Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consultare publică pentru modernizarea unor străzi din Alba Iulia. Sunt posibile EXPROPRIERI pentru lărgirea drumului

Publicat


lucrari strazi

Primăria Alba Iulia a pus, miercuri, în consultare publică, Planul Urbanistic Zonal pentru modernizarea a aproximativ 40 de străzi din zona de dezvoltare Alba Iulia – Micești – Bărăbanț, cu modificări propuse pentru trama stradală, adică rețeaua căilor de circulație din oraș.

Dacă vor fi constatate situații în care va fi necesară retragerea unei părți din proprietăți private, pentru a extinde căi de circulație, proprietarii vor fi expropriați pentru cauză de utilitate publică, la fel ca în cazul autostrăzilor, au precizat surse din administrația locală.

Lucrările de modernizare ar urma să înceapă de anul viitor, astfel că este nevoie de ”asigurarea și reglementarea condițiilor optime de circulație auto și pietonală”.

Zona propusă spre reglementare este împărțită în trei loturi, în total 51 de hectare.

Străzile vor fi studiate din nou și reglementate, astfel încât să nu mai fie cazuri în care accesul în aceste zone să fie dificil dinspre și spre arterele principale, din cauza unor construcții amplasate prea aproape de trotuar sau calea rutieră, de exemplu.

Vezi și EXCLUSIV: Planurile de modernizare a străzilor de pământ din Alba Iulia. Primăria vrea PUZ pentru 3 zone, însumând 51 de hectare

Este necesar un plan urbanistic zonal, ”care să stabilească traseele de circulație ale străzilor studiate și de conformare a amenajărilor specifice aferente acestora, pe criterii actuale”, pentru că a fost constatată lipsa ”unor reglementări urbanistice aprobate care să stabilească un profil transversal și longitudinal pentru majoritatea dintre străzile studiate și faptului că, pe anumite străzi, pe care există reglementări urbanistice, fizic, nu se pot realiza în teren conform acestora”, precizează reprezentanții primăriei.

În opinia acestora, doar astfel se poate realiza o ”corectă abordare a investițiilor propuse în sistem integrat cu zonele urbane adiacente”.

Lotul 1 (22,10 ha) – include zona cuprinsă între străzile Bd. Revolutiei, Calea Moților, Calea Labului, Scărisoara, Gârda cu legătură în Gheorghe Șincai.

Lotul 2 (21,65 ha) – zona cuprinsă între străzile Calea Moților, Detunata, Toporașilor, Mircea Eliade, Nazareth Illit, Viadana

Lotul 3 (7,30 ha) – zona cuprinsă între străzile: Bd. Revoluției, Arieșului, râul Ampoi, Emil Racoviță, Streiului

”Pentru asigurarea condițiilor optime de circulație auto și pietonală, în vederea atingerii parametrilor tehnici și funcționali și în vederea asigurării unor reglementări care să stea la baza viitoarelor demersuri juridice și investiționale, este necesară reglementarea urbanistică a loturilor de străzi cuprinse în Zona de Dezvoltare Alba Iulia-Micești-Bărăbanț, urmând a se reglementa urbanistic 3 loturi de străzi, identificate spre o posibila dezvoltare / modernizare”, arată Primăria.

Potrivit sursei citate, studiul nu se va limita la străzile mai sus enunțate, ci va reglementa urbanistic toată trama stradală inclusă în planșele atașate (vezi foto), pentru a se asigura legătura zonelor studiate cu cele învecinate cu străzi modernizate.

Toate străzile vor fi studiate și, implicit, reglementate pe întreg profilul transversal și longitudinal al acestora. Se va studia, de asemenea, și racordul fiecărei străzi în parte cu străzile adiacente în care încarcă/descarcă fluxul de circulații.

Primăria precizează că în prezent aceste străzi sunt drumuri de pământ cu un strat superficial de agregate pentru îmbunătățirea accesului la locuințele nou construite.

Străzile nu au accese la proprietăți amenajate, care ar putea să sufere modificări, după reconsiderarea spațiilor de circulație. Aceste artere sunt încadrate în categoria III și IV, aflate în relație cu trama majoră de circulație a municipiului Alba Iulia.

În cazul străzilor deja modernizate, studiul se va limita la îmbunătățirea condițiilor de circulație auto și pietonale, precum și la amenajările specifice, regândite pe nevoile actuale de dezvoltare ale municipiului.

Elaborarea planului urbanistic zonal are ca scop stabilirea reglementarilor urbanistice pe baza cărora se pot face demersurile administrative, juridice și investiționale care să restabilească funcțional și calitativ zona vizată.

Persoanele interesate pot transmite opinii și propuneri până în 12 decembrie, pe site-ul Primăriei Municipiului Alba Iulia sau direct la sediul instituției la camera 8, situat pe Calea Moților, nr. 5A, Alba Iulia.

Dacă vor fi constatate situații în care va fi necesară retragerea unei părți din proprietăți private, pentru a extinde căi de circulație, proprietarii vor fi expropriați pentru cauză de utilitate publică, la fel ca în cazul autostrăzilor, au precizat surse din administrația locală.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

FOTO: Drama unei familii din Câmpeni, în prag de sărbători. Focul le-a mistuit o casă și mare parte din agoniseală

Publicat

incendiu campeni

O casă a ars din temelii marți seara, 10 tone de mâncare pentru animale și o mare parte din agoniseala unei familii din Fața Abrudului, Câmpeni, au fost distruse de foc. Doar ajutorul vecinilor, intervenția pompierilor și o minune au făcut ca incendiul să nu cuprindă toată propritatea familiei Morariu. Un accident la aprinderea lemnelor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Platformă din România a British American Tobacco, atacată de hackeri. Au cerut răscumpărare pentru recuperarea datelor

Publicat

securitate cibernetica hacker internet

O platformă românească deținută de compania British American Tobacco a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware și o scurgere de date. Datele se aflau într-o bază Elasticsearch nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. În plus, au descoperit că hackerii au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pieton accidentat MORTAL în zona unei treceri de pietoni din Alba Iulia. Victima este un bărbat de aproximativ 50 de ani

Publicat

Un pieton a fost acroșat miercuri seară, în apropierea unei treceri de pietoni din Alba Iulia, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba și a fost lovit la prima vedere grav.  Accidentul s-a produs în apropiere de BRD, în centrul municipiului, la  intersecția străzilor Iuliu Maniu cu Ardealului.  UPDATE 1: Ora 18.25: Personalul medical […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 22.000 de persoane condamnate au fost eliberate prin recurs compensatoriu. În top, tâlhăria și furtul

Publicat

inchisoare

Peste 22.000 de deținuți au fost eliberați prin recurs compensatoriu, în ultimii doi ani, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Majoritatea erau condamnați pentru tâlhărie sau furt, dar sunt și infractori care erau după gratii pentru omor, care acum sunt în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, marţi, pentru Agerpres, că, de la data […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate