Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europol: Polițiștii primesc 5% din drepturile restante privind sporul de fidelitate, pericol deosebit și studii superioare

Publicat

Imediat după primirea drepturilor salariale în data de 14 decembrie 2020, polițiștii din cadrul structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne vor primi prima tranșa din drepturile recalculate pentru perioada 1 februarie 2017 – 30 octombrie 2020, au transmis reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni (Europol).

Astfel, punerea în plată a drepturilor recalculate rezultate pentru ultimii 3 ani se va face eșalonat timp de 5 ani astfel:

  • în luna decembrie 2020 se va plăti 5%;
  • în al doilea an se va plăti 10% până maxim la data de 31 decembrie 2021;
  • în al treilea an se va plăti 25% până maxim la data de 31 decembrie 2022;
  • în al patrulea an se va plăti 25% până maxim  la data de 31 decembrie 2023;
  • în al cincilea an se va plăti 35% până maxim la data de 31 decembrie 2024.

Potrivit Europol, drepturile restante recalculate sunt compuse din:

Sporul de fidelitate –  se acordă pentru activitatea desfăşurata în instituţiile din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţionala, în calitate de militar, poliţist, funcţionar public şi personal contractual, în cuantum  de până la 20% (5% pentru 5 ani vechime, 10% pentru 10 ani vechime, 15% pentru 15 ani vechime si 20% pentru peste 20 ani vechime).

Sporul pentru studii superioare – se acordă agenţilor de poliţie absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, în cuantum  de 25% din salariul de funcţie dacă îşi desfăşoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite. Aceste domenii vor fi stabilite prin normele metodologice de aplicare a OUG nr. 70/2020.

Sporul pentru pericol deosebit – se acordă poliţiştilor care executa, conduc, coordonează sau contribuie la realizarea misiunilor operative de protecţie a demnitarilor, a acţiunilor de gardare, protecţie şi control antiterorist, supraveghere operativă, a procedurilor speciale şi activităţilor de paza, supraveghere, escortare, reeducare, integrare şi asistenţa medicală pentru persoanele arestate preventiv sau condamnate cu pedepse privative de libertate ori care au solicitat sau au dobândit o formă de protecţie în România, culegere, prelucrare, verificare şi valorificare a informaţiilor, investigari, acţiuni şi intervenţie cu un grad ridicat de risc ori în condiţii de pericol deosebit în cuantum  de până la 30% din salariul de funcție.

„Menționăm faptul că aceste sume compensatorii tranzitorii sunt incluse în salariul de funcție. Sporul de fidelitate și sporul de studii superioare s-a acordat până la data de 31.12.2009, atunci când au fost scoase din legislația incidentă. Acestea au fost plafonate la cuantumul aflat în plată la acea dată  și au beneficiat ulterior de ele doar cei care le aveau deja incluse în salariu”, au mai transmis reprezentanții Sindicatului Europol.

sursa, foto: sindicateuropol.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax