Connect with us
Publicitate

Eveniment

Consultare publică pentru implementarea programului „Start-Up Nation România 2024”. Precizările Ministerului Economiei

Publicat

Consultare publică pentru implementarea programului „Start-Up Nation România 2024”. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat în consultare publică proiectul pilot al procedurii de implementare a programului de succes Start-Up Nation România.

„Invităm viitorii aplicanți, structurile asociative din domeniul antreprenoriatului, consultanții sau orice alte persoane interesate de această măsură de sprijin, aflată la cea de-a patra ediție, să transmită propuneri de îmbunătățire sau de modificare și, astfel, să contribuie la definitivarea documentului.

Consultare publică pentru implementarea programului „Start-Up Nation România 2024”

Împreună cu proiectul pilot al procedurii de implementare Start-Up Nation România, sunt înaintate, spre analiză și dezbatere publică, criteriile privind evaluarea cererilor de finanțare, cuprinse în grila de punctaj. Și în acest caz, sunt așteptate propuneri și idei, referitoare la departajarea aplicanților care obțin punctaje egale, adăugarea unor noi elemente ce ar putea fi punctate suplimentar și altele asemenea”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Cea de-a patra ediție a programului Start-Up Nation România pune accentul pe dobândirea de competențe antreprenoriale, prin facilitarea accesului la cursuri de formare.

Bugetul disponibil este de 450 de milioane de euro, suma fiind finanțată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027.

Din total, valoarea alocației financiare va fi de cel mult 250.000 lei/IMM și va acoperi până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, beneficiarul având obligația de a crea minimum două locuri de muncă.

Programul va avea, de această dată, trei etape distincte de derulare.

Prima presupune înscrierea și selecția formatorilor de cursuri de pregătire antreprenorială.

Ulterior, persoanele fizice eligibile, interesate de dobândirea acestor competențe, vor putea aplica pentru a participa la cursuri.

Ultima etapă vizează înființarea de întreprinderi de către absolvenții certificați ai cursurilor menționate anterior și înscrierea acestora pentru obținerea finanțării de până la 250.000 lei/IMM.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate