Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dependența de internet a minorilor şi riscurile din spatele comunicării online. Ce măsuri pot lua părinţii

Publicat

Mai mult de 12% dintre minori sunt dependenți de internet, iar o treime dintre părinții prezenți în cadrul studiului sunt îngrijorați de urmările dependenței, se arată un studiu la nivel internațional.

Dependența de internet este un subiect discutat din ce în ce mai des în ultimii cinci ani. Un raport recent a demonstrat că 12% dintre părinții participanți sunt conștienți că minorii lor sunt dependenți de internet și pe lângă asta 36% au spus că există temerea că ar putea să vadă conţinut nepotrivit sau explicit. O altă problemă evidențiată de părinți este  posibilitatea ca cei mici să comunice cu persoane necunoscute.

Raportul arată însă că, limitarea timpului petrecut în mediul online nu îi fereşte neapărat pe copii de pericole, iar pe parcursul unui an, 44% dintre copii s-au confruntat cu cel puţin o ameninţare online, 12% dintre ei accesând conţinut nepotrivit sau intrând în contact cu programe malware şi viruşi (10%).

„O opţiune alternativă pentru părinţi ar putea să fie aceea să-i sprijine pe copiii lor în alte moduri, prin educaţie. Peste o treime (37%) dintre părinţi vorbesc cu regularitate cu copiii lor pentru a-i învăţa despre pericolele online, iar 31% încearcă să îi supravegheze atunci când sunt online, eventual creând oportunităţi pentru a sublinia orice ameninţare ar putea apărea şi a suplimenta efortul de educare”, menţionează raportul.

„Educaţia şi comunicarea joacă un rol decisiv în procesul prin care părinţii se pot asigura că cei mici folosesc Internetul în mod responsabil şi în siguranţă. Dar este important să folosească şi programe care să întărească mijloacele de apărare. Limitarea timpului petrecut online este o parte esenţială din proces, dar nu funcţionează de una singură. Tehnologia poate ajuta la reducerea riscurilor, permiţându-le copiilor să exploreze în siguranţă toate aspectele pozitive ale Internetului şi să îşi dezvolte aptitudinile digitale fără să se îngrijoreze în legătură cu ameninţările cibernetice” mai precizează inițiatorii raportului.

sursă: romaniatv.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax