Eveniment
Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia în Dosarul „Ketamina”: Fiica primarului din Haţeg, condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare
Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat, luni, în Dosarul „Ketamina”, în care sunt inculpate 29 de persoane, printre care şi fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş. Tânăra de 21 de ani a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru trafic şi consum de droguri.
Vă prezentăm comunicatul emis de Curtea de Apel Alba Iulia, luni, în această cauză:
„Astăzi, 7.11.2011 Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat soluţia în urma judecării dosarului cunoscut opiniei publice ca Dosarul Ketamina.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia în rezumat:
Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul declarat de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara şi a dispus condamnarea inculpaţilor, cu excepţia inculpatului L.V., şi pentru săvârşirea infracţiunii de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, de care instanţa de fond îi achitase. În consecinţă, Curtea de Apel Alba Iulia a modificat pedepsele aplicate inculpaţilor, astfel încât 29 de inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 1 an de închisoare cu suspendare şi 5 ani de închisoare cu executare. Dintre aceştia, inculpaţii P.M., J.I., F.P., P.C.N. şi I.P. au fost condamnaţi la pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare şi 2 ani interzicerea unor drepturi civile, inculpatul G.A.L. la pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare şi 2 ani interzicerea unor drepturi civile, iar inculpata B.A.S. a rămas cu pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în timp ce, cu privire la ceilalţi 22 de inculpaţi, condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 1 şi 2 ani, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut suspendarea condiţionată a executării pedepselor. Cu privire la inculpatul B.A., care a decedat în timpul judecării cauzei, instanţa a dispus încetarea procesului penal. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţi.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu părţile prezente şi de la comunicare cu părţile lipsă, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
La Curtea de Apel Alba Iulia s-au judecat apelurile declarate de cei 30 de inculpaţi şi DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Hunedoara în 10.02.2011. Primul termen de judecată la Curtea de Apel Alba Iulia a fost în 30.06.2011.
La termenul din 27.10.2011 s-a încheiat judecarea acestui dosar. Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru data de luni, 7.11.2011, pronunţarea unei soluţii în cauză, având în vedere complexitatea dosarului ce necesită timp suplimentar pentru deliberare.
Prin hotărârea Tribunalului Hunedoara pronunţată în acest dosar în 10.02.2011, 29 de inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 5 luni şi 4 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, în timp ce inculpata B.A.S. a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, având în vedere că avea şi o condamnare anterioară de 1 an şi 6 luni de închisoare, în alt dosar. Inculpaţii sunt judecaţi sub acuzaţia săvârşirii unor infracţiuni legate de traficul unor droguri de risc – ketamină. Tribunalul Hunedoara i-a achitat pe inculpaţi cu privire la acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup”.
Conform declaraţiilor DIICOT din acea perioadă, drogurile erau comandate de către liderii grupului, Puiu Mircea Ianchi, Cristina Niţescu, Claudiu Nicolae Podină şi Paul Fârda, de la medicii veterinari Marian Pacioagă şi Ilie Jilcu. Cei doi medici intrau în posesia unor cantităţi mari de ketamină, pe care le justificau prin acte false, ca fiindu-le necesare în cabinetele medicale. Ketamina era ulterior depozitată la locuinţa închiriată a lui Robert Florin Risipitu, bodyguard la un cazino din Petroşani. Un miligram de ketamină era vândut ulterior în schimbul sumei de 10 lei.
La sfârşitul lunii august, 54 de persoane au fost cercetate de către procurorii DIICOT, pentru constituire de grup infracţional şi cultivare, producere, vânzare, deţinere, experimentare, preparare şi obţinere de droguri de mare risc.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News