Eveniment
Dosarul „Continental”: Doina Scutea a formulat cerere de strămutare de la Curtea de Apel Alba Iulia. Un nou termen în ianuarie
La Curtea de Apel Alba Iulia a fost programată pentru marţi, 15 noiembrie, judecarea Dosarului „Continental”, în care sunt inculpaţi avocata Doina Scutea şi miliardarul Dorel Tamaş. Cei doi sunt acuzaţi de delapidare şi spălare de bani. Părţile au depus însă documente pentru strămutarea cauzei la altă instanţă, astfel că s-a decis acordarea unui nou termen de judecată, pentru 16 ianuarie, dată la care se va pronunţa asupra acestei solicitări.
De asemenea, Dorel Tamaş a depus cerere pentru aprobarea unui mandatar, care să-l reprezinte în proces. Magistraţii se vor pronunţa în acest sens, tot în ianuarie.
Vă prezentăm comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia:
„Curtea de Apel Alba Iulia a amânat judecarea cauzei pentru data de 16.01.2012 având în vedere cererea de strămutare a acestui dosar formulată de Doina Scutea, ce se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi în vederea citării mandatarului indicat de inculpatul Tamaş Dorel Cristian pentru a-l reprezenta în cauză.”
Reamintim că judecarea propriu-zisă a fost din nou amânată, de marţi, 25 octombrie, pentru data de 15 noiembrie, la solicitarea unuia dintre avocaţi. Apărătorul inculpatei Anca Gherman a cerut, la termenul anterior, timp pentru pentru studierea dosarului.
În Dosarul „Continental”, Doina Scutea este acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare, spălare de bani în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în favoarea omului de afaceri Dorel Tamaş.
În dosar mai sunt judecate şi Anca Gherman (notar public), Cătălina Crinela Pop (administrator SC „Monoprod” SRL), Delia Angela Soare şi Radu Soare (brokeri de asigurări).
Potrivit procurorilor, „inculpatul Dorel Cristian Tamaş, în calitate de administrator al SC <Ardeleana> SA şi o societate comercială din Cluj Napoca au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu privire la vânzarea Hotelului <Continental> din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la suma de 10 milioane de euro, din care a fost achitată suma de 2 milioane de euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării. Cu această ocazie, Dorel Cristian Tamaş le-a ascuns viitorilor proprietari împrejurarea că, în cursul anilor 2001 şi 2003, faţă de imobilul ce făcea obiectul antecontractului au fost demarate procedurile de retrocedare în baza Legii 10/2001 de către Colegiul Reformat Debrecen şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal. De asemenea, inculpatul Dorel Cristian Tamaş le-a ascuns viitorilor cumpărători inclusiv faptul că proprietarul imobilului, SC <Ardeleana> SA, îşi asumase obligaţia de a închiria locuri de parcare de la Primăria municipiului Cluj Napoca, obligaţie care ar fi revenit cumpărătorilor după perfectarea vânzării.
În acest context, inculpata Doina Scutea a participat la negocierea contractului alături de Dorel Cristian Tamaş şi, susţinând în mod nereal că reprezintă interesele SC <Ardeleana> SA în calitate de avocat, le-a creat reprezentanţilor firmei ce intenţiona să cumpere hotelul convingerea că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale.
După încasarea avansului de 2 milioane de euro, pentru a ascunde provenienţa ilicită a acestei sume, inculpatul Dorel Cristian Tamaş şi-a însuşit suma totală de 702.750 lei sub pretextul că plăteşte salariile a doi angajaţi şi a achitat un credit în sumă de 1.488.406 euro.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News