Actualitate
Consumul mediu de apă potabilă în judeţul Alba a fost de 86 litri pe cap de locuitor, în scădere faţă de 2015. Precizări de la Direcţia de Sănătate Publică
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că mai multe localități din județ și-au extins rețelele de aprovizionare cu apă potabilă din surse autorizate, iar numărul persoanelor care au acces la rețeaua publică a crescut de la 229.209 de persoane, în 2015, la 241.690 de persoane în anul 2016, potrivit analizei raportului anual pe 2016 a situației aprovizionării cu apă a populației județului.
DSP Alba precizează că, în urma extinderii racordărilor în mai multe unități administrativ-teritoriale, numărul persoanelor care ar fi beneficiat de apă potabilă ar fi fost mult mai mare dacă sporul populației în județ, cu preponderență în mediul rural, nu ar fi fost negativ.
Localități greu accesibile care au beneficiat de extinderea rețelei de aprovizionare cu apă sunt: Pianu, Ohaba, Păgida, Gâmbaș, Meteș, Roșia de Secași, Fărău, Gârbova, Cut, Daia Română, Mogoș, Albac, Gârda și Avram Iancu.
Totodată, reprezentanții DSP Alba transmit că în 2015, consumul mediu pe cap de locuitor a fost de 127 de litri, în vreme ce anul trecut a fost de 86 de litri.
Accesibilitatea la apă potabilă din surse controlate a atins un procent de 77,31% în anul 2016.
În județul Alba, anul trecut, nu au fost semnalate îmbolnăviri cu o posibilă transmitere hidrică.
DSP Alba recomandă populației să consume apă din sursele controlate și autorizate.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News