Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Bazin de înot didactic și de agrement la Aiud: încep lucrările de construire. Cum va arăta și cât va costa

Publicat

Bazin de înot didactic și de agrement la Aiud. La Aiud a fost dat ordinul de începere a lucrărilor de construire a unui bazin de înot didactic și de agrement. Acesta urmează să fie realizat pe strada Ostașilor nr. 16D, printr-o investiție finanțată de către Compania Națională de Investiții (CNI).

Clădirea va fi amplasată astfel încât acoperișul să fie orientat către sud, pentru a putea beneficia de aportul maxim al soarelui, pe care să se poată monta, în mod sustenabil, cât mai multe panouri, termice și fotovoltaice, a transmis Liviu Florea, city manager al municipiului Aiud. 

Reamintim faptul că licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost lansată la jumătatea lunii august 2022. La procedură s-au înscris trei asocieri de firme.

După desemnarea ofertei câștigătoare, ofertantul care s-a clasat pe locul al doilea după punctaj, cu o diferență de doar 0,45 puncte față de câștigător, a depus o contestație la CNSC și o plângere la Curtea de Apel București. În ambele cazuri, acestea au fost respinse.

Astfel, obiectivul de investiții va fi realizat de către Asocierea MBS Group SRL și Concrete & Design Solutions SRL, câștigătorul inițial al licitației. Valoarea contractului este de 18.371.930,41 de lei, fără TVA.

Bazin de înot didactic și de agrement la Aiud: cum va arăta

Clădirea va fi subsol parțial + parter + 1 etaj partial și se va înscrie într-un dreptunghi cu dimensiunile 36,95 x 39,70 m; înălțimea la streașină va fi de 3,87 m, înălțimea la coamă va fi de 10,62 m. Suprafața construită a clădirii va fi de 1.289,13 mp, cea desfășurată fără subsol va fi de 1.684,45 mp.

Clădirea – din punct de vedere funcțional – este împărțită în două elemente distincte, zona bazinului și zona tribunelor. Zona bazinului are un regim de înălțime parter și subsol tehnic iar partea tribunelor are un regim de înăltime parter și etaj.

 

Etajul este alcătuit din gradene pentru spectatori în cele 3 travei centrale iar cele din margine au ca destinație diverse activități sportiv-recreative.

Va exista un acces principal și două secundare la cota trotuarului, precum și patru accese secundare la nivelul subsolului. Din holul de acces va exista holul de distribuție al clădirii.

Accesul la etaj se va face pe o scară principală și pe două scări secundare.

Accesele la subsol se vor face din exterior. La subsol, la cota -3.20 vor fi spații tehnice; la cota -1.40 va fi bazinul și spațiul tehnic perimetral bazinului.

La parter vor fi plaja bazinului și spațiile pentru sportivi. Bazinul va avea 15,40 x 25,02 m, plajele laterale vor avea 2 m, cele de capăt vor avea 6,85 m.

La etaj – care va fi o supantă – vor fi gradenele pentru 124 de spectatori, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, precum și vestiare pentru acestea.

Bazin de înot

Cuva bazinului de înot va avea pereții din panouri metalice confecționate din Inox tip AISI 441Li / AISI 470, laminat industrial (nu în șantier) la cald cu PVC de tip dur. Bazinul este compus din panouri prefabricate, prelaminate care necesită instalare mecanică în șantier și sigilare în vederea obținerii etanșeității dorite. Nu se realizează lucrări de sudare, modificare panouri, adăugire și sau debitare în șantier, numai lucrări de asamblare mecanică și sigilare.

Radierul bazinului va fi sigilat/acoperit cu liner din PVC de minim 1.5 mm grosime, ranforsat cu plasă din fibră de sticlă compatibil cu linerul montat pe panouri. Ulterior montajului mecanic, se vor verifica dimensiunile bazinului pentru conformarea cu standardele competiționale în vigoare. După certificarea dimensiunilor se va proceda la sigilarea panourilor, aplicarea marcajelor cât și instalarea echipamentelor competiționale (headwall, blockstarturi, fanioane etc).

Alei carosabile și parcare

Aleea carosabilă va avea 6 m lățime se va racorda la carosabilul existent.

Vor exista 40 locuri de parcare, din care 4 pentru persoane cu dizabilități și 2 pentru microbuze.

Dimensiunile în plan ale locurilor de parcare vor fi 5 x 2,50 m.

Locul de parcare pentru persoanele cu dizabilități va avea dimensiunile în plan de 5 x 3,70 m, din care 2,50 m locul propriu zis de parcare și 1,20 m spațiul suplimentar de manevră. Locul de parcare pentru microbuz va avea 3 x 9 m.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax