Connect with us
Advertisement

Actualitate

Cum putem întări sistemul imunitar (P)

foto: pixabay.com

Publicat

Cu toții ne dorim un sistem imunitar sănătos și puternic. Dacă noi aș fi avut un sistem imunitar nefuncțional, atunci un simplu spălat pe dinți ar introduce bacterii dăunătoare în organism care ne-ar putea ucide. Spre fericirea noastră, sistemul nostru imunitar ne protejează de bacteriile obișnuite, cu care contactăm zilnic. El este capabil să ucidă celulele străine din organism, considerându-le periculoase pentru sănătatea noastră.

Care sunt componentele sistemului imunitar?

  1. Saliva și lacrimile– oferă o protecție suplimentară, acționând ca un antibacterian.
  2. Pielea– actionează ca o barieră, care ține bacteriile, virușii și diverși germeni la distanță.
  3. Mucusul– îl putem găsi în pasajul nazal și pe toată suprafața plămânilor, având rol anti-bacterian.
  4. Sistemul limfatic– transportă nutrienți, apa și oxigen către celule – totodată, elimină reziduriile nocive. Sistemul limfatic este format din timus, splină, măduva osoasă și ganglioni limfatici.
  5. Intestinele– reprezintă un loc adesea atacat de către viruși și bacterii. Aproximativ 70-80% din celulele sistemului imunitar se găsesc aici.

Zi de zi ne bazăm pe imunitate, întrucât ea face o treabă extraordinară. Dar uneori ea mai cedează și ajungem să ne îmbolnăvim. De aceea organismul nostru are nevoie de întărirea sistemului imunitar.

Sezonul rece reprezintă din păcate perioda când sistemul imunitar are cel mai mult de suferit și deseori ne ciocnim cu imunitate scăzută. În mod normal, dacă urmăm câțiva pași simpli și esențiali, ar fi suficient pentru a ne menține sănătoși sistemul imunitar:

  • Mese echilibrate;
  • Somn suficient;
  • Exerciții fizice;
  • Hidratare adecvată;
  • Evitarea consumului de țigări, zahăr și grăsimi, alcool.

Dar, uneori avem nevoie și de un imunosuport, precum suplimentele sau vitaminele pentru imunitate. Dacă organismul este supus unei infecții sau este bolnav, sistemul imunitar va consuma fiecare minerală sau vitamină pentru a reuși să distrugă tot ceea ce este nociv pentru organism. De aceea, este important, sub recomandarea unui medic specialist, să ajutăm organismul nostru să-și reface proviziile pentru a ne reveni și proteja de boli și infecții.

Cele mai importante minerale și vitamine pentru sistemul imunitar?

  • Zincul– previne și tratează răcelile comune. Intervine cu rhinovirușii, cei care cauzează răceala comună;
  • Vitamina C– este esențial aportul zilnic de aceasta vitamină, deoarece corpul nu o stochează sau produce, ea este pur si simplu extrasă din alimentație, sau suplimentele sunt o soluție pentru a oferi corpului de ce are nevoie, în cazul că alimentația este haotică;
  • Vitamina D– majoritatea populației au deficitul de vitamina D. Ea este produsă natural în organism prin expunerea la soare. Nivelul scăzut de vitamina D este asociat cu riscul de infecții ale sistemului respirator;
  • Fier– este esențial pentru producerea de celule roșii. Transportă oxigenul în organism și stochează nivelul de energie pe durata zilei;
  • Complex de Vitamina B– este vital pentru a susține reacțiile biochimice din sistemul imunitar;
  • Selenium– este un mineral care ajuta la prevenirea răcelilor;
  • Acid folic– ajută la menținerea unui sistem imunitar echilibrat;
  • Vitamina A– are efect anti-inflamator și protejează mucusul, ajutând la susținerea sistemului imunitar.

Alimentația echilibrată și bogată în fructe și legume este foarte benefică, însă pentru a crește imunitatea rapid sunt utilizate preparate combinate din vitamine și minerale. Drept exemplu este Molekin Imuno, care poate fi găsit căutând Molekin Imuno pe Liki24.

În concluzie, puteți să începeți chiar acum să vă întăriți imunitatea, prin urmarea unui regim alimentar bogat în minerale și vitamine și adoptarea unui stil de viață sănătos. Grija constantă pentru felul în care trăiți și alimentele pe care le consumați este cea mai bună modalitate de a vă stimula sistemul imunitar și a avea un organism sănătos, pentru protecție de răceli și alte boli.

foto: pixabay.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement