Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Echipa de elevi de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia a câștigat concursul național de istorie Problema Solvenda

Publicat

Echipa „Alpha Blizzard” a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a clasat pe locul I la concursul  național de istorie. Echipa a fost desemnată câștigătoarea concursului și a marelui premiu: o excursie de trei zile la Budapesta.

Elevul sergent Daniel Popa și elevii caporal Mario Tănase și Călin Hartzos s-au calificat sâmbătă în finala competiției unde au avut de rezolvat studiul de caz intitulat „Operațiunea Unthinkable”.

Cei trei elevi militari s-au pus în postura lui Winston Churchill, prim-ministrul Regatului Unit, pentru a găsi o soluție în câștigarea unui operațiuni militare în cel de-al Doilea Război Mondial.

Bine pregătiți din punctul de vedere al informațiilor istorice și având argumente solide, elevii militari au convins juriul concursului că merită să fie câștigători.

„Acest premiu I mi-a adus bucurie și entuziasm, atât mie, cât și colegilor mei.

Mai mult decât atât, clasarea în fruntea competiției semnifică pentru mine încununarea efortului depus în fiecare an pentru acest concurs, fiind pentru a treia oară când am ajuns în finala cea mare.

Competiția a fost foarte strânsă, toate echipajele demonstrând profesionalism în prezentările lor, însă am reușit prin coeziune de grup, seriozitate și lucru în echipă, să obținem premiul cel mare”, a afirmat elevul sergent Daniel Popa.


„A fost o experiență minunată participând la ediția a VI-a a concursului Problema Solvenda.

Acesta este al treilea an în care particip și mi-am dat seama că doar prin muncă, perseverentă și, cel mai important, printr-o bună colaborare cu restul membrilor din echipă poți ajunge în vârf.

Reprezintă o mare bucurie obținerea premiului I pentru mine și abia aștept să vizitez orașul Budapesta, despre care am auzit o mulțime de lucruri interesante”, a spus elevul caporal Mario Tănase.

„Istoria reprezintă mai mult decât înșiruirea evenimentelor petrecute până la momentul actual, istoria studiază omenirea și felul în care aceasta a înflorit. Sunt de părere că este foarte important pentru un ofițer să cunoască istoria țării sale și istoria universală.

La concursul Problema Solvenda, echipa noastră, Alpha Blizzard, a demonstrat capacitățile strategice pe care un ofițer trebuie să le aibă.

Am reprezentat cu mândrie uniforma și ne-am reafirmat pasiunea pentru istorie prin succesul obținut. Îi mulțumesc domnului profesorului Dan Anca pentru tot sprijinul acordat”, a mărturisit elevul caporal Călin Hartzos.

În acest an, în semifinala concursului Problema Solvenda s-au calificat trei echipaje de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia: „Alpha Blizzard”, echipa câștigătoare, și două echipe de boboci, „Military Lions”, formată din elevii fruntaș Vlad Ogășan și Robert Vlad și elevul Patric Sotoc și „Mareșal”, formată din elevii fruntaș Brian Andrea și Tudor Moga și elevul Gabriel Grauman.

La prima participare la concurs, elevii claselor a IX-a au avut o prestanță bună, studiile de caz fiind apreciate de comisia de jurizare. De pregătirea elevilor s-a ocupat domnul profesor de istorie Dan Anca.

Concursul naţional Problema Solvenda România are loc din anul 2016, fiind organizat de Mathias Corvinus Collegium şi Case Solvers din Cluj Napoca.

sursa: Facebook Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax