ADMINISTRATIE
Craterul de la Ocna Mureş, „obiectiv turistic nefericit”
Craterul cu apă format în urma prăbuşirii pământului de deasupra unor vechi galerii saline din Ocna Mureş atrage, zilnic, curioşi din toate părţile ţării şi din diferite zone ale judeţului.
Oamenii vin să vadă cum arată locul respectiv, fac fotografii, filmează, după care îşi văd de drum. Primarul oraşului Ocna Mureş, Iosif Augustin Drăguţ a spus că, din păcate, astfel de fenomene şi nenorocirile umane stârnesc mai multă curiozitate oamenilor decât un obiectiv turistic propriu-zis, care cu siguranţă nu s-ar fi bucurat de atâta audienţă.
Localnicii au început să facă şi unele glume pe seama “turismului” la craterul de la Ocna Mureş şi se întreabă, dacă Primăria ar pune o taxă de vizitare, s-ar mai înghesui lumea să vadă dezastrul produs la Ocna Mureş.
Referitor la „invazia” oamenilor care “pescuiesc” produsele alimentare căzute în lac, în urma prăbuşirii Magazinului “Plus”, edilul-şef a spus că nu este vorba despre localnici, ci despre cei proveniţi din satul Silivaş, aparţinând comunei Hopârta. De câteva zile, accesul este interzis în zona craterului cu apă sărată, după ce administraţia locală şi societatea „Salrom” au împrejmuit zona cu gard înalt şi au asigurat paza. Luni, cetăţeni de etnie romă au avut tentative de a intra cu forţa în crater, însă au fost opriţi de pază şi de poliţiştii comunitari, care au intervenit la faţa locului.
“Romii din Silivaş traversează dealul pe jos, câte opt kilometri, pentru a veni să adune resturi alimentare de pe apă. Proprietatea împrejmuită cu gard aparţine de societatea Salrom, care are obligaţia să asigure siguranţa zonei. Astăzi a fost puţin slăbită paza, iar romii au avut o tentativă de a intra în apă, însă au intervenit autorităţile şi i-au scos din perimetrul interzis”, a precizat primarul Iosif Augustin Drăguţ, pentru Alba24.ro.
Augustin Drăguţ a mai spus că, în următoarele zile, se va interveni şi se vor ridica materialele de construcţie din urma prăbuşirii fostului Magazin „Plus”, iar produsele alimentare şi nealimentare rămase vor fi incinerate, conform dispoziţiei date de Direcţia Sanitara –Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, deoarece sunt degradate şi prezintă pericol pentru populaţie.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.