritatea oamenilor şi-au descris reacţia la cântecul păsărilor ca fiind bucurie.

„Cântecul păsărilor ar fi fost cândva coloana sonoră naturală a tuturor vieţilor umane şi cred că este încorporat undeva adânc în psihicul nostru. Este asociat cu primăvara, cu reînnoirea şi cu venirea vremurilor bune, acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care trebuie să abordăm această criză a naturii şi să ne asigurăm că natura nu tace”, a adăugat acesta.

sursa: mediafax.ro, theguardian.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 27.10.2022 at 21:16

    În colivii cu păsărele cântătoare ar trebui să bage banii Camera şi Senatul !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement