Connect with us
Publicitate

AIUD

Creșterea eficienței energetice la Spitalul din Aiud: licitația pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP. Valoarea investiției

Publicat

Creșterea eficienței energetice la Spitalul din Aiud. Spitalul municipal din Aiud urmează să fie reabilitat pentru creșterea eficienței energetice, printr-o investiție de peste 5,7 milioane de lei. 

Spitalul municipal Aiud a lansat pe 4 aprilie, în SEAP, o licitație pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în cadrul spitalului.

Valoarea totală este estimată la 5.787.545,3 lei, fără TVA. 

Proiectul privind creșterea eficienței energetice la Spitalul din Aiud vizează atingrea indicatorii de performanță conform programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin reducerea consumului anual de energie finală.

Spitalul Municipal Aiud este compus din mai multe corpuri de clădire. În incinta în suprafaţă de 13.887 mp există atât pavilioane medicale cât și construcții aferente utilităților, platforme pentru circulația interioară auto și pietonală, spații verzi.

Clădirile aflate în incinta Spitalului Municipal Aiud, , aflate pe strada Spitalului, Nr. 2 reprezintă un ansamblu eterogen din punct de vedere al anului construcției, sistemului constructiv și al regimului de înălțime. Construcții sunt de tipul: P, S+P+1E, S+P+3E-4 E, construite în perioada 1867 – 1987.

Niciuna din clădirile spitalului nu este reabilitată termic, din punct de vedere al anvelopării exterioare. Lucrările de renovare s-au făcut sporadic, fără intervenţii structurale şi s-au rezumat la zugrăveli şi vopsitorii, înlocuiri de pardoseli, renovări de grupuri sanitare, înlocuiri de aparate electrice, corpuri de iluminat, obiecte sanitare, etc., fără intervenții în reţelele de distribuţie a apei / a agentului termic sau a energiei electrice.

Creșterea eficienței energetice la Spitalul din Aiud. Ce presupune proiectul

Potrivit documentației, se vor realiza următoarele lucrări principale:

  • Reabilitarea termică a clădirii prin placarea cu termosistem a anvelopantei;
  • Înlocuirea tâmplăriei exterioare;
  • Înlocuirea învelitorii
  • Înlocuirea instalaţiei electrice de iluminat şi prize, tablouri electrice, instalaţie de protecţia împotriva trăsnetului, a corpurilor de iluminat, inclusiv sursă de rezervă;
  • Înlocuirea instalaţiei de încălzire, inclusiv a radiatoarelor;
  • Înlocuirea instalaţiei de alimentare cu apă rece-apă caldă menajeră, inclusiv înlocuirea obiectelor sanitare şi a armăturilor, modernizarea sursei de producere apă caldă menajeră;
  • Montarea unui sistem fotovoltaic de producere a energiei electrice, în sistem on-grid.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax