Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Final de proiect la AIDA: Peste 700 de persoane au aflat care sunt oportunitățile de angajare în domeniul turismului

Publicat

Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia (AIDA) a finalizat implementarea proiectului ˝Formare continuă pentru un viitor mai bun˝, derulat împreună cu AJOFM şi Consiliul Judeţean Alba, în perioada 1 noiembrie 2010 – 31 octombrie 2012. În tot acest timp, 120 de șomeri și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au avut acces la măsuri integrate de ocupare în meserii din domeniul turismului și serviciilor conexe, iar alte 600 de persoane au aflat care sunt oportunitățile de integrare pe piața muncii.

Scopul proiectului a fost creșterea capacității persoanelor întreprinzătoare de a conduce și dezvolta structuri economice competitive în areal, dar și facilitarea accesului la formare a șomerilor tineri și de lungă durată, conștientizarea și sensibilizarea acestora asupra necesității de a participa la programele de formare profesională și a beneficiilor acestora.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea resurselor umane şi valorificarea potenţialului de ocupare aferent forţei de muncă din arealul AIDA prin intensificarea măsurilor active de ocupare durabilă şi promovarea şanselor egale de acces pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă, precum şi stimularea antreprenoriatului, prin realizarea următoarelor activităţi: informarea şi consilierea în căutarea unui loc de muncă, derularea unui studiu privind oportunităţile demarării de activităţi antreprenoriale în areal, consilierea şi asistenţa pentru începerea unui activităţi antreprenoriale, organizarea de campanii de informare şi consiliere privind ocuparea în areal, organizarea de burse a locurilor de muncă, desfășurarea a patru cursuri de calificare în meseria de: ospătar, agent de turism (ghid), cameristă, peisagist-floricultor, a două cursuri de specializare în meseria de somelier şi șef sală restaurant, precum şi a unui curs de iniţiere în limba engleză.

Referitor la necesitatea implementării acestui proiect, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava şi reprezentantul legal al Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia, a declarat: ˝Acest proiect a avut o însemnată contribuție la dezvoltarea de servicii care susţin activităţile turistice din arealul AIDA. Având în vedere patrimoniul istorico-cultural al acestei zone, de importanţă naţională şi internaţională, este nevoie de personal calificat şi specializat în acest domeniu, turismul fiind un sector economic cu un ridicat potenţial de revenire şi creștere în contextul economic actual.˝

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – AIDA a fost înfiinţată la data de 20.07.2007 cu scopul de a asigura dezvoltarea economică şi socială la nivel regional şi subregional în baza unor acţiuni durabile, de calitate, sustenabile financiar, uman şi instituţional. Este constituită din Municipiile Alba Iulia, Sebeş, oraşul Teiuş, comunele Vinţu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Meteş, Berghin.

Cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul a avut o valoare totală eligibilă (fără TVA) de 2.096.040 lei, din care: 1.869.248,47 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 184.870,73 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Bugetul Naţional, iar 41.920,80 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu AJOFM şi CJ Alba și SC „Tourism Hotel and Restaurant Consulting Group” SRL București.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax