Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Congresul Spiritualităţii Româneşti la Alba Iulia. Analiza societăţii civile şi proiectul Centenarului Marii Uniri. Apel la solidaritatea naţiunii române


Publicat

Reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din peste 20 de ţări participă în aceste zile la a XVII-a ediţie a Congresului Spiritualităţii Româneşti organizat la Alba Iulia. Evenimentul desfăşurat cu ocazia Zilei Naţionale şi împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire coincide cu marcarea a 20 de ani de la fondarea acestui congres. Discuţiile românilor de pretutindeni sunt axate în principal pe ideea de unitate și solidaritate națională, de promovare a conștiinței românității asociată conștiinței europene, în contexul problemelor cu care se confruntă societatea civilă românească şi comunităţile din Diaspora. Congresul a aprobat un proiect al Centenarului Unirii.

Într-un bilanț al celor 20 de ani de existenţă a Congresului, se precizează că aceste întâlniri au urmărit ca prim obiectiv trecerea în revistă a situației comunităților românești din întreaga lume, a problemelor cu care se confruntă în ideea de a-i sprijini păstrarea și afirmarea identității lor etnice, lingvistice, religioase și culturale şi că asupra întregului complex de probleme concrete au fost sesizate oficialitățile, guvernul, partidele politice, diferite instituții și oficialități. „În general, s-a atras atenția asupra problemelor grave cu care se confruntă românii din Serbia (Valea Timocului), Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova (Transnistria)”, se mai precizează în textul rezoluţiei.

În cadrul Congreselor și Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni au fost organizate numeroase manifestări menite să dinamizeze și să eficientizeze activitatea legăturilor dintre Comunitățile românești, mai buna cunoaștere a istoriei românilor și marilor personalități: simpozioane, editări și lansări de carte, expoziții, dezveliri de statui și plăci comemorative, concerte, pelerinaje la locurile istorice. Însă participanţii la congres regretă că nu a fost realizată instituționalizarea Congresului și solicită stabilirea unui buget și din partea Guvernului României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, punerea la dispoziție a unor spații necesare la Alba Iulia și restituirea clădirii Ligii Culturale, extinderea activității pe parcursul întregului an, încurajarea unor relații constructive cu factorii de răspundere, cu oficialitățile și cu organizațiile asemănătoare. De asemenea, consideră că „Departamentul pentru Românii de Pretutindeni nu-și împlinește obiectivele pentru care a fost constituit, nu numai că la această întrunire nu a sprijinit evenimentul creat tocmai cu sprijinul social-democrației (fiind prezenți în două rânduri președintele Ion Iliescu și Adrian Năstase), dar lăsând de izbeliște comunitățile din jurul României – cele mai greu lovite”. Participanții la Congres salută parafarea de la Vilnius a Acordului de integrare europeană și de liber schimb a Republicii Moldova și declară că vor sprijini pașii următori pe care îi prevede procesul de integrare.

Proiectul Centenarului Marii Uniri

Congresul Spiritualității Românești, la întrunirea lui dedicată împlinirii a 20 de ani de la fondare, a aprobat un Proiect al Centenarului Marii Uniri, despre care consideră că trebuie inclus într-un program al Guvernului României, „care trebuie lansat de pe acum pentru a putea fi împlinit în următorii 5 ani”, pentru că „toți românii, din țară și de pe întregul glob, așteaptă de la politicieni și administratori să împlinească numeroase probleme privind viața materială a oamenilor și starea generală a națiunii”, precizează participanţii la congres.

Obiectivele propuse de Congresul Spiritualității Românești în proiectul Centenarului Marii Uniri:

„1. Realizarea Autostrăzii Nădlac – Vama Veche, miraculos însemn al Centenarului, întrucât va străbate România mare și a celei care să lege Bucureștiul de Chișinău în amintirea Unirii istorice a Basarabiei, care s-a unit cea dintâi cu Țara mamă.

2. Inițierea și desfășurarea unui Concurs Marea Unire prin care să se stimuleze valorile literar-artistice ale românilor din întreaga lume. Întrecerea va fi realizată pe etape, finala având loc în preajma lui 1 Decembrie 2018, la București.

3. Organizări ale unor serbări populare în orașele care au contribuit la înfăptuirea Unirii, în toate municipiile, în universități, școli, cazărmi, precum și la Chișinău și Cernăuți, așezări înfăptuitoare ale actului istoric.

4. Oficierea de slujbe și însoțirea lor cu bătaia clopotelor bisericești luni, 1 Decembrie 2018, la aceeași oră, 12.00, pentru a se marca unitar evenimentul.

5. Dezvelirea Monumentului Național al Unirii de la Alba Iulia, a unor monumente, busturi, plăci memoriale la Iași, Arad, Craiova, București, Constanța, Cluj, Cernăuți, Chișinău, și în alte locuri.

6. Realizarea Monumentului Internațional al Împăcării Ecumenice, dedicat legăturilor Suveranului Pontif  Ioan Paul al II-lea și P.F. Părinte Patriarh Teoctist la Craiova și Cracovia, localități legate de cei doi prelați.

7. Publicarea documentelor fundamentale dedicate unității și unirii neamului românesc, a Enciclopediei Unirii, a altor istorii privind evenimentul și recunoașterea lui internațională, a altor lucruri semnificative și albume privind localitățile care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri.

8. Baterea medaliei, plachetei, trofeului, altor însemne (cocarde, insigne, bannere) dedicate evenimentului.

9. Realizarea unui documentar artistic serial de televiziune.

10. Omagieri la toate ambasadele României din lume, pentru marcarea evenimentului cu o desfășurare specială în Franța, Anglia, Italia, Germania, Rusia, SUA, ș.a., unde vor fi susținute conferințe istorice, simpozioane, spectacole cu participarea unor mari personalități. Cu acest prilej, pe unele clădiri vor fi așezate plăci memoriale în limba română și a țării respective pentru consemnarea momentului istoric.

11. Cu acest prilej vor fi onorate importante personalități din țară și din lume, pentru rolul lor în susținerea României  cu ordinul de stat și se va crea Medalia Unirii.

12. Marcarea în mijloacele media a evenimentului și asigurarea propagandei externe.”

Apel la solidaritatea naţiunii române

„În ultimii ani și, mai ales, în perioada guvernamentală actuală, Națiunea Română este dominată și devigorată de puternice contradicții și dispute sterile, uneori insurmontabile, care afectează personalitatea, demnitatea, autoritatea și responsabilitatea acesteia, pentru prezentul și viitorul României”, susţin reprezentanţii participanţi la Congres. Amintesc de confruntări ireconciliabile dintre „factorii politici, dintre exponenții aleși ai Națiunii, din Parlament, Guvern, presă, viața socială și, nu în ultimul rând, în Spiritualitatea națională” şi că „disputa inadmisibilă între Organismele fundamentale ale Statului Național Unitar, respectiv Parlament și Guvern, pe de o parte, și Președinția Statului, pe de altă parte, a determinat o depreciere regretabilă a autorității acestora, pe plan intern și, mai ales, internațional, al interrelațiilor cu Uniunea Europeană”. De asemenea, „aceste disensiuni multiple dintre instituțiile centrale ale statului au condus, au creat condiții propice, permisibile organelor diriguitoare ale Uniunii Europene, să intervină ex abrupto, în procesul de guvernare și decizional al României, să impună normative de guvernare Pro Domo, de către Consiliul European condus de José Manuel Barroso, ceea ce a încălcat grav Suveranitatea Națională”.

Astfel, „România contemporană postdecembristă are nevoie stringentă de Unitate și Solidaritate Națională, pentru a evita unele consecințe nocive pentru evoluția și existența sa” şi consideră necesară promovarea acesteia pe baza unei Agende cu măsuri care să „ocrotească, să salvgardeze și să promoveze interesele naționale majore”, în domeniile vieții politice, economiei, spirituale, național-culturale ale politicii externe etc.

Sursele citate consideră necesară „respectarea riguroasă a separațiunii puterilor în stat și evitarea imixtiunilor de orice natură în competențele altei puteri; restabilirea plenară a autorității constituționale a Parlamentului și Instituției Prezidențiale; optimizarea relațiilor Curții Constituționale cu Parlamentul și Guvernul; organizarea unui Referendum privind oportunitatea modificării Constituției și a Regionalizării. Se impune, de asemenea, adoptarea unei Agende de către factorii politici guvernamentali și din opoziție, de către societatea civilă, cu privire la redefinirea, reconsiderarea relațiilor României cu Uniunea Europeană, în ceea ce privește respectarea riguroasă a suveranității naționale, în cadrul deciziilor adoptate și a dialogului cu organismele acesteia în problema aderării României la Spațiul Schengen”.

În documentul „Apel la solidaritatea naţiunii române” se mai fa referiri la:

– „un consens de amplitudine al Națiunii Române legătură cu politica statului român, în problema minorității maghiare, pentru respingerea definitivă, pe baza legalității, a constituționalismului și a normelor europene, a revendicărilor (…) privind dubla cetățenie, predarea limbii române în școlile maghiare, arborarea însemnelor naționale și, mai ales, autonomia Ținutului secuiesc”

– promovarea solidarităţii naționale „cu perseverență și judiciozitate în ceea ce privește elaborarea și aplicarea proiectelor privind situația românilor dinafara granițelor, a obținerii cetățeniei, revigorarea conștiinței lor naționale și sprijinirea consistentă a proiectelor privind activitatea școlilor, bisericilor, instituțiilor de cultură etc. românești, din statele vecine sau Diaspora, a publicațiilor în limba română, fără imixtiunea factorilor politici din țară”

– în domeniul economic, „găsirea unei soluții viabile, în consens cu interesele naționale privind exploatarea minereurilor de la Roșia Montană și alte localități, a gazelor de șist, privatizarea prin licitație perfect legală a unor obiective economice, nu la comanda și pe baza indicațiilor, normativelor și intereselor FNI, a Băncii Mondiale etc., ci în funcție doar de oportunitatea acestora, de interesele și avantajele părții române, fără presiuni externe”

– publicarea unor „lucrări elocvente, privind locul și rolul românilor, al unor personalități emblematice în Istoria, Cultura și Civilizația Europeană, în spiritualitatea universală, prezența prestigioasă a specialiștilor români în laboratoarele NASA, numărul impresionant al laureaților români elevi și studenți, la concursurile internaționale pe discipline etc.”

– reformarea optimă a învățământului românesc, „reformă în care să se implice cărturari competenți, din toate structurile științei și educației, care să îmbine judicios Tradiția cu Modernitatea, să promoveze Valorile, Inteligența națională”.

Vicepreşedintele Colegiului Director al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, general în rezervă Mircea Chelaru, precizează într-o Declarație a Congresului Spiritualităţii Româneşti cu privire la starea morală a Societăţii Româneşti că participanţii se vor adresa tuturor instituţiilor statului, precum şi bisericilor şi cultelor religioase din România pentru elaborarea unei strategii comune în sensul unei atente şi responsabile analize a „mediului actual de desfăşurare a vieţii publice, intervenind rapid şi corectiv pentru eliminarea tuturor surselor care pot produce pervertirea simţurilor şi a legilor naturale, pentru suprimarea programelor de orice natură care, prin sugestie şi contaminare imagologică, produc distrugerea simbolică a identităţilor specifice şi falsifică prin substituire esenţele noastre tradiţionale”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. kla2005

  miercuri, 04.12.2013 at 09:29

  da bine sa te reunesti pentru binele tarii…dar, concret, ce au facut acei domni pentru natiunea romana? Nimic…
  aaaaa ba au facut, se aduna o data pe an la Alba Iulia si fac un chiolhan
  lasati-ne domnilor si intoarceti-va la voi in „diaspora” si stati linistiti ca ne descurcam noi si fara „sfaturile” voastre pretioase

  singura alternativa viabila pentru Muntii Apuseni e exploatarea responsabila a resurselor, ceea ce se propune prin Proiectul Rosia Montana!

 2. Delia

  miercuri, 04.12.2013 at 12:00

  bla, bla, bla….doar inca o ocazie sa cheltuiasca bani. Lor nu le mai pasa de noi cei care ramanem in urma in tara. au fugit de aici pentru ca le-a fost greu. Am ramas noi sa ducem greul. Dar cand sa putem avea si noi cei din Rosia Montana o urma de mai bine, ei vin sa se opuna? lasati-ne in amarul nost!
  Proiectul propus de compania miniera este solutia pentru Rosia Montana asa ca sa nu mai vina altii sa ne spuna ce sa facem cu comuna aceasta si cu vietile noastre. Ei si-au ales drumul sa ne lase sa ni-l alegem si noi pe al nostru.

 3. Dacul liber

  marți, 10.12.2013 at 00:02

  Alegerea drumului drept, cu sau fara sugestiile celor din diaspora, nu inseamna umilirea in fata unor tradatori de neam si tara si in fata dusmanilor viitorului natiunii romane. Exista solutii pentru proiecte alternative la Rosia Montana, care sa satisfaca nevoile comunitatilor locale, dar neagreate de clasa politica corupta, actuala. Ideea sustinuta de politicienii prezentului precum ca in Proiectul Rosia Montana trebuie sa-si dea cu parerea doar comunitatile locale, este subiectiva, speculativa si nepotrivita aspiratiilor viitorului. Este o forma de
  atac la unitatea nationala, care deranjeaza interesele materiale obscure ale mafiei transpartinice. Orice idee buna, indiferent de unde ar veni poate fi aplicata cu eficienta de oameni demnii aflati in functii de conducere, din pacate mult prea putini in prezent.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Pugiliștii CS Unirea Alba Iulia au câștigat medalii de aur, argint și bronz la Cupa României de Cadeți

Publicat

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut trei medalii, de aur, argint și bronz, la Cupa României de Cadeți, desfășurată la Arad.

Pugiliștii secției clubului albaiulian sunt pregătiți de către antrenorul emerit Nicolae Paștiu.

Competiția s-a desfășurat în perioada 10-15 mai, în sala de sport a Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

Drăgoi Viorel Raul (14 ani), categoria 32 de kilograme – medalie de aur;

Stoica Patrick Julian (14 ani), categoria 34 de kilograme – medalie de argint;

Dăian Denis Raul (13 ani), categoria 80 de kilograme – medalie de bronz.

Cupa României de Cadeți s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în actualul context epidemiologic.

”Băieții medaliați sunt sportivi de perspectivă care au confirmat și anii trecuți. Pregătirea lor a dat roade și îl felicit și pe antrenorul Nicolae Paștiu pentru pregătirea temeinică a tuturor celor care își doresc să facă performanță în acest sport. Mă bucur că seria rezultatelor bune, din această primăvară, este continuată de secția de box, după atletism, judo și haltere. Pregătirea sportivă și competițiile continuă!” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, având ca obiect principal de activitate obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.

CS Unirea Alba Iulia are, în prezent, 9 ramuri sportive active: atletism, powerlifting, haltere, orientare, box, judo, culturism, tenis de masă și taekwondo.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Maratonul de vaccinare din Alba: Peste 600 de persoane au primit prima doză, sâmbătă. Unde continuă acțiunile duminică

Publicat

Alte peste 600 de persoane s-au vaccinat sâmbătă în cadrul acțiunilor-maraton de vaccinare din județul Alba. Duminică, și Blajul se alătură acestei campanii.

În a doua zi a maratonului de vaccinare anti-COVID din județ, sâmbătă 15 mai, au primit prima doză 628 de persoane, precizează DSP Alba. Comparativ, vineri, numărul acestora era de 583.

Sâmbătă s-au imunizat 228 de persoane la punctul drive-thru din Alba Iulia (parcarea Stadionului Cetate), 222 la Sebeș și 178 la Cugir.

Cei care doresc să se vaccineze fără o programare prealabilă sunt așteptați și duminică la Alba Iulia, Sebeș, Cugir și Blaj.

ALBA IULIA

Locație: Centru tip Drive-Thru – vaccinare în mașină – în parcarea Stadionului Cetate (în spatele benzinăriei OMV)

Program maraton de vaccinare: vineri (14 mai), sâmbătă (15 mai), duminică (16 mai), orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate, completare formular triaj AICI sau poate fi completat la locația vaccinării/centrul Drive-Thru

Alte detalii: primăria a anunțat că se va organiza tombolă cu premii pentru cei care se vaccinează; estimează circa 1500 de persoane vaccinate în cele trei zile

BLAJ

Locație: Centru mobil vaccinare – pe platoul din fața Centrului Cultural „Iacob Mureșianu”, Bulevardul Republicii, nr. 36

Program maraton de vaccinare: duminică, 16 mai, orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate; adeverința de vaccinare cu serul Pfizer – dacă se face vaccinarea cu a doua doză

Alte detalii: se pot prezenta la vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, fără programare; minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot prezenta la vaccinare doar însoțiți de un părinte sau de reprezentantul legal; pentru persoanele vârstnice și fără posibilitate de deplasare la vaccinare, domiciliate în Blaj, Tiur, Mănărade, Spătac și Petrisat, Primăria Municipiului Blaj va asigura transportul la maratonul de vaccinare de duminică – acestea se pot înscrie la Serviciul de Asistență Comunitară Blaj, la numărul de telefon 0756.089.215.

SEBEȘ

Locație: Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, cu sediul în Sebeș, bulevardul Lucian Blaga, numărul 45

Program maraton de vaccinare: vineri (14 mai), sâmbătă (15 mai), duminică (16 mai), orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate

Alte detalii : nu este necesară o programare prealabilă în platforma națională de vaccinare ; minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot vaccina în cadrul maratonului organizat, condiția fiind aceea de fi însoțiți de un părinte sau un  reprezentant legal.

CUGIR

Locație: centre mobile de vaccinare în corturi amenajate în aer liber

– în fața Catedralei din Cugir, sâmbătă, 15 mai, între orele 8.00-13.00

– în parcarea de lângă Piața 1 Mai din Cugir, duminică, 16 mai, orele 8.00-13.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate

Alte detalii: persoanele cu vârsta peste 16 ani se vor putea vaccina fără programare; cetăţenii cu afecţiuni cronice sunt sfătuiţi să aibă asupra lor documentele medicale care atestă bolile de care suferă şi tratamentul pe care-l urmează.

După ora 13.00, activitatea Centrului de vaccinare din Cugir va trece la modalitatea extinsă, cu prezenţa direct fără programare, până la finalul programului de funcționare.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Declarația de beneficiar real va fi amânată până la 1 octombrie 2021. Anunțul ministrului Economiei

Publicat

Obligația declarării beneficiarului real de către o serie întreagă de firme și alte entități ar urma să fie amânată până în 1 octombrie.

Proiectul de ordonanță în acest sens a fost pus în transparență, anunță ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „E doar o soluție temporară pentru o obligație inutilă reintrodusă brusc pentru toți antreprenorii”.

„Lupta împotriva birocrației continuă! Am pus în transparență proiectul de ordonanță pentru amânarea termenului de depunere a declarației de beneficiar real până la 1 octombrie”, anunță Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei precizează că amânarea e doar o soluție temporară.

„Aceasta este doar o soluție temporară pentru o obligație inutilă reintrodusă brusc pentru toți antreprenorii, chiar și acolo unde e redundantă și statul deține deja datele cerute. Ne luptăm în continuare pentru a putea reveni la modelul anterior, practicat cu succes în Austria și alte țări din Europa”, conchide Năsui.

La începutul acestei săptămâni, ministrul anunțase că ”în ședința de coaliție s-a decis ca declarația de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie.

Până atunci vom încerca să convingem coaliția să revenim la sistemul din Austria. Adică sistemul care s-a aplicat și anul trecut în România, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocrație inutilă.

Declarația de beneficiar real este o declarație de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informații pe care le are deja. Și ni-le cere nu numai o dată, ci în fiecare an, chiar dacă nu se schimbă nimic.

Reușisem să eliminăm această declarație anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furiș într-o lege anul acesta”.

O serie de firme care erau exceptate de la obligația declarării beneficiarului real al activității trebuie din nou să depună această declarație la Registrul Comerțului. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

surse: mediafax.ro, startupcafe.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O decizie privind purtarea măștii la locul de muncă va fi luată la 1 iunie. Precizările premierului Cîțu

Publicat

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă seara că o decizie în privinţa purtării sau nu a măştii la locul de muncă, acolo unde sunt doar persoane vaccinate, va fi luată de la 1 iunie.

„Încă nu este o decizie clară. După 1 iunie vom lua această decizie. Este în ordinul ministrului Sănătăţii. Cred că este o decizie luată înainte de analiza foarte bine. De la 1 iunie stabilim acest lucru. Deocamdată cu mască la locul de muncă, la interior. (…) După 1 iunie vorbim de alte modificări”, a spus Cîţu, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Prim-ministrul a mai spus că de la 1 iunie Guvernul va modifica actele normative necesare pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor culturale.

„Vom modifica actele normative necesare, pentru a crea cadrul legal necesar ca să putem să mergem în acea etapă. În acest moment noi am prezentat în decizia CNSU următoarele etape, ca să foarte clar pentru români la ce să se aştepte”, a precizat Cîţu.

Întrebat dacă toţi românii vor avea acces la spectacole după 1 iunie, premierul Cîţu a spus: „Pentru toţi românii… depinde, dacă sunt vaccinaţi sau nu. Aţi văzut că fiecare eveniment, în interior sau în exterior, are anumite criterii (referitoare n.r.) la număr de persoane la interior, dacă persoanele sunt vaccinate, dacă organizatorii îşi asumă că persoanele sunt vaccinate, atunci vorbim de alt număr de persoane”, a spus premierul.

Referitor la o eventuală falsificare a actelor care atestă vaccinarea, Florin Cîţu a precizat că la TNB „s-a verificat foarte uşor” şi că „putem să discutăm de soluţii” pentru că „suntem în anul 2021”.

„Astăzi am intrat aici cu un buletin”, a spus premierul.

În altă ordine de idei, Cîţu a menţionat că „România a luat decizia, poate unică în Uniunea Europeană, de a permite cetăţenilor care vin din zona verde să intre în România, turiştii, fără niciun fel de documente care să ateste dacă sunt sau nu vaccinaţi, doar cu documentele necesare pentru a intra în România”.

Premierul Florin Cîţu a fost prezent sâmbătă seara la spectacolul-pilot cu piesa „Dineu cu proşti” de Francis Veber, la Teatrul Naţional Bucureşti.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate