Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Dumitrel face legea la ATOPA. Membri de partid, puși ca reprezentanți ai societății civile în organismul de control al ordinii și liniștii publice

Publicat


sedinta CJ Alba 21 iunie 2016Din nou certuri în Consiliul Judeţean Alba, de această dată pe marginea numirilor membrilor ATOPA. Consilierul județean PSD Daniel Zdrânc a semnalat, în cadrul unei conferințe de presă, o situație pe care o consideră cel puțin ciudată, petrecută în cea mai recentă şedinţă CJ Alba.

Acesta spune că nu este normală decizia președintelui Ion Dumitrel de a-i numi din partea societății civile pe trei actuali sau foști membri de partid. Mai mult, unul dintre cei trei, Traian Ursaleș, este în momentul de față consilier județean PMP, astfel că nu poate reprezenta societatea civilă.

„Am avut un proiect de hotărâre pentru validarea desemnării nominale a membrilor ATOPA, Autorității Teritoriale de Ordine Publică Alba și aici mi-a atras atenția un lucru interesant. În ATOPA, după un algoritm, partidele care au grup de consilieri în CJ propun persoane care să facă parte din această autoritate, fiecare partid a propus câte doi consilieri, adică PNL – 2, PSD – 2 și ALDE- 1. Ce este interesant este că Dumitrel a desemnat trei reprezentanți ai societății civile, ai comunității, care sunt vechi membri PDL. Unul este fost consilier județean, unul fost consilier local și unul fost primar și actual consilier județean. S-a întâmplat exact ceea ce nu-și doresc tinerii. Pe lângă faptul că nu s-a consultat cu societatea civilă în ceea ce privește desemnarea acestor reprezentanți, eu consider că ei nu pot, ca membri cu ștate vechi de partid, să reprezinte cu celeritate interesele cetățenilor”, spune Daniel Zdrânc.

IMG_2450Cei trei reprezentanți la care face referire Daniel Zdârnc sunt Mihai Horea Bărdaș – revoluționar, fost consilier local PDL, Ioan Iviniș – fost consilier județean și Traian Ursaleș – fost primar și actual consilier județean, deci niciunul venit din partea societății civile, așa cum prevede organizarea comisiei.

Lucrurile sunt într-adevăr destul de ciudate mai ales că cei trei au fost nimiți direct de președintele CJ, Ion Dumitrel și cu cel puțin doi dintre aceștia a avut de-lungul timpului neînțelegeri, ba chiar de pe urma lui Iviniș este posbil să fie pus la plăți grele din propriul buzunar.

Ne referim la unul dintre proiectele aprobate în martie 2008, de Ion Dumitrel și consilieri, privind Regulamentul serviciului de transport public județean de persoane. Mai exact, la acea dată, CJ a votat în unanimitate cedarea câtorva rute din județ către două firme la care erau acționari doi consilieri județeni, Eugen Popa (PSD) și Ioan Iviniș (PDL). Firmele care au pierdut licitația, Man Tour SRL, Arion Trans SRL și Transgilyen SRL, au contestat decizia și de acolo au început procese lungi și complexe, firme respective invocând incompatibilitatea lui Ioan Iviniș.

Nici relația sa cu Traian Ursaleș nu mai este ce a fost odată, după ce fostul primar s-a declarat băsist convins și a trecut la PMP. Decizia lui Dumitrel poate fi chiar o jignire la adresa actualului primarului din Meteș, coleg de partid cu Dumitrel, care a avut de luptat cu aroganța și atacurile lui Traian Ursaleș în timpul campaniei. Mai mult de atât, în acest moment Traian Ursaleș face parte din CJ, fiind consilier județean și era deja stabilit ce consilieri vor face parte din ATOPA.

Liniștea publică și odinea publică din județul Alba, „controlată” de această comisie vine și cu un preț, nu este gratuită. Pentru o simplă participare  la o ședință ATOPA, desemnații primesc în jur de 800 de lei și în anumite cazuri se fac și câte două ședințe pe lună, deci două ședințe la ATOPA le aduce un venit mai mare decât decât câștigul lunar al multor cetățeni din Alba, iar rezultatele acestor ședințe nu au fost făcute publice până la această oră. 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Candidații la prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Cine își va primi banii înapoi de la stat

Publicat

Cei 14 candidați înscriși în turul întâi al alegerilor prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Șapte dintre candidați, care au obținut minimum 3% din voturi, urmează să își primească banii înapoi, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat într-un comunicat de presă că valoarea totală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Postul Crăciunului: Mâncăruri sfinte şi sănătoase de post, direct din chiliile mănăstireşti medievale

Publicat

Nu sunt puţine cazurile de români care ajung la urgenţă în timpul postului principalul motiv fiind faptul că nu îşi asigură suficiente vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade. Există, pe lângă clasicele mâncăruri tradiţionale de post (zacuscă, fasole, paste) şi un alt fel de reţete, la fel de lipsite de ingredientele “de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până DUMINICĂ: Temperaturi de 18 grade Celsius, nori și soare. Prognoza meteo de weekend, 15-17 noiembrie

Publicat

toamna

Vremea se anunță frumoasă și caldă în acest weekend în județul Alba. Meteorologii prognozează temperaturi maxime de 18 grade Celsius, soare și nori. La munte, valorile maxime vor fi de 8 grade la Oașa și 12 grade la Arieșeni. Vă prezentăm prognoza meteo în localități din Alba, în perioada 15-17 noiembrie: Vineri, 15 noiembrie Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

RESTRICȚII de circulație la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Când vor avea loc repetițiile pentru defilarea militară

Publicat

1 decembrie

Ceremonialul militar de la Alba Iulia, dedicat Zilei Naționale, este programat să se desfășoare duminică, 1 Decembrie, de la ora 13.00, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Până atunci, vor fi trei repetiții ale forțelor armatei, pe străzi din oraș, ceea ce va impune unele restricții de circulație. Vezi PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate