Connect with us
Publicitate

Actualitate

Evaluarea naţională nu a putut avea loc în 25 de şcoli. Ce riscă profesorii care au boicotat examenul

Publicat

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat luni că profesorii au dreptul să protesteze, dar acest protest „nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor”, afirmând că, dacă boicotul profesorilor este un conflict de muncă, atunci ”nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă”. El a precizat că evaluarea naţională nu a putut avea loc în 25 de şcoli din cinci judeţe.

Vezi și SUBIECTE Simulare Evaluare Naţională 2018: Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a, la Matematică

Citește și SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ, clasa a VIII-a, 2018: Modele de SUBIECTE şi BAREME la MATEMATICĂ

„În realitate, astăzi, nu s-a putut susţine evaluarea naţională în 25 de şcoli. Este vorba despre 14 şcoli în judeţul Harghita, despre opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad. (…) Dacă boicotul acesta este un conflict de muncă, atunci mă gândesc că nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă. Dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu şi poate să urmeze o cercetare disciplinară”, a declarat Valentin Popa.

Vezi și SUBIECTE Simulare Evaluare Naţională clasa a VIII-a, 2018: Cerinţele pentru elevi, testarea scrisă la ROMÂNĂ

Vezi și BAREME şi SUBIECTE simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, clasa a VIII-a, proba de ROMÂNĂ, publicate de minister

Ministrul susţine că ar putea fi vorba despre „o problemă disciplinară” şi nu a înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă.

„În mod evident, trebuie să clarificăm acest lucru pentru că eu nu am înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă în care trebuia să respectăm nişte termene, faptul că un contract colectiv de muncă este în renegociere şi prin semnătura liderilor de sindicat s-au angajat să nu deschidă conflict de muncă în perioada de 60 de zile, cât este renegocierea, sau nu este conflict de muncă, şi atunci înseamnă că este o problemă disciplinară”, a continuat el.

Citește și Profesorii de la Cîmpeni BOICOTEAZĂ simularea la examenul de Evaluare Națională. Precizări de la inspectorat

El spune că profesorii au dreptul să protesteze, dar protestul “nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor”.

”Profesorii au dreptul să protesteze, dar acest protest nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor. Nu pot fi împiedicaţi să susţină cel mai importanmt examen al vieţii. Pot să protesteze şi pot să solicite revendicări când doresc dar nu să afecteze activitatea elevilor”, a declarat Valentin Popa.

Cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018, a anunţat duminică FSLI, precizând că angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate