Connect with us
Advertisement

Actualitate

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017: Reguli noi pentru CONTESTAŢII. Ce trebuie să ştie elevii de clasa a VIII-a

evaluare nationala

Publicat

evaluare nationala Notele finale la Evaluarea Națională 2017, după contestaţii, vor putea fi modificate în plus sau în minus fără limită de punctaj, potrivit Ministerului Educaţiei. Eventualele contestaţii se vor putea depune luni, după ora 16.00.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut săptămâna acesta examenul de Evaluare Naţională 2017. Luni, 19 iunie, a avut loc proba la Limba Română, iar miercuri la Matematică. Joi, minorităţile naţionale au avut examenul la Limba Maternă.

Citeşte şi UPDATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017: SUBIECTELE şi BAREMELE la MATEMATICĂ pentru elevii de clasa a VIII-a. Cerinţe la examen

Vezi şi Peste 50 de absenți în Alba la prima probă de la Evaluarea Națională 2017. BAREMELE de corectare la Limba și literatura română

Citeşte şi EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017: SUBIECTELE la Limba și Literatura Română. Cerințele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Rezultatele la Evaluare Naţională 2017 se afişează pe EDU.ro şi pe Alba24.ro, luni 26 iunie, până la ora 16.00, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa vineri, 30 iunie.

Anul acesta, în sesiunea 2017, atât pentru bacalaureat, candidații iau la cunoștință, sub semnătură, atunci când depun contestaţii, că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte și cu 0,50. Umare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii.

Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

După încheierea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement