Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: A început Festivalul „Toamna Cugireană”. Expoziții de tehnică militară, târg de meşteri populari și piese de teatru pentru copii

Publicat

DSCN4343 În perioada 19-20 septembrie, orașul Cugir va îmbrăca straie de sărbătoare. Locuitorii din orașul de la poalele Drăganei sunt așteptați la ce-a de-a XVIII-a ediție a Festivalului „Toamna Cugireană”.
În cele două zile care vor urma, 19-20 septembrie, autorităţile locale încearcă prin diverse activităţi, să dea viaţă oraşului Cugir. Evenimentul este organizat de către Consiliul Local și Primăria Orașului Cugir, un eveniment ce va cuprinde o serie de spectacole de muzică uşoară şi populară, susţinute de solişti locali dar și de invitaţi speciali,prin aceștia amintim pe: Delia ,Vunk, Vița De Vie,Raluka,Veta Biriș și Cristian Pomohaci.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc sâmbătă dimineață de la ora 10.00, pe mini-scena amplasată în fața primăriei din oraș.

La deschiderea festivalului au luat parte primarul orașului Cugir Adrian Teban,viceprimarul orașului Cugir Rotche Horia, primarul comunei Țipala, Petru Rotaru-,Raionul Ialoveni din Republica Moldova și consilieri locali din Cugir.

DSCN7206(1) Deschiderea evenimentului a debutat cu intonarea imnului de stat al României și al Republicii Moldova, momentul solemn fiind urmat de mesajul de „Bun Venit” atribuit invitațiilor de către Adrian Teban:„Vă urez bun venit la cea de a XVIII ediție a Festivalului local Toamna Cugireană și sper ca în aceste trei zile să vă simțiți cât mai bine în jurul nostru.Vă mulțumesc pentru onoarea invitației de a participa și de a fi în jurul nostru.Le doresc cugirenilor să se bucure împreună cu familiile lor și cu apropiații de acest eveniment” a transmis primarul.

Nu au lipsit din piesaj nici expoziţiile de tehnică militară și cea industrială a diverșilor operatori economici care își desfășoară activitatea pe raza administrativă teritorială a orașului Cugir: diferite arme și muniții aparținând celor două uzine din oraș: Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme Cugir, STC Cugir, Nova Group, exponate de panificație și cofetărie,artizanat,sau a produselor lucrate de mână: țesături, goblenuri și origami. În secțiunea expoziţiilor de artă, de la etajul I al Casei de Cultură Cugir sunt expuse tablouri pictate de către artiștii plastici din oraș.

DSCN4338 Și în acest an, cugirenii sunt întâmpinați pe o parte și alta a străzii Ion Luca Caragiale de „Târgul Meşterilor Populari”, ajuns la ediția a II-a, în cadrul căruia vizitatorii pot admira și cumpăra lucrărilor confecționate de către aceștia. Sunt expuse produse tradiționale românești cum ar fi podoabe, împletituri, oale din lut, curele și hamuri din piele, articole de vestimentație prelucrate din in,cânepă, bumbac ude sau vopsite, coșuri din nuiele și papură, sculpturi din lemn și icoane vopsite pe lemn, dantelărie, instrumente muzicale, miere de albine.

Cei mici nu au fost nici ei uitați, în piețeta din fața Casei de Cultură Cugir au loc piese de teatru, jocuri și activităţi interactive, ateliere care sa le stimuleze creația, organizate de către Cercul de Teatru al Casei de Cultură Cugir în cadrul Toamnei boboceilor.

DSCN4341 Artiștii cercului de teatru au pus în scenă pentru cei mici în această dimineață piesa de teatru “Vrăjitorul din Oz”, după povestea nemuritoare cu același nume scrisă de Lyman Frank Baum.

Tot în cadrul Festivalului „Toamna Cugireană”, ieri în sala de ședințe a Consiliului Local din cadrul Primăriei orașului Cugir a avut loc o dezbatere istorică cu oameni de cultură, cadre didactice universitare, cercetatori, arheologi din Alba Iulia, Orăștie, Sibiu.

În cadrul dezbaterii au fost prezentate lucrări și comunicări științifice în cadrul temei mari a Reconstructia habitatului rural in Dacia Preromană.

Tot aici au fost puse în discuție două aspecte:punerea în valoare a potențialului turistic al cetății dacice de la Cugir și al doilea aspect care a fost discutat a fost discuții preliminare privind organizarea Festivalului Cetățiilor Dacice de la Cugir de anul viitor.
Sorin Giurcă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax