Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cercetașii din Alba Iulia au pornit spre RoJAM 2.0 17, o jamboree națională ce se va desfășura în perioada 4 – 15 august, în județul Brașov

Publicat

received_10203478683284311Cercetașii Centrului local Axente Sever Alba Iulia au pornit vineri, 4 august, către cel mai mare eveniment organizat de cercetași din ultimii 6 ani, o jamboree națională ce va avea loc în județul Brașov, în perioada 4 – 15 august. Evenimentul este dedicat cercetașilor din țară și din străinătate, și adună timp de 10 zile 1.800 de cercetași.

Jamboreea este chintesenţa mișcării cercetășești concentrată într-un singur eveniment, iar RoJAM 2.0 17 reprezintă celebrarea cercetășiei în România. Timp de 10 zile, 1.800 de tineri din toate colțurile țării, dar și din afara acesteia își vor construi un oraș propriu în mijlocul naturii, la Cristian, în județul Brașov și vor învăța unii de la alții să trăiască împreună și să construiască o lume mai bună.

logo7_A Având ca motto „Schimbă perspectiva!”, RoJAM propune un program educațional bazat pe incorporarea descoperirilor științifice și a noilor tehnologii în viața de zi cu zi a tinerilor, pe identificarea de solutii pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale, precum și pe încurajarea și promovarea diversității în societatea românească.

Cei 27 de cercetași ai Centrului Local Axente Sever se vor bucura de 10 zile de activități menite să îi ajute în dezvoltarea lor personală. Aceștia vor avea oportunitatea de a descoperii împrejurimile zonei, parcurgând tresee în Bucegi și Piatra Craiului, vor vizita timp de o zi orașul Brașov sau se vor distra în Parcul de Aventură. Pe lângă acestea, vor învăța lucruri noi despre energia verde, vor construi un mic oraș care va cuprinde elemente de energie electrică, iluminat
stradal sau spații verzi și vor învăța despre sustenabilitate și cum putem deveni mai reponsabili de noi și de tot ceea ce este în jurul nostru.

Programul RoJAM 2017 se bazează pe o propunere pedagogică complexă, structurată în jurul unui număr mare de obiective educaţionale, ale căror principale activităţi sunt:

  • Targul de Educaţie Non-Formală
  • Satul dezvoltării durabile
  • Promovarea diversităţii
  • Viitorul începe azi
  • Trasee montane în Piatra Craiului, Postăvaru sau Bucegi
  • Descoperirea orașului Brașov
  • Ateliere de auto-cunoaștere
  • Ateliere de tehnici cercetășești
  • Schimb de bune practici între grupurile locale
  • Aria credinţelor și a religiilor

Cercetașii se pregătesc să schimbe perspectiva și promit să revină la Alba Iulia și să împărtășească cu ceilalți cercetași cele învățate, împreună să le aplice în comunitate.

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare de tineret din România, cu aproximativ 5000 de membri activi în peste 80 de comunități locale. Cercetășia este un model educațional de formare continuă având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax