Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia, partener într-un proiect ERASMUS+

Publicat

Elevi şi profesori de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia participă în această perioadă la activităţi în în proiectul Erasmus+ „Chain Reaction – Learning Fair Play in Social Life Through Sports” / „Reacţie în lanţ – Să învăţăm despre Fair Play prin Sport”, alături de Martfűi Városi Sportegyesület, Ungaria (coordonator) și Associacao Juvenil da Ilha Terceira, Portugalia.

Obiectivele proiectului sunt: creșterea conștientizării în rândul tinerilor a importanței protejării sănătății, promovarea toleranței și înțelegerii între diferite grupuri sociale,  încurajarea tinerilor de a se implica mai mult în comunitatea lor, promovarea valorii cetățeniei europene și informarea tinerilor privind programul Erasmus+ și oportunitățile oferite.

Prima reuniune din cadrul proiectului a avut loc la Martfű, Ungaria, în perioada 18-20 ianuarie, fiind o vizită de planificare la care a participat un elev însoțit de prof. Teodora Cîmpean, coordonatorul acestui proiect.

Tot în cadrul proiectului, în data de 27 martie, s-a derulat activitatea Sport Unites Us  menită să ofere oportunitatea elevilor cu CES de a interacționa cu elevi din școlile de masă, în vederea sporirii șanselor lor de integrare socială prin activități sportive în aer liber.

C.S.E.I. a participat cu 27 elevi de la ciclul gimnazial însoțiți de 13 cadre didactice și medicul școlar. 26 de elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, însoțiți de prof. Vasile Petric li s-au alăturat elevilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă.

De asemenea, în perioada 15-24 aprilie, zece elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă au participat la a doua reuniune din Martfű, Ungaria. Alături de tineri din celelalte două țări partenere, aceștia au conștientizat importanța unui stil de viață sănătos, dar și rolul sportului în promovarea incluziunii sociale, participând la numeroase activități sportive, culturale și recreative organizate în țara gazdă.

Dintre activitățile incluse în program menționăm sesiuni de dans latin, dans modern, zumba, gimnastică aerobică, fotbal în sală și pe plajă, tenis de câmp, volei, exerciții de energizare, vizite de studiu și seri interculturale.

Toţi participanţii au obţinut recunoaşterea participării şi a rezultatelor învăţării prin acordarea Certificatul Youthpass, un instrument care a fost dezvoltat în acest scop. Rolul său este de a administra mai bine parcursul de formare individuală, de a reflecta rezultatele învățării non-formale, de a obține o recunoaștere socială a activității tinerilor, precum și de a mări șansele lor de acces la diferite forme de învățare permanentă și chiar de angajare.

Participarea elevilor la cele două mobilități ale proiectului Erasmus+ a fost facilitată de întreaga echipă de proiect: prof. Adrian Florea –  director, prof. Monica Paul – director adjunct, profesor Teodora Cîmpean – coordonator proiect, prof. Anamaria Petric, prof. Enyedi Anca, prof. Cristian Daniela, prof. Cosmina Florea, prof. Sorin Petropulos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax