Connect with us
Advertisement

Administrație

Oferta câştigătoare pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Cetatea Alba Carolina trimisă la Primărie pentru reevaluare

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a admis în parte plângerea formulată în contencios administrativ de Primăria Alba Iulia în cazul licitaţiei pentru serviciile de întreţinere a spaţiilor verzi pentru zona Cetăţii Alba Carolina. Potrivit deciziei, Primăria ar urma să reevalueze oferta desemnată anterior câştigătoare, adică a Asocierii SC Magnum Dynamic Grup SRL, Uni-Recycling SRL și Cris Garden SRL. Cu alte cuvinte, rezultatul procedurii de atribuire se anulează, iar, cel puţin deocamdată, semnarea contractului pentru zona interioară a Cetăţii este în stand-by.  

Reprezentanții Primăriei susțin că, în perioada următoare, Comisia pentru Evaluarea Ofertelor se va reuni pentru a solicita clarificări, pentru aplicarea deciziei CNSC și a instanței.

Problema atribuirii serviciului de întreţinere a spaţiilor verzi din Cetatea Alba Carolina trenează de nouă luni. Administrația locală din Alba Iulia semnat în 4 octombrie 2012 contractul de atribuire a serviciului de amenajare și întreținere a zonelor verzi din municipiu, împărţit pe trei zone (loturi). Câștigătoarele licitației au fost desemnate firmele „Luxor LTD” SRL, deținută de Vasile Todea și „Salprest” SRL, care își vor împărți atribuțiile pe două dintre loturile vizate, respectiv 2 și 3. În ceea ce privește lotul 1, cel privind spaţiul interior al Cetăţii Alba Carolina, câștigătoare a fost desemnată iniţial firma „Salprest”, doar că licitația a fost lovită de contestații.

La licitația deschisă organizată pentru atribuirea acestui serviciu  și-au manifestat interesul 7 firme, iar valoarea totală estimată a contractului este de  20,512,277.14 lei, pentru cele trei loturi din oraş. „Luxor LTD” a câștigat licitația pe lotul 2, la suma de 1.161.713,92 lei cu TVA, iar contractul a fost încheiat pe un an, respectiv 2012-2013. „Salprest” a adjudecat lotul 3, la suma de 1.328.981,77 lei, iar contractul a fost încheiat tot pe un an. După expirarea acestei perioade, se va proceda la încheierea unui alt contract.

Printre cei care au participat la licitaţie se numără firmele „Salprest” SRL (care a deţinut și până acum acest serviciu), „Grup Corint” SA, „Luxor” LTD SRL, „Romprest Serv” SA Bucureşti, „Bayon Sud” SRL Bucureşti, „Sport Turism” SRL din comuna 23 August şi asocierea „Magnum Dynamic Grup” SRL – „Uni Recycling” SRL – „Cris Garden” SRL Bucureşti. Dintre acestea, „Luxor LTD” a depus dosar doar pentru lotul 2, „Sport Turism” SRL pentru lotul 1, iar SC „Bayon Sud” SRL Bucureşti – pentru lotul 2 şi 3, în timp ce restul ofertanţilor au participat la licitaţie pentru asigurarea serviciilor de întreţinere a spaţiilor verzi în toate zonele din Alba Iulia.

Sunt cuprinse trei loturi în mai multe zone ale municipiului, pentru care a fost prevăzută încheierea unor contracte cu valori maxime estimate la 7.873.890,02 lei (lotul 1), 6.521.645,84 lei (lotul 2), 6.116.741,28 lei (lotul 3).

Zona 1: interior Cetate, cuprinsă între str. N. Bălcescu, str. Octavian Goga, Bd. Încoronării, Bd. 1 Decembrie 1918, str. Aurel Vlaicu, str. Gemina. Pentru Lotul I, între Poarta I a Cetăţii şi Bd 1 Decembrie, personalul trebuie să fie echipat cu uniforme personalizate cu brandul Cetăţii Alba Iulia, în termen de o lună de la semnarea contractului. În zona 1 sunt 5.092 de trandafiri, plantaţi pe o suprafaţă de 3.146 mp, 1.028 mp rondouri cu flori, 226.908 mp de gazon şi 1.157 mp de gard viu.

Zona 2: str. Lalelelor, Bd. 1 Decembrie 1918, str. Horea, Calea Moţilor, până în str. T. Vladimirescu, Bd. Republicii, Bd. Revoluţiei 1989, str. Detunata. Pe cele 24 de străzi şi locaţii delimitate în Zona 2, sunt 7.769 trandafiri, plantaţi pe o suprafaţă de 4.010 mp, 2.433 mp rondouri cu flori, 7.0326 mp gazon, 3133 mp gard viu.

Zona 3: între Alexandru Ioan Cuza, Tudor Vladimirescu, N. Bălcescu, Octavian Goga, B. Încoronării, Cartier La Recea, str. Regimentul V Vânători, până la şoseaua de centură. În Zona 3, pe 28 de străzi, parcuri şi locaţii sunt plantaţi 7.039 de trandafiri, pe o suprafaţă de 9.245 mp, sunt 1.162 mp de rondouri cu flori, 86.149 mp gazon şi 3.521 mp gard viu.

Operatorul execută, pentru fiecare zonă, servicii de curăţare a spaţiilor verzi (adunarea frunzelor uscate, a crengilor, a gunoaielor), cosirea zonelor verzi, plantarea şi adunarea ierbii, plantarea şi întreţinerea florilor anuale şi bienale, a trandafirilor, gardului viu (inclusiv tundere mecanică), pomilor (inclusiv toaletare), regazonare teren, semănare gazon, împrăştiere pământ vegetal, tratamente fito-sanitare, administrare îngrăşăminte chimice. Sunt prevăzute şi operaţiuni ca pavoazare cu drapele, montare muşcate pe stâlpi, pavoazare cu ocazia diferitelor evenimente, montare suporţi pe stâlpi, pichetare teren pentru plantat arbori, mobilizare solul, plivirea buruienilor, udarea rondouri şi pomi cu cisternă.

Val de contestaţii pentru spaţiile verzi din Cetatea Alba Carolina

„Bătaia” cea mai mare a fost, aşadar, pentru întreţinerea spaţiilor verzi din zona 1, interior Cetate, cuprinsă între str. N. Bălcescu, str. Octavian Goga, Bd. Încoronării, Bd. 1 Decembrie 1918, str. Aurel Vlaicu, str. Gemina. Aici au depus oferte „Salprest” SRL din Alba Iulia, „Sport Turism” SRL din comuna 23 August (Constanţa) şi asocierea „Magnum Dynamic Grup” SRL – „Uni Recycling” SRL – „Cris Garden” SRL Bucureşti, „Grup Corint” SA şi „Romprest Serv” SA Bucureşti. În cele din urmă a câştigat asocierea celor trei firme din Bucureşti, iar „Salprest” şi „Sport Turism” au contestat rezultatul.

Pentru încheierea acordului-cadru având ca obiect „Amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi în municipiul Alba lulia”, defalcată pe loturi, Municipiul Alba Iulia (Primăria Alba Iulia) în calitate de autoritate contractantă, a iniţiat procedura licitaţie deschisă, prin publicarea în SEAP a anunţului de participare din 7 iulie, odată cu care a postat şi documentaţia de atribuire.

Autoritatea contractantă a încheiat proces verbal din 30.08.2012 şi a desemnat drept câştigătoare a Lotului I oferta depusă de SC „Salprest” SRL.

Împotriva acestui rezultat, „Sport Turism” SRL a formulat contestaţii înregistrate la CNSC în septembrie şi noiembrie 2012, ce au fost admise, iar Primăria Alba Iulia a consemnat acelaşi rezultat al licitaţiei. La a treia contestaţie, admisă de CNSC în martie 2013, Primăria a desemnat  câştigătoare, în aprilie 2013, oferta depusă de Asocierea SC Magnum Dynamic Grup SRL – SC Uni-Recycling SRL – SC Cris Garden SRL Bucureşti.

Nemulţumite de acest rezultat, „Sport Turism” SRL şi „Salprest” SRL au înaintat Consiliului alte contestaţii, solicitând anularea deciziei de desemnare a câştigătorului, reevaluarea ofertei acestuia, precum şi anularea deciziei de respingere a propriei oferte, cu constatarea admisibilităţii acestei oferte (ultima cerere aparţinând Salprest” SRL).

Pentru că nu putut fi stabilită o rezolvare a situaţiei la CNSC, cazul a ajuns în atenţia Curţii de Apel Alba Iulia, iar instanţa a dispus următoarele:

„Admite plângerea formulată de petenta Municipiul Alba Iulia, prin primar, împotriva Deciziei nr.1786/C3/1557-1569 pronunţată la data de 23.05.2013 de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi în consecinţă:

– anulează în parte decizia nr.1786/C3/1557-1569.

– respinge ca nefondată contestaţia formulată de SC Salprest SRL privind rezultatul procedurii comunicat prin adresa nr.3128/09.04.2013.

– menţine celelalte dispoziţii ale deciziei atacate.

Respinge plângerea formulată de petenta SC Salprest SRL împotriva Deciziei nr.1786/C3/1557-1569 pronunţată la data de 23.05.2013 de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Decizia 1786/C3/1557-1569/23.05.2013 a C.N.S.C. este parţial nelegală şi netemeinică, urmând ca, în baza art.285 lit.a din OUG nr.34/2006, plângerea autorităţii contractante Municipiul Alba Iulia să fie admisă în parte, numai în ceea ce priveşte soluţia pronunţată faţă de contestaţia formulată de SC Salprest SRL, care va fi respinsă. Totodată, va respinge plângerea formulată de petenta SC Salprest SRL împotriva Deciziei nr.1786/C3/1557-1569 pronunţată la data de 23.05.2013 de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor”.

Decizia CNSC nr.1786/C3/1557-1569 din 23 mai privind contestaţiile depuse de „Salprest” şi „Sport Turism” la care se face referire este următoarea:

”Admite, în parte, ambele contestaţii şi anulează rezultatul procedurii de atribuire consemnat în raportul procedurii nr. 30941/08.04.2013 şi în adresele de comunicare a rezultatului (ca acte subsecvente), privitor la desemnarea ofertei câştigătoare pentru Lotul I. Obligă autoritatea contractantă la continuarea procedurii de atribuire, în maxim 10 zile de la primirea deciziei, prin reevaluarea ofertei desemnate anterior câştigătoare, ţinând cont de cele reţinute în motivarea ce urmează.

Respinge celelalte capete de cerere din contestaţia formulată de SC Salprest SRL, ca nefondate, privitor la rezultatul procedurii stabilit faţă de oferta, precum şi capătul de cerere privind respingerea ofertei desemnate anterior câştigătoare din contestaţia SC Sport Turism SRL”.

Ce a solicitat Primăria şi Salprest în instanţă

În plângerea formulată de Primăria Alba Iulia, în contradictoriu cu „Sport Turism” SRL, s-a solicitat: anularea în tot a Deciziei 1786/C3/1557-1569/23.05.2013 a C.N.S.C. şi respingerea în tot contestaţiilor formulate de cele două contestatoare, „Sport Turism”. şi „Salprest” împotriva rezultatului procedurii de atribuire nr. 30941/08.04.2013 prin licitaţie deschisă, organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Amenajarea şi întreţinerea zonele verzi municipiul Alba Iulia – lot 1 – cod CPV 77310000-6” şi pe cale de consecinţă a se menţine rezultatul raportului procedurii prin declararea ca ofertă Câştigătoare a ofertei depuse de asocierea SC Magnum Dynamic Grup SRL, Uni-Recyclng SRL – Cris Garden SRL.

La rândul său, „Salprest” a cerut în instanţă anularea în totalitate a raportului procedurii 30941/08.04.2013 şi a adreselor de comunicare a rezultatului cu privire la desemnarea ofertei declarate câştigătoare pentru Lotul 1, inclusiv a adresei conţinând Comunicarea rezultatului procedurii, prin care Primăria a declarat oferta firmei ca fiind neconformă; obligarea autorităţii contractante (n.r. – Primăria) la reevaluarea ofertelor implicate în procedură (n.r. – „Salprest”, „Sport Turism” şi asocierea celor trei firme din Bucureşti).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement