Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controlul ROVINIETEI, în 2017. Unde sunt camere fixe şi amenzile pentru cei care nu plătesc taxa de drum. LISTA actualizată


Publicat

rovinieta-controlŞi în acest an, rovinieta este obligatorie pentru autovehiculele care circulă pe autostrăzi și drumuri naţionale. La nivel național, verificarea se face prin 88 de camere fixe şi camere mobile. Cei care circulă fără a plăti această taxă pentru drumuri riscă amenzi până la 4.500 de lei. 

În județul Alba se află doar o singură cameră fixă, pe DN1, intrarea în localitatea Lancrăm dinspre Alba Iulia, pe raza municipiului Sebeș.

Valabilitatea rovinietelor poate fi verificată şi prin personalul împuternicit al Inspectoratului General al Poliţiei Romane, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier şi al CNAIR (în punctele de trecere a frontierelor).

Potrivit companiei, camerele mobile sunt utilizate „pe dumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare (în funcţie de zonă/drum/interval de timp)”.

LISTA locaţiilor camerelor fixe de control al rovinietei:

Judeţul Alba: DN1 – Sebeş

Judeţul Arad: DN7 – Nădlac, DN79 – Arad

Judeţul Argeş: DN65 A – Buzoeşti

Judeţul Bacău: DN11 – Sănduleni, DN15 – Gârleni, DN2 – Nicolae Bălcescu (cameră dublă)

Judeţul Bihor: DN1 – Oşorhei

Judeţul Bistriţa-Năsăud: DN17 – Tiha Bârgăului

Judeţul Botoşani: DN29 – Băisa

Judeţul Braşov: DN1 – Timişul de Sus, DN1 – Şercaia, DN11 – Lunca Câlnicului, DN11 – Hărman (cameră dublă), DN73 – Râşnov

Judeţul Brăila: DN21 – Bărăganul, DN22 – Movila Miresii, DN2B – Lacu Sărat

Judeţul Buzău: DN2 – Mărăcineni (cameră dublă)

Judeţul Caraş-Severin: DN6 – Mehadia, DN58 – Soceni

Judeţul Călăraşi: DN3 – Cuza Vodă

Judeţul Cluj: Autostrada A3 – Gilău (cameră dublă), DN75 – Mihai Viteazu, DN1 – Vâlcele (cameră dublă), DN1C – Jucu

Judeţul Constanţa: DN38 – Moviliţa

Judeţul Covasna: DN12 – Sfântu Gheorghe

Judeţul Dâmboviţa: Autostrada A1 – Petreşti (cameră dublă), DN71 – Ulmi

Judeţul Dolj: DN6 – Coşoveni, DN55 – Bratovoeşti, DN56 – Podari, DN65 – Pieleşti

Judeţul Galaţi: DN25 – Şendreni, DN26 – Vânători, DN24 – Cosmeşti

Judeţul Gorj: DN66 – Drăguţeşti

Judeţul Giurgiu: DN5 – Călugăreni (cameră dublă)

Judeţul Harghita: DN12 – Sândominic, DN13A – District Harghita

Judeţul Hunedoara: DN66 – Băcia, DN7 – Săcămaş

Judeţul Ialomiţa: Autostrada A2 – Feteşti (cameră dublă), DN2A – Giurgeni

Judeţul Iaşi: DN2 – Moţca, DN28 – Leţcani (cameră dublă), DN24 – Popricani

Judeţul Ilfov: Autostrada A2 – Glina (cameră dublă), Autostrada A3 – Snagov (cameră dublă)

Judeţul Maramureş: DN18 – Moisei

Judeţul Mureş: DN15 – Sângeorgiu de Mureş, DN13 – Bălăuşeri

Judeţul Neamţ: DN15 – Vaduri, DN15 – Călugăreni

Judeţul Prahova: DN1 – Bărcăneşti/ Româneşti (cameră dublă), DN72 – Brătăsanca, DN1B – Albeşti (cameră dublă), DN1A – Maneciu

Judeţul Satu Mare: DN19 – Decebal

Judeţul Sălaj: DN 1F – Românaşi

Judeţul Suceava: DN2 – Iacobeşti, DN17 – Vama

Judeţul Teleorman: DN6 – Drăgăneşti Vlasca

Judeţul Timiş: DN59 – Jebel, DN6 – Sânnicolau Mare, DN69 – Orţişoara

Judeţul Tulcea: DN22A – Cătăloi

Judeţul Vaslui: DN24 – Crasna, DN24B – Risesti

Judeţul Vâlcea: DN64 – Ioneşti, DN67 – Budeşti, DN7 – Călimăneşti/Seaca

Judeţul Vrancea: DN23 – Vulturu

Începând cu data de 20 ianuarie, au intrat în vigoare noile valori ale tarifului de utilizare (rovinieta) conform modificărilor aduse prin Legea nr. 221/2016.

Potrivit actului normativ, tarifele rovinietei s-au schimbat pentru anumite categorii de vehicule pentru transportul mărfii și apar noi rovinete pentru autocare. AICI, toate tarifele şi locaţii de cumpărare a rovinietei.

Şoferii care conduc fără rovinietă riscă să primească amenzi între 250 de lei şi 4.500 de lei. În cazul în care sunt amendaţi, vor primi procesul-verbal de contravenţie în cel mult două luni de la data constatării.

Până la comunicarea efectivă a procesului-verbal, șoferii pot să circule cu aceeași mașină fără să mai primească și alte amenzi pentru lipsa rovinietei.

Potrivit OG 15/2002, cuantumul amenzii pentru lipsa rovinietei se calculează în funcţie de tipul vehiculului, în următoarele limite:

Vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egal cu 12,01, cu minimum 4 axe (inclusiv): de la 3.000 lei la 4.500 lei

Vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egal cu 12,01, cu maximum 3 axe (inclusiv): de la 2.750 lei la 3.000 lei

Vehicule de transport marfă cu 7,5 t mai mic decât MTMA mai mic decât 12,0 t şi Vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto): de la 1.750 lei la 2.250 lei

Vehicule de transport marfă cu 3,5 t mai mic decât MTMA mai mic sau egal cu 7,5 t / Vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maximum 23 de locuri pe scaune (inclusive conducătorul auto): de la 1.250 lei la 1.750 lei

Vehicule de transport marfă cu 0 t mai mic decât MTMA mai mic sau egal cu 3,5 t: de la 750 lei la 1.250 lei

Autoturisme: de la 250 lei la 500 lei

Unde se plăteşte amenda pentru rovinietă?

Amenda pentru rovinietă trebuie plătită în maxim 15 zile de la data comunicării la sediul contravenientului. Amenda poate fi plătită la orice unitatea de trezorerie din România.

Tariful de despăgubire va fi plătit la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri din raza judeţului în care aţi fost prinşi fără rovinietă.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

SURSE: DNA și-a declinat competența în cazul panourilor „electorale” de la Alba Iulia. Dosarul a fost trimis înapoi la Poliție

Publicat

Scandalul panourilor „electorale” din Alba Iulia se mută de la DNA la Poliție. După ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și-a declinat competența către procurorii DNA, aceștia din urmă au trimis plângerea privind „panourile electorale” din municipiu către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba pentru continuarea cercetărilor, potrivit unor surse Alba24.

Reamintim faptul că USR Alba a făcut o plângere către autorități cu privire la o posibilă folosire a fondurilor publice pentru campania electorală a actualului viceprimar cu atribuții de primar Voicu Paul.

Mai exact, este vorba despre afișele de pe panourile informative ale Primăriei Alba Iulia (afișe care între timp au fost date jos, în urma unei decizii a BEJ), dar pe care apărea sintagma „#Creștem Alba Iulia”, expresie care apărea și pe materialele electorale ale candidatului PNL, Voicu Paul.

Cu trei zile înainte de alegeri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și-a declinat competența către DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, în cazul plângerii privind ”panourile electorale” din municipiu.

Citește și Scandalul panourilor ”electorale” din Alba Iulia TRIMIS la DNA. Parchetul și-a declinat competența către procurorii anticorupție

Viceprimarul cu atribuții de primar și candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, Voicu Paul, a reacționeat la atacurile venite din partea USR legate de afișele de pe panourile informative ale Primăriei Alba Iulia, care între timp au fost date jos.

Mai exact, Voicu Paul declară că panourile Primăriei Alba Iulia nu sunt din bani publici, ci au fost o sponsorizare din partea unei companii din oraș.

Citește și VIDEO/DOCUMENT Reacția lui Voicu Paul în scandalul ”afișelor electorale”din Alba Iulia: Nu sunt din bani publici

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pe mâna cui lași SEBEȘUL, după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar și ordinea lor pe buletinele de vot

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale la SEBEȘ şi vom şti cine va fi primarul orașului în următorii 4 ani. 

Orașul este condus în prezent de un primar PNL, Dorin Nistor. Cuvântul final în privința celui care câștigă alegerile de la Sebeș, îl au însă cetățenii care merg la vot.

Citește și Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Aici, pe Alba24, afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Sebeș.

Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Sebeș vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Sebeș:

Dorin Nistor – PNL

Sorin Hăbean – PRO Romania

Cristian Radu – PSD

Silviu Bădilă – PMP

Nicolae Besoiu – ALDE

Doru Tătaru – Partidul Verde

Marius Topîrceanu – AUR

Ioan Anghel – Alianța USR PLUS

Nicolae Popa – PSL

Conform recensământului efectuat în 2011, populația municipiului Sebeș se ridică la 27.019 locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 27.698 de locuitori.

Citește și ALEGERI PRIMAR 2020- LISTE OFICIALE: Cine candidează în cele 11 orașe și municipii din Alba. Numele și locul pe buletinul de vot

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Cunoscutul istoric Tudor Roșu îl susține pe Florea Paul Victor la Consiliul Local Alba Iulia

Publicat

Cunoscutul istoric și muzeolog Tudor Roșu îl susține pe tânărul Florea Paul Victor – candidat independent la consiliul local Alba Iulia.

Tudor Roșu este unul dintre cei mai vechi și apreciați istorici de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Politica locală are nevoie de o nouă generație iar Florea Paul reprezintă această generație.

Speranțele mele pentru un viitor mai bun în Alba Iulia se pun în Paul. Ceea ce eu și generația mea nu am reușit, sper ca generația lui Paul să reușească.

Este timpul pentru o schimbare reală, pentru un suflu nou în administrație, pentru o nouă viziune. Haideți să-i dăm toți șansa lui Florea Paul Victor să dovedească ce poate, pentru că vă garantez că nu vom regreta!” a declarat istoricul Tudor Roșu.

”Tudor Roșu nu este doar colegul meu de la Legiunea a XIII-a Gemina, dar și profesorul și prietenul meu. Spun profesor pentru că am învățat foarte multă istorie în timpul petrecut cu Tudor la Legiunea a XIII-a și prieten pentru că este alături de mine în această candidatură. Sunt profund recunoscător și onorat că o persoană atât de importantă pentru viața orașului nostru susține candidatura mea independentă în Consiliul Local.

Tudor a candidat și el acum 4 ani, tot independent, așa că am avut multe de învățat de la el în ceea ce privește campania pentru alegerile locale.  Oamenii trebuie să știe că Tudor Roșu a contribuit decisiv la sloganul meu de campanie <eu sunt 99%>, astfel că o foarte mare parte din succesul acestor alegeri i se datorează lui.

Mulțumesc, Tudor, pentru tot ce faci pentru Alba Iulia și pentru mine! Sunt sigur că vom colabora foarte bine și te asigur că ideile tale extraordinare se vor auzi prin mine  în Consiliul Local”, a declarat Florea Paul Victor.

Reamintim că tânărul candidat Florea Paul Victor are trei proiecte în domeniul culturii:

1. Program multianual de reabilitare și punere în valoare a Cimitirului Evreiesc, a bisericilor istorice (Lipoveni, Buna Vestire ETC) și a caselor istorice din Alba Iulia;

2. Fond anual pentru cultură care să fie accesat prin concurs de proiecte de către ONG-urile locale;

3. Facilități fiscale și reducere la închirierea spațiilor comerciale în scop cultural și artistic.

Reamintim cititorilor că Florea Paul Victor candidează independent la Consiliul Local Alba Iulia, fiind cel mai tânăr dintre candidați.

Acesta are un CV impresionant, fiind absolvent de Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor la UBB Cluj-Napoca, ONG-ist vechi, antrenor de fitness certificat și ghid turistic certificat. Paul a petrecut 5 ani în Statele Unite ale Americii, timp în care a muncit pentru a-și strânge bani și a-și începe propria afacere. Astăzi, Paul este un tânăr antreprenor care vrea să investească în Alba Iulia și care vrea un oraș mai modern, mai curat și cu mai multe oportunități pentru cei de vârsta lui.

Comandat de CANDIDAT INDEPENDENT, FLOREA PAUL VICTOR, funcția de consilier local al municipiului Alba Iulia.

– Distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

– CUI mandatar financiar 24200153.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Vizită inopinată a CNAIR pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii A10 Sebeș – Turda. Ce a descoperit echipa de monitorizare

Publicat

Conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a efectuat recent o vizită inopinată pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș – Turda. Potrivit reprezentanților CNAIR, mobilizarea pe lotul 1, între Sebeș și Sântimbru, este „acceptabilă”. Pe de altă parte, pe lotul 2, între Sântimbru și Aiud, a fost constatată „o organizare deficitară, o mobilizare slabă și o activitate sub cea din graficul de execuție”. 

O echipă de monitorizare condusă de directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, a efectuat marți o vizită inopinată pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii A10 Sebeș – Turda.

Potrivit reprezentanților CNAIR, pe lotul 2, echipa de monitorizare a constatat o organizare deficitară, mobilizare slabă, activitate sub cea din graficul de execuție prezentat și asumat de antreprenor.

Conducerea CNAIR a atenționat anteprenorul AKTOR asupra obligatiilor sale contractuale și a solicitat un program zilnic al lucrărilor care va fi monitorizat permanent.

Citește și CNAIR a MODIFICAT termenele pentru deschiderea Autostrăzii A10, între Sebeș și Aiud. Trei zile acordate în plus, pe lotul 2

 

Vizita a continuat mai apoi pe lotul 1 al Autostrăzii A10.

Aici, reprezentanții CNAIR au constatat o mobilizare „acceptabilă”, care „poate fi îmbunătățită, cu atât mai mult cu cât benefiarul și-a îndeplinit toate obligațiile, chiar și cele financiare”.

„Menționăm că, pe lotul 1, conducerea companiei s-a întâlnit și cu subantreprenorii și prestatorii de servicii pentru a identifica soluțiile necesare în activitatea de pe șantier”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Potrivit ultimei raportări, stadiul fizic actual al lucrărilor pe lotul 1 – între Sebeș (Lancrăm) și Sântimbru – este de 91,00 %, iar cel financiar de 82,37 %.

Pe lotul 2 – între Sântimbru și Aiud – stadiul fizic al lucrărilor este de 72,86 % iar cel financiar este de 58,33 %.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate