Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Au început înscrierile pentru Evaluarea Naţională. Vezi cum se desfăşoară probele de examen pentru elevii de clasa a VIII-a

Publicat


elevi

Elevii de clasa a VIII-a intră pe ultima sută de metri înaintea examenului de Evaluare Naţională. De luni, 17 iunie, aceştia se pot înscrie pentru participarea la probele de anul acesta, iar primul examen, de Limba şi literatura română este programat pe 25 iunie. Din Alba sunt aşteptaţi în sălile de examen peste 3.000 de copii.

Şi anul acesta, sălile de examen vor fi monitorizate video, la fel ca spaţiile în care se descarcă şi se multiplică subiectele şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise. În sala de examen, fiecare elev va sta câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase. Lista cu elevii repartizaţi într-o anumită sală va fi afişată pe uşa clasei.

Este interzis accesul în sălile de examen cu materiale ajutătoare, mijloace electronice de calcul sau comunicare. Dacă elevii sunt surprinşi că nu respectă această regulă, sunt eliminaţi din examen şi primesc nota 1 la proba respectivă, chiar dacă nu au apucat să copieze.

Probele încep la ora 9.00, când sunt deschise plicurile sigilate, cu varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se sustine proba. Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.
Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, ce pot fi rezolvate în 120 de minute.


Calendarul Evaluării Naţionale 2013
17 – 19 iunie – înscrierea la Evaluarea Naţională
25 iunie – Limba şi literatura română – proba scrisă
26 iunie – Limba şi literatura maternă – proba scrisă
27 iunie – Matematică – proba scrisă
29 iunie – afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
29 iunie – depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)
30 iunie – 2 iulie rezolvarea contestaţiilor
3 iulie – afişarea rezultatelor finale după contestaţii

În fiecare sală se vor afla doi profesori de alta specializare faţă de cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba, care monitorizează desfăşurarea examenului.
Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se afla în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, este însoţit de unul dintre asistenţi, până la întoarcere. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru proba de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul şi se folosesc numai colile distribuite de către asistenţi.
În timpul desfăşurării Evaluării Naţionale, asistenţilor le este interzis să le dea elevilor indicaţii referitoare la rezolvarea subiectelor, să discute între ei şi să rezolve subiectele. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celălalt în spatele clasei.
La expirarea celor 120 de minute acordate, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
În cazul în care un elev refuză să predea lucrarea scrisă, va fi eliminat din examen. Candidaţii aflaţi în această situaţie nu vor fi notaţi la lucrarea respectivă, nu vor mai putea participa la probele următoare, vor fi menţionaţi în lista finală ca „eliminaţi” şi nu li se va încheia media la Evaluarea Naţională.
Corectarea lucrărilor se face pe baza baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire, şi o trece pe lucrare.

Sursa: hotnews.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: MARȚI: Începe Evaluarea Națională. Peste 3.000 de elevi sunt așteptați să susțină proba la limba și literatura română | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Programul Rabla pentru electrocasnice va continua în acest an. Ministrul Mediului: Se analizează extinderea pentru alte aparate

Publicat

electrocasnice

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat sâmbătă că programul Rabla pentru electrocasnice va continua în 2020 și că există în acest moment discuții despre bugetul acestui program. „Îl vom continua, cu siguranţă îl vom continua, am avut discuţii săptămâna trecută cu colegii de la Administraţia fondului de mediu şi am discutat ca până când vom […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

INCENDIU la Tărtăria. Acoperișul unei anexe gospodărești a luat foc. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 11:20, în localitatea Tărtăria. Din primele informații, focul a cuprins acoperișul unei șuri. Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebes intervine pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești (șură) în localitatea Tărtăria. Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

„Evali”, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele și cum poate fi tratată

Publicat

O nouă afecţiune indusă de ţigara electronică şi o nouă consecinţă a fumatului este „Evali”, o boală care în România este necunoscută, a declarat vineri la Constanţa profesorul doctor Florin Mihălţan. Potrivit medicului, semnele prezente ale afecţiunii sunt: tahicardie, febră, tahipnee (stare patologică constând în accelerarea anormală a ritmului de respiraţie), hipoximie. „Evali – o […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Blaj, „orașul florilor”. Aproape 180.000 de plante ornamentale vor înfrumuseța în acest an parcurile și arterele din municipiu

Publicat

Blajul se va umple în acest an de flori. Primăria cumpără aproape 180.000 de plante ornamentale, care vor înfrumuseța  localitatea începând din primăvară. Cetățenii din „Mica Romă” dar și turiștii se vor putea bucura astfel de o adevărată „simfonie a florilor”, care va da culoare spațiilor verzi, parcurilor și arterelor din municipiu. Primăria Blaj a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate