Abrud
Corpul de control va verifica activitatea Cupru Min Abrud. Se analizează pierderi financiare. Anunțul ministrului Economiei
Corpul de control va verifica activitatea Cupru Min Abrud. Se analizează pierderile financiare înregistrate de companie. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a anunţat vineri că a cerut explicații privind aceste rezultate.
„Cupru Min-ul nu a avut nişte rezultate financiare bune”, a spus Ştefan Radu Oprea, aflat vineri într-o vizită de lucru în judeţul Alba, la cele două fabrici de armament din oraşul Cugir.
Ministrul a precizat că a cerut explicaţii şi, pentru a înţelege de ce societatea a obţinut aceste rezultate financiare cu pierdere.
De luni îşi va începe activitatea la Cupru Min Corpul de control, potrivit Agerpres.
Soluții pentru minerit în zonă
Oprea a adăugat că mineritul are viitor în zonă.
„Încercăm să găsim soluţii. Pe noua schemă de ajutor de stat pe care o vom deschide la Ministerul Economiei, vor putea să aplice şi cei care vor să transforme concentratul în …, să putem face şi topitoria. Eu cred că, dacă aducem valoare adăugată în România materiei prime pe care o extragem, atunci suntem câştigători”, a spus Ştefan Radu Oprea.
A fost întrebat de jurnalişti dacă s-au făcut progrese în vederea realizării în România, împreună cu noii acţionari de la Moldomin, o firmă turcă, a unui combinat în care să fie prelucrat minereul. Ministrul a spus că nu s-a ajuns la rezultatul dorit.
„Am fost, am vorbit cu ei, am încercat să-i conving, pentru că eşti mai rentabil într-o topitorie atunci când ai o cantitate mai mare de concentrat. Deocamdată, nu am avut rezultatele pe care ni le doream”, a precizat ministrul.
În vara anului trecut, Ştefan Radu Oprea declara că la Cupru Min, unde statul este unic acţionar, se înregistra „o pierdere conjuncturală”, din câte i-a spus managementul companiei. Atunci erau probleme legate de fluctuaţia pe care a avut-o preţul concentratului la bursă, coroborată cu creşterea preţului la energie.
Cupru Min SA exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
vineri, 12.04.2024 at 16:05
Parcă vă lăudaţi acum doi ani că au trecut pe plus. Şi dacă au început să meargă bine mi se pare că aţi schimbat managerul, cu un deştept PSD-ist. Dacă greşesc îmi cer scuze. Trăncălăilor, veniţi cu soluţii viabile, nu cu controale ca să vă justificaţi neputinţa.
Sorin Tecsa
duminică, 14.04.2024 at 09:09
TrăncăPilule scuza-ma că-ți spun. „Deșteptul” de la butoanele Cuprumin este Pnlist de-al tau.