Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alegeri la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Vezi candidaturile pentru Senatul Universităţii şi Consiliile Facultăţilor

Publicat

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-au desfăşurat, vineri, alegerile pentru membri în Senat şi în Consiliile Facultăţilor. Printre candidaturile pentru aceste funcţii au fost cele ale profesorilor Ioan Octavian Tătar, de la departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie, a Teodorei Popescu şi a Dianei Câmpan, de la departamentul de Filologie, cea a profesorilor Nicolae Todea şi Radu Tudoran de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, a Mihaelei Tudoraşcu de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale şi cea a profesorului Dumitru Vanca de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ale Universităţii albaiuliene. În 10 februarie, se vor alege membrii Consiliului pentru studii universitare de doctorat, pe 29 februarie se va alege noul rector al Universităţii şi pe 16 martie se vor desemna decanii facultăţilor.

Cine candidează pentru funcţiile de reprezentanţi în Senatul Universităţii?

Senatul Universităţii este compus în proporţie de 75% din reprezentanţii personalului didactic şi de cercetare titular şi din 25% reprezentanţii studenţilor. Reprezentanţii în Senat ai personalului didactic şi de cercetare au fost aleşi prin vot universal, direct şi secret al întregului personal didactic şi de cercetare titular din Universitate. Reprezentanţii personalului didactic şi de cercetare pot fi membri ai Senatului atâta vreme cât deţin statutul de titular al facultăţii.

Pe lista candidaţilor pentru Senatul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au figurat, la secţiunea cadrelor didactice, la Facultatea de Istorie şi Filologie, profesorii Teodora Popescu, Diana Câmpan, Coralia Telea, Maria-Georgeta Orian şi Petru Ştefan Ionescu de la departamentul de Filologie şi Ioan Octavian Tătar, Marius Rotar, Mihai Gligor, Valer Moga, Cosmin Popa-Gorjanu de la departamentul de Istorie, arheologie şi muzeologie.

Candidaţii-cadre didactice pentru funcţiile de reprezentanţi în Senat ai Facultăţii de Sţiinţe au fost profesorii Nicolae Todea, Maria Popa, Radu Matei Todoran, Sorin-Ciprian Teiuşan, Andreea Muntean, de la departamentul de Ştiinţe economice şi gestiunea afacerilor şi profesorii Manuella Kadar, Ioan Ienciu, Maricel Palamariu, Ioan-Emilian Ceuca, Ciprian Cucu de la departamentul de Ştiinţe exacte şi inginereşti.

De la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, au candidat pentru funcţiile de reprezentant în Senat profesorii Mihaela Tudoraşcu şi Laura Cetean-Voiculescu de la departamentul de Ştiinţe Juridice şi Administrative şi Letiţia Simona Trif, Mărioara Luduşan şi Viorel Lucian Marina de la departamentul de Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei.

Candidatul la Senat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a fost profesorul Dumitru Adrian Vanca.

Din rândul studenţilor, au candidat Ioan Constantin Sicoe de la Facultatea de Istorie şi Filologie, Dorina Elena Vîrdea şi Delia Maria Oargă de la Facultatea de Ştiinţe, Ioana Sorina Tudorache, Corina Andreea Muntean şi Diana Turcu de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale şi Mircea Alexandru Roată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Candidaţi pentru funcţiile de membri în Consiliile Facultăţilor

Consiliul Facultăţilor este format în proporţie de 75% din reprezentanţii personalului didactic şi de cercetare titular şi din 25% reprezentanţi ai studenţilor. Reprezentanţii personalului didactic şi de cercetare sunt aleşi prin vot universal, direct şi secret al întregului personal didactic şi de cercetare titular al facultăţii. În cazul în care directorii departamentelor nu fac parte din Consiliul Facultăţii, se completează cu aceştia şi cu reprezentanţi ai studenţilor, pentru respectarea proporţiei de 25%.

Pe lista candidaţilor pentru Consiliile Facultăţilor, de la Facultatea de Istorie şi Filologie au fost înscrise candidaturile profesorilor Diana Câmpan, Georgeta Orian, Crina Herţeg, Petru Ionescu şi Gabriel Bărbuleţ şi studentul Ioan Constantin Sicoe de la departamentul de Filologie şi profesorii Mihai Gligor, Elena Beatrice Ciută şi Cosmin Popa Gorjanu şi studentul Cosmin Constantin Galdău de la departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie.

La Colegiul Facultăţii de Ştiinţe şi-au depus candidaturile profesorii Dan Constantin Dănuleţiu şi Ionela Gavrilă Paven şi studenţii Dorina Elena Vîrdea şi Delia Maria Oargă de la departamentul de Ştiinţe economice şi gestiunea afacerilor şi profesorii Maricel Palamariu, Corina Rotar, Dimen Levente, Ioan Ienciu, Adrian Alexandru Tulbure şi Ovidiu Domşa, dar şi studenta Irina Alina Cucui de la departamentul de Ştiinţe exact şi inginereşti.

Pentru funcţia de membru în Consiliul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale şi-au depus candidaturile profesorii Mihaela Tudoraşcu, Costel Belizna şi Ada Hurbean de la depatamentul de Ştiinţe juridice şi administrative şi profesorii Letiţia Simona Trif, Ioan Scheau şi Mihai Pascaru-Pag de la departamentul de Ştiinţe sociale şi ale educaţiei. Studenţii candidaţi pentru Consiliul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale au fost Ioana Sorina Tudorache, de la Drept şi Alexandrina Străjescu, de la Sociologie.

La Consiliul Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi-au depus candidaturile părinţii profesori Simion Todoran, Domin Adam şi Ovidiu Panaite, şi studenţii Mircea Alexandru Roată şi Mihai Traian Pocol.

Alegerile s-au desfăşurat în intervalul orar 10.00-16.00, în sala de sport a UAB. Rezultatele acestora vor fi făcute publice vineri seara.

Foto: Vali Ciontea, Cătălin Crăciun


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. adina

    sâmbătă, 04.02.2012 at 09:08

    Am citit…, dar eu nu inteleg DELOC chestia asta, ca un nume sa apara peste tot: si la CONSILIU, si la SENAT, si la DEPARTAMENT. Acel profesor mai face orele şi cercetarea pe care ar trebui sa le aiba in norma de baza? Niste limite nu sunt in privinta asta, totusi? sau pe post de om de paie merge?

    • Valentin P.

      sâmbătă, 04.02.2012 at 12:06

      Am inteles ca consiliul si Senatul sunt chestii administrative, de decizie si se intalnesc parca 1 data pe luna. Din cite un departament fac parte toti profesorii, adica asta e un fel de structura pe domenii care rezolva chestiile de zi cu zi. In orice caz, nu-i in Romania ca in strainatate, unde omul de la catedra isi vede numai de citeva ore de curs si birocratia o fac secretarii. La noi proful e incarcat cu de toate, ca altfel nu isi ia nici macar salarul amarit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax