Eveniment
DNA Alba se mută într-un nou imobil, pe strada Bucureşti din Alba Iulia. Fostul sediu a fost retrocedat prin sentință a instanței
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Alba Iulia va funcţiona în imobilul de pe strada Bucureşti, nr.16, în fostul sediu al Direcţiei de Asistenţă Socială. În prezent dreptul de administrare asupra imobilului îl are Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Joi, în cadrul şedinţei de CJ se propune pentru aprobare atât încetarea dreptului de administrare al DGASPC Alba din data de 15 aprilie, cât şi transmiterea imobilului către DNA Alba. Odată ce imobilul va fi predat DNA, trece din administrarea CJ Alba în cel al Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie se desfăşoară în momentul de faţă în imobilul de pe strada George Coşbuc, nr.14, care a fost retrocedat definitiv şi irevocabil, printr-o sentință din 2013.
Potrivit unei adrese înregistrate în februarie 2014, DNA (Ministerul Public – Parchetul de pe lângă ÎCCJ) a solicitat Secretariatului General al Guvernului începerea demersurilor referitoare la transmiterea imobilului situat în Alba Iulia, str. Bucureşti nr. 16 din domeniul public al judeţului şi administrarea CJ în cel al statului şi administrarea DNA. Guvernul a aprobat această cerere în şedinţa din 26 februarie 2014.
Sediul actual al DNA de pe strada George Coşbuc nr. 14 a fost retrocedat definitiv şi irevocabil prin sentinţa civilă nr. 364/2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi Decizia de restituire în natură 5059/C/30N/2008 din 5 iunie 2012 a PÎCCJ, se menţionează în proiectul de hotărâre prezentat consilierilor judeţeni. De asemenea, „potrivit dispozitivului sentinţei menţionate, Serviciul Teritorial Alba Iulia al DNA este îndreptăţit a ocupa imobilul până la data de 5 iunie 2015”.
Sediul de pe strada George Coșbuc a fost obiectul unui dosar la Tribunalul București la secția civilă, pentru Legea 10/2001, privind imobilele naționalizate. Acesta va fi retrocedat proprietarilor inițiali. Solicitarea în acest sens a fost formulată de Tudor Valeriu Herlea.
Astfel că reprezentanţii DNA au făcut demersuri pentru găsirea unui imobil corespunzător drept sediu şi au identificat, cu sprijinul CJ, clădirea de pe strada Bucureşti nr. 16.
Imobilul de pe strada Bucureşti, nr. 16 este compus din trei corpuri de clădire:
corp I – clădire edificată în regim P+1 având o suprafaţă utilă totală de 372,80 mp
corp II – clădire edificată în regim P, cu o încăpere având suprafaţa utilă de 28,29 mp
corp III – clădire edificată în regim P, cu două încăperi avâns suprafaţa utilă totală de 19,56 mp.
Terenul aferent este în suprafaţă totală de 697 mp, din care teren construit în suprafaţă totală de 441 mp.
Iniţial, imobilul menţionat a avut destinaţia de „Atelier de reparaţii aparatură medicală”, aparţinător Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. În anul 2003, în urma unui contract încheiat între spital şi Consiliul Judeţean Alba, imobilul de pe strada Bucureşti a trecut în administrarea judeţeană în vederea organizării sediului Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială Alba (DJAS).
În prezent, dreptul de administrare al clădirii aparţine DGASPC Alba şi acesta încetează la 15 aprilie 2014. Imobilul nu este ocupat, DJAS funcţionând în altă clădire. În termen de 30 de zile de la această dată se va întocmi protocol de predare-preluare a imobilului cu noul administrator, DNA.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News