Connect with us
Advertisement

Economie

Danil Sabău mută pe o altă firmă contractul de concesiune a Traseului Celor Trei Fortificații din Cetatea Alba Iulia. Cine sunt acționarii

Publicat

hotelmedievalGrup Corint SRL, respectiv Corint SRL, firmele familiei Sabău, care s-au ocupat de renovarea fortificaţiei Vauban, au concesionat o parte din spaţiile Cetăţii Alba Carolina şi care administrează acum Hotelul Medieval, Traseul celor Trei Fortificaţii, parterul Porţii IV şi tunelul de acces, cere Consiliului Local cesiunea contractelor de asociere încheiate în 2006 şi 2008 pentru restaurarea, conservarea şi punerea în circuitul turistic a acestora, către altă firmă, Corint Hotel Medieval SRL. Firma pentru care se cere transferarea contractului de concesiune a aproape 1/3 din Cetatea Alba Carolina pe o perioadă de 49 de ani și pentru care se plătește suma de 800 euro/lună aparține soției și respectiv fiicei lui Danil Sabău.

Motivul invocat este faptul că primele două firme au şi alte activităţi în ţară şi este dificil de delimitat, din punct de vedere contabil, profitul obţinut din aceste contracte de asociere, pe baza căruia este stabilită taxa la primărie.

Nu este pentru prima dată când contractele de asociere între Consiliul Local Alba Iulia şi Grup Corint SA,  sunt cesionate altor firme din grup. Acum trei ani,  contractele au fost în cele din urmă cesionate către Corint SRL (contractul pentru Hotel Medieval şi Traseul celor Trei Fortificaţii, din 2006), respectiv Grup Corint SRL (contractul din 2008, pentru Poarta IV).

Vezi şi „Grup Corint” SA a obținut în CL Alba Iulia aprobarea cesiunii pe o altă firmă a contractului pentru domeniul concesionat în Cetatea Alba Carolina

În raportul de specialitate al proiectului supus aprobării Consiliului Local Alba Iulia din 22 aprilie, se explică situaţia:

garda_traseu fortificatii_interior ”Potrivit dispoziţiilor cuprinse în ambele contracte de asociere, una dintre obligaţiile celor două societăţi era plata către bugetul local a unui procent de 10% din profitul realizat din administrarea bunurilor ce fac obiectul contractelor, dar nu mai puţin de 800 euro/lună (în cazul contractului de asociere nr. 7798/2006, contract unde iniţial obligaţia de plată se rezuma doar la suma de 200 euro/lună, fără să includă şi procent din profitul societăţii), respectiv 200 euro/lună în cazul contractului de asociere nr. 18079/2008.

În ambele situaţii, partenerul nostru (clee 2 firme – n.r.) achită suma minimă conform contractului, regularizarea obligaţiilor de plată ale acestuia către bugetul local făcându-se după aprobarea bilanţului contabil, dar un mai târziu de data de 31 martie a fiecărui an pentru anul anterior.

traseu_fortificatii Având în vedere că atât Grup Corint SRL, cât şi Corint SRL mai desfăşoară şi alte activităţi în ţară, altele decâte cele derulate în temeiul contractelor de asociere în care sunt parte, în timp s-a dovedit că este difícil din punct de vedere contabil să se stabilească dacă societăţile în cauză obţin sau un profit din activităţile desfăşurate în baza contractelor de asociere, veniturile obţinute în mod direct din aceste contracte neputând fi distinse cu exactitate de veniturile obţinute din alte surse”.

Prin urmare, la cererile celor două firme, Grup Corint SRL şi Corint SRL, înregistrate la Primărie în 2016, se solicită aprobarea cesionării celor două contracte către Corint Hotel Medieval SRL, firmă ce are ca obiect principal de activitate “hoteluri şi alte facilitîţi de cazare similare”.

poarta IV punct informare turistica “Considerăm că prin cesionarea aceasta se va putea realiza o mai bună urmărire a veniturilor obţinute din activităţile derulate pe baza celor două contracte de asociere, a profiturilor realizate şi o stabilire şi încasare mai eficiente a sumelor cuvenite bugetului local”, susţin reprezentanţii primăriei.

Potrivit documentaţiei de proiect, în urma restructurării Corint SRL pe obiecte de activitate, către Corint Hotel Medieval SRL îi revin activităţile de hotelărie şi alimentaţie publică.

Îm actul constitutiv al firmei Corint Hotel Medieval SRL, cu sediul în Sântimbru, pe strada Gării, societatea a fost înfiinţată de Doina Amalia Sabău (43 de ani, domiciliată în Sântimbru) – soția lui Danil Sabău şi Ada Patricia Mihuţ (38 de ani, din Alba Iulia) – fiica lui Danil Sabău, fiecare cu 50% din capitalul social de 200 lei.

Administratorul societăţii este Emilia Cramba-Brad (30 de ani, din Blaj, domiciliată în Alba Iulia).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. maia

    luni, 18.04.2016 at 13:52

    daca nu sunt in stare sa prezinte osituatie exacta (contabila) sa-i lase pe altii(renunte la contract .Cred ca se vor gasi in lumea asta amatori profesionisti……

  2. un binevitor

    luni, 18.04.2016 at 21:52

    crezi ca le-a cerut cineva o situatie contabila din care sa se deduca taxele aferente asocierii? sau o verificare a actelor societatii? duceti un contabil cu experienta la verificarea actelor si va spune in ce cont se incderaza orice venit. deocamdata nu e procuror la DNA in alba sa-l faca pe sabau, poate daca aduc din alta parte. iubiti-va pe salve de fum din tunurile lu sabau.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement