Educație
Evaluări standardizate pentru elevi din mai multe școli din țară, din 30 mai. LISTA unităților incluse în program pilot
Vor fi organizate evaluări standardizate, ca proiect pilot, în câteva școli din țară. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.
Acestea se vor desfășura în perioada 30 mai – 10 iunie, pentru elevi ai claselor I-VII și în perioada 30 mai – 8 iunie, pentru clasele IX-XI.
Vor participa elevi din școli selectate în cadrul programului pilot, de către minister. Din fiecare județ, sector, sunt șapte astfel de unități.
LISTA școlilor selectate pentru evaluări standardizate
Din județul Alba, sunt selectate:
- Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj
- Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” Alba Iulia
- Școala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud
- Liceul Teoretic Teiuș
- Școala GImnazială ”Decebal” Cricău
- Școala Gimnazială ”Nicolae Drăgan” Galda de Jos
- Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Ciumbrud
Disciplinele la care se organizează Evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022
- a) pentru elevii claselor I-a – a VII-a, limba română și matematică
- b) pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a, limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.
Testele pentru evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022 sunt construite respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clase/disciplină, potrivit edupedu.ro.
Timpul de lucru efectiv pentru fiecare disciplină la care se susține evaluarea standardizată este 30 de minute, pentru clasele din învățământul primar, respectiv 60 de minute, pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal.
Inspectoratele școlare județene/al municipiului București și unitățile de învățământ trebuie să se asigure că elevii dispun de un număr suficient de dispozitive, precum: calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, astfel încât în perioada de desfășurare a evaluării standardizate la finalul anului școlar 2021 – 2022 să se ofere posibilitatea fiecărui elev din clasele I-a – a VII-a, respectiv a IX-a – a XI-a să susțină această evaluare.
Dispozitivele utilizate trebuie să fie conectate la rețeaua internet, să aibă un sistem de operare și un browser web. Fiecare elev trebuie să aibă acces la browserul web.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News