Connect with us
Advertisement

Eveniment

Clădirea în care funcționează Medicina Legală Alba va intra în reparații, pentru creșterea eficienței energetice

Publicat

Clădirea în care funcționează Serviciul Județean de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia va beneficia de lucrări de reparații pentru creșterea eficienței energetice și asigurarea unor spații conforme din punct de vedere sanitar. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat luni, 5 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru servicii de proiectare pentru realizarea obiectivului de investiții „Reparație capitală Medicina Legală”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 63.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, obiectivul proiectului este de realizare a unor spații conforme din punct de vedere sanitar și a celorlalte norme legale privind siguranța în exploatare precum și adoptarea unor măsuri de creștere a eficienței energetice a clădirii în care funcționează medicina legală.

Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Județean efectuează toată gama de proceduri specifice acestui domeniu. Treptat, odată cu dezvoltarea secțiilor clinice, această secție a fost dotată conform importanței sale, în cadrul unui spital modern și pregatită pentru a furniza și a contribui la diagnosticarea pacienților.

Medicina legală din cadrul Spitalului de Urgență Alba Iulia funcționează într-un spațiu amplasat într-un imobil ce are o vechime de peste 40 de ani, cu regim de înălțime P + 2 E, situat în zona centrală a curții spitalului, în apropierea clădirii centralei termice și a secției de Psihiatrie aflată în curs de execuție. Clădirea este folosită de medici, de criminaliști, dar și de specialiști din alte domenii de activitate. Imobilul dispune de laborator de anatomie patologică, cameră rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi alte spații adiacente activității.

Parterul adăpostește morga spitalului iar cele două etaje birouri și laboratoare specifice.

Starea tehnică actuală a clădirii este bună din punctul de vedere al asigurării cerințelor esențiale de calitate în construcții, sub aspectul eficienței energetice asigurată în urma lucrărilor de anvelopare care au fost finalizate și care asigură un grad corerspunzător de izolare termică și sub aspectul stabilității, clădirea având o structură stabilă, fără tasări, fisuri.

În privinta siguranței în exploatare și economiei de energie în exploatarea instalațiilor se remarcă deficiențe privind starea tehnică a instalațiilor electrice, termice , sanitare și a finisajelor. De asemenea, configurația spațiilor este necorespunzătoare la parter cu implicații negative directe asupra funcționalității.

Conform documentației, având în vedere starea actuală a cladirii se impun măsuri asupra tuturor elementelor care au importanţă în nivelul consumurilor energetice.

Astfel, implementarea măsurilor de eficiență energetică va duce la îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților specifice:

  • creșterea eficienței energetice a clădirii în scopul reducerii emisiilor de carbon prin sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în clădirile publice;
  • îmbunătățirea performanțelor energetice;
  • reducerea consumului termic. Ca urmare a situației prezentate este necesară și oportună realizarea lucrărilor de intervenție asupra instalațiilor imobilului cu scopul de a crește performanța energetică, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, iluminat, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, repararea și aducerea la standardele actuale a instalațiilor
  • îmbunătăţirea eficienţei energetice a obiectivului prin implementarea unor tehnologii moderne și nepoluante – iluminat cu led, panouri fotovoltaice, recuperare căldură care vor avea ca efect costuri de întreținere semnificativ reduse și reducerea consumului de combustibil și energie elctrică și reducerea emisisilor de CO2 în atmosferă.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement