Connect with us
Advertisement

Eveniment

Cum ne pregătim de 1 iunie: Idei de activități pentru Ziua Copilului, în aer liber sau acasă. Care este istoria acestei zile

Publicat

Ziua de 1 iunie este zi liberă națională din anul 2016 și este un motiv în plus pentru activități în familie, pentru timp petrecut împreună și multă joacă. Anul acesta, chiar dacă 1 iunie este miercuri, în mijlocul săptămânii, rămâne totuși un bun prilej de a petrece timp de calitate alături de copii.

Joaca este activitatea preferată a fiecărui copil, iar pentru a sărbători această zi liberă, dedicată copilului, poți planifica din timp câteva surprize sau poți programa participarea la evenimentele organizate local, cu prilejul zilei de 1 iunie.

Vezi: Ce pot face copiii, în Alba Iulia, de 1 Iunie. De la tobogane, spectacole, tir cu arcul și joaca de-a dacii și romanii. Program

Petrecerile în aer liber sunt cele mai apreciate de copii.

Acestea pot avea tematică specifică, în funcție de pasiunile copilului, personaje preferate, culori sau sport.

O altă idee bună este organizarea unei tombole de jucării, dar aceasta trebuie pregătită din timp, la școală sau de către părinți, în cercul de prieteni.

Excursiile la țară, drumețiile în natură, vizita la parcurile tematice: dinozauri, grădini sau castele, sunt alte posibilități de a petrece o zi memorabilă de 1 iunie.

Aici trebuie luate în calcul și aglomerația în cazul unui obiectiv turistic popular, timpul de așteptare, drumul, care pot încerca răbdarea copiilor.

Activități de făcut în casă de 1 iunie

În cazul unei zi ploioase sau friguroase, există și alternative plăcute de a sărbători 1 iunie.

Puteți urmări un film de desene animate, să jucați jocuri de societate sau să programați o ședință foto ori o filmare pentru albumul video al familiei.

Alte idei de făcut în casă, pentru a alunga plictiseala, de 1 iunie

  • Organizați o vânătoare de comori în casă
  • Desenați portrete ale membrilor familiei
  • Faceți un puzzle nou
  • Citiți povestea preferată și reinventați finalul
  • Construiți o machetă a casei, a școlii, din piese lego
  • Faceți împreună o prăjitură sau un tort aniversar
  • Picnic în sufragerie
  • Un colaj cu fotografiile preferate ale fiecărui membru al familiei
  • Un cort cu jucăriile preferate
  • Faceți baloane de săpun de diferite forme

Cum a luat naștere Ziua Copilului

Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferinţa mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva.

Decizia instituirii unei zile pentru protecţia copiilor a fost adoptată de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfăşurată la Moscova.

La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluţia nr. 836 pentru a proclama o Zi mondială a copilului, potrivit Agerpres.

Pornind de la convingerea că trebuie acordată o atenţie deosebită copiilor, care reprezintă generaţia de mâine, Adunarea a recomandat, cu acest prilej, ca începând din 1956, în toate ţările să fie instituită o Zi mondială a copilului.

Această zi avea să fie marcată ca o zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii de pretutindeni, a activităţilor dedicate promovării idealurilor şi obiectivelor Cartei şi bunăstării copiilor din toată lumea, pentru întărirea şi lărgirea eforturilor pe care Naţiunile Unite le fac în favoarea copiilor din întreaga lume.

Rezoluţia recomanda guvernelor statelor membre să instituie o astfel de zi, la data pe care o considerau de cuviinţă, deci nu neapărat 1 iunie, dată la care este sărbătorită Ziua Copilului în România.

Organizaţia Naţiunilor Unite marchează această zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declaraţia Drepturilor Copilului în 1959 şi Convenţia asupra Drepturilor Copilului, în 1989.

sursa: Agerpres

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement