Actualitate
Cum vopsim ouăle de Paşte natural, fără să folosim chimicale, cu turmeric, ceapă, spanac, zmeură sau mure
Dacă te-ai săturat de substanțele chimice pe care le regăsești de obicei în pachetele prezente la orice magazin, există câteva modalități prin care poți să faci vopsea de ouă naturală.
În primul rând, ar trebui să știi că ouale nu vor fi la fel de strălucitoare precum ouăle vopsite în mod convențional.
Iată câteva ingrediente simple care te pot ajuta să obții vopsea de ouă naturală:
- Galben – turmeric sau foi de ceapă
- Portocaliu – pulbere de chili
- Roșu – sfecla roșie, foi de ceapă roșie, zmeură sau mure
- Albastru – varză roșie sau afine congelate
- Verde – spanac
- Mov – suc de struguri
- Maro – cafea
Ingrediente
- 3 căni cu legume / fructe
- 3-4 linguri de condimente
- 3 căni cu apă
- 2 căni cu oțet alb
Mod de preparare
Se iau 3 căni cu legume și/sau fructe tăiate, piure sau feliate și se fierb în 3 căni cu apă și 2 linguri de oțet alb. Dacă se utilizează condimente, vei avea nevoie de 3-4 linguri în 3 căni cu apă.
Se lasă să fiarbă timp de cel puțin 30 de minute sau mai mult dacă dorești o culoare mai intensă. După fierbere, se strecoară fructele sau legumele, iar lichidul reprezinta vopseaua de ouă.
Se înmoaie ouale fierte în vopsea peste noapte. Cu cât e apa mai caldă, cu atât e mai bine. Dacă nu este suficient de intensă culoarea vopselei, a doua zi se încălzește colorantul și se înmoaie ouale pentru încă 30 de minute.
Rezultatele vor varia în funcție de puterea vopselei și de cât timp vei lăsa ouală să se înmoaie în vopsea.
În plus, rezultatul final va fi o finisare mată, dar dacă dorești ceva mai lucios, poți pune putin ulei de măsline pe coaja de ou, după care poți lustrui ouăle cu o cârpă moale pentru un finisaj lucios.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News