Connect with us
Publicitate

Actualitate

Fostul şef al Complexului de Vinificaţie Jidvei, Toader Ignat, s-a întors după gratii. Are de executat 10 ani de închisoare pentru înşelăciune

Publicat

Fostul administrator al Complexului de Vinificaţie Jidvei, Toader Ignat (62 de ani), judecat de mai bine de opt ani în Dosarul motorinei falsificate, a ajuns din nou după gratii. Poliţiştii Compartimentului Urmăriţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare mandatul de pedepsei cu închisoarea de 10 ani pentru înşelăciune, emis luni, 17 iunie, de către Tribunalul Alba. Ignat a fost transportat la Penitenciarul Aiud.

În 14 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat decizia definitivă în acest dosar, după ce a respins ca nefondate recursurile declarate de părţile din această cauză. Toader Ignat a fost condamnat în 18 octombrie 2010 la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune. Dosarul motorinei falsificate, înregistrat la Tribunalul Alba în septembrie 2005, a avut zeci de termene de amânare pentru audieri, reaudieri, completarea probaţiunii şi alte motive.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Toader Ignat este acuzat că, prin intermediul societăţii comerciale “Stoian Ignat” SRL din Căpâlna de Jos, la care avea calitatea de asociat unic şi administrator, a pus în vânzare, la benzinăria amplasată în comuna Jidvei, o serie de combustibili falsificaţi, vânduţi către clienţi ca benzină şi motorină. Combustibilii nu erau destinaţi funcţionării motoarelor autovehiculelor şi nu erau purtători de accize şi de taxe de drum, astfel că diferenţa până la preţul real intra în buzunarele „întreprinzătorilor”. Din actele depuse la dosar se arată că o mare parte din utilajele agricole, autocamioanele, autoturismele şi vehiculele care funcţionau pe benzină şi motorină din zonă au suferit defecţiuni.

În dosarul motorinei falsificate, pagubele în dauna DFGP Alba şi a complexului de vinificaţie se ridică la aproximativ 900.000 lei.

Toader Ignat este condamnat şi în alte trei dosare penale, pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare, abuz de încredere şi pentru însuşirea fără drept a desenelor sau modelelor industriale, respectiv înregistrarea unor etichete şi denumiri de vinuri care aparţineau firmei „Jidvei”, la care era doar un angajat.

Ignat a mai petrecut câtva timp după gratii, după sentinţa definitivă la 7 ani de închisoare din iunie 2011, în dosarul fraudei de la firma din Jidvei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate