Eveniment
Darurile oferite de cei trei magi la nașterea lui Iisus Hristos, aduse pentru prima dată în România, de Crăciun. Moment deosebit
Darurile oferite de cei trei magi la nașterea lui Iisus Hristos, vor fi aduse în România de Crăciun. Este vorba despre un moment extrem de rar, cu care românii nu se vor mai întâlni probabil în următorii zeci de ani.
Acestea sunt păstrate la mănăstirea athonită Sfântul Pavel de la Muntele Athos și sunt scoase extrem de rar.
În acest context, aducerea în România a Darurilor Magilor este un eveniment de importanță națională, trasmite Basilica.
Ultima dată când s-a petrecut aceasta și prima dată după secolul al XV-lea a fost în anul 2014, când au fost duse spre închinare la Moscova, Sankt Petersburg, Minsk și Kiev.
Aceste daruri sunt acelea pe care Magii de la Răsărit le-ar fi dus pruncului Hristos în urmă cu 2023 de ani de la Nașterea Sa.
MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase
Starețul de la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca a reușit imposibilul: să aducă darurile sfinte în țara noastră pentru ca inclusiv femeile să se poată ruga la ele.
Darurile Magilor ajung vineri la această mănăstire. Sâmbătă, corurile Tronos și Madrigal vor susține un concert de colinde în biserica mare a așezământului monahal.
Darurile oferite de cei trei magi la nașterea lui Iisus Hristos: simbolistica lor
Cele trei daruri oferite Pruncului Sfânt, Iisus Hristos, la nașterea Sa, sunt aurul, tămâia și smirna, fiecare având o semnificație profundă în tradiția creștină.
Aurul simbolizează regalitatea lui Iisus. În vremurile biblice, aurul era un cadou rezervat pentru regi, reflectând astfel credința că Iisus este ”Regele regilor”.
Această ofrandă reprezintă recunoașterea divinității și suveranității Sale peste lume.
Tămâia este asociată cu divinitatea. În Antichitate, tămâia era folosită în actele de adorație și în ritualurile religioase, și era considerată o ofrandă către zei.
Prin oferirea tămâiei, magii recunosc și venerează natura divină a lui Iisus, simbolizând rolul Său ca fiu al lui Dumnezeu și Mesia.
Smirna este un rășină aromată folosită în parfumuri și unguente, dar și în procesele de îmbălsămare, semnificând suferința și moartea.
Acest dar prevestește suferințele și moartea pe cruce a lui Iisus, reflectând natura umană și sacrificiul Său pentru umanitate.
Aceste daruri, oferite de cei trei magi veniți din Răsărit, nu sunt doar bogate material, ci sunt pline de simbolism și profunzime spirituală, reflectând diferite aspecte ale identității și misiunii lui Iisus Hristos.
Ele sunt, astfel, o parte integrantă a povestirii nașterii lui Iisus, subliniind atât natura Sa umană, cât și pe cea divină.
Conform tradiției creștine, Fecioara Maria a conservat aceste daruri și le-a transmis Bisericii din Ierusalim, împreună cu alte obiecte sacre ce făceau parte din patrimoniul lui Iisus Hristos.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News