Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Concurs directori de școli 2022: înscrieri în a treia sesiune, pentru ocuparea posturilor vacante, din 28 iunie. Calendar

Publicat

examen profesor

A treia sesiune de concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli, rămase vacante, se va organiza în perioada iunie – septembrie.

Pe 27 iunie vor fi publicate listele cu funcțiile vacante, iar din 28 iunie încep înscrierile. Proba scrisă va fi organizată în 8 septembrie.

”Ministerul Educației anunță organizarea, în perioada iunie – septembrie 2022, a celei de-a treia sesiuni a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

În urma sesiunilor 2021 și 2022 au fost ocupate peste 80% din totalul funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, continuarea acestui demers fiind o consecință firească a politicii ministerului de profesionalizare a managementului școlar.

Concursul va începe în data de 27 iunie 2022, odată cu publicarea celor 1.700 de funcții rămase vacante. Depunerea dosarelor de candidatură este programată în prima jumătate a lunii iulie.

Proba scrisă se va desfășura în data de 8 septembrie 2022, iar interviurile vor fi susținute în perioada 22-29 septembrie 2022”, a anunțat ministerul, într-un comunicat.

Calendarul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat (sesiunea iunie-octombrie 2022)

  • 27 iunie: publicarea funcţiilor vacante pentru care se organizează concursul; constituirea comisiei naţionale, a comisiilor de organizare la nivel judeţean şi a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere
  • 28 iunie-17 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă
  • 18-21 iulie: evaluarea dosarelor de înscriere
  • 22 iulie: afişarea listei candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor
  • 25 iulie: depunerea solicitărilor de analiză si remedierea eventualelor erori reclamate in etapa de înscriere
  • 26-27 iulie: remedierea eventualelor erori la nivelul etapei de înscriere
  • 28 iulie: afişarea listei finale a candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor
  • 29 iulie: stabilirea centrelor speciale de desfăşurare a probei scrise; repartizarea candidaţilor pe centre
  • 1 august – 6 septembrie: transmiterea solicitărilor ISJ/ISMB către consiliile profesorale, autorităţile locale şi companii/universităţi, în vederea desemnării membrilor comisiilor de interviu
  • 8 septembrie: desfăşurarea probei scrise / afişarea rezultatelor la proba scrisă
  • 8-9 septembrie: depunerea contestaţiilor la proba scrisă
  • 12-13 septembrie: soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă
  • 13 septembrie: afişarea rezultatelor finale la proba scrisă
  • 14-18 septembrie: înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n)
  • 19-20 septembrie: constituirea comisiilor pentru proba de interviu
  • 21 septembrie: publicarea graficului de desfăşurare a interviurilor
  • 22-29 septembrie: desfăşurarea probei de interviu
  • 23-30 septembrie: depunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba de interviu
  • 30 septembrie: afişarea rezultatelor finale ale concursului
  • 3 octombrie: exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ
  • 4 octombrie: validarea rezultatelor finale
  •  5 octombrie: emiterea deciziilor de numire

În urma celor 2 etape desfășurate până acum pentru ocuparea posturilor de directori de școli au fost ocupate 6969 de posturi de directori și directori adjuncți, din cele 8689 posturi scoase la concurs în toată țara.

Situația din Alba

În județul Alba, în a doua etapă au fost 87 de posturi scoase la concurs, din care 63 de directori și 24 de director adjunct.

Au fost declarați admiși 33 de candidați.

Vezi Rezultate finale CONCURS directori de școli în Alba: LISTA candidaților admiși

Cea mai mică notă a fost 7.30, iar cea mai mare – 9.70.

La prima etapă, au fost scoase la concurs 171 de posturi. Jumătate au rămas și atunci neocupate.

Potrivit metodologiei, numirea, ca urmare a promovării concursului, în funcțiile de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ de stat se realizează prin decizie a inspectorului școlar general, în conformitate cu hotărârea consiliului de administrație, pentru o perioadă de 4 ani. În urma promovării concursului, directorul/directorul adjunct al unității de învățământ încheie contract de management educațional cu inspectorul școlar general, pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție.

Reguli din metodologia de concurs

În metodologia de concurs (neschimbată până la momentul publicării acestei știri), una dintre condițiile de participare pentru candidați este:

  • să nu fi fost sancționați disciplinar în anul școlar curent și în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori de îndrumare și control din inspectorate școlare/funcții de specialitate specifice în Ministerul Educației; sau a intervenit radierea de drept a sancțiunii.

Cadrele didactice care au ocupat și funcții de conducere din unități de învățământ/ inspectorate școlare/ casele corpului didactic/ Palatul Național al Copiilor/ Ministerul Educației ori funcții de îndrumare și control din inspectorate școlare/ funcții de specialitate specifice în Ministerul Educației prezintă calificativele obținute în urma evaluării activității desfășurate în această calitate.

Cadrul didactic care nu are un calificativ anual complet, iar pe durata unui an școlar a ocupat temporar atât funcții de conducere sau de îndrumare și control, cât și funcții didactice de predare prezintă calificativele parțiale obținute în urma evaluării activității desfășurate în toate aceste funcții, în condițiile în care fiecare calificativ parțial este «Foarte bine».

Ministerul Educației stabilește, prin notă aprobată de conducerea instituției, pentru fiecare sesiune de concurs, categoriile de funcții pentru care se organizează concursul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax