Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi și profesori de la Liceul „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, în schimb de experienţă în Grecia și Polonia

Publicat

elevi domsa erasmus

Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia au avut ocazia să participe, recent, la activităţi în Germania, Grecia şi Polonia, în cadrul Programului ERASMUS +.

Germania a fost țara în care a avut loc prima mobilitate a proiectului, iar în această deplasare profesorii și elevii participanți au participat la organizarea de Media Scouts/Cercetași Media –  activități de grup pe teme precum siguranța pe internet, dar și utilizarea internetului cu simț moral și etic. Profesoarele Carmen Sînc, Bianca Hoisan și Aurica Popa au fost cele care au însoțit cei patru elevi ai liceului în această deplasare.

A doua mobilitate s-a desfășurat în primăvara acestui an în Grecia, principala activitate fiind pregătirea instrumentelor ICT pentru profesori, iar la mobilitate au participat patru elevi, însoțiți de profesoarele Adela Cîmpean și Anca Cosma.

Deplasarea a inclus și vizite la obiective turistice important din punct de vedere istoric și cultural.

Ultima deplasare din acest an școlar a avut loc în Polonia, în perioada 5-12 mai, iar cei cinci elevi participanți (Raul Tiutiu, Andrada Crișan, Teodora Ianoș, Darius Nemeș și Mario Dreghici) în proiectul “Playng Robots” alături de profesorii Mihail Dăescu, Constantin Ciorea și Bogdan Mucea, au desfășurat activități pentru utilizarea Make robot in Scratch. La fel ca în celelalte mobilități, și în Polonia s-au organizat vizite în orașele: Inowrocław, Toruń, Gdynia și Gdańsk.

elevi domsa erasmus plus

Începând cu anul școlar următor vor fi organizate deplasări în Spania, unde se vor pregătii și implementarea ateliere de e-siguranță (părinți, profesori și elevi), prin crearea unui documentar pentru a evidenția importanța de a fi e-responsabil. La proiect vor participa 4 elevi ai Liceului Domșa; dar și în Turcia vor participa 5 elevi și unde, se va pune accent pe utilizarea smartphone-ului ca dicționar. Ultima țară în care o sa aibă loc mobilități va fi România. Profesorii și elevii din restul de cinci țări partenere vor întreprinde activitati cu kiturile Lego Mindstorms la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

În fiecare mobilitate au fost organizate lecții deschide în care s-a prezentat țara (obiective turistice, personalități, simboluri), dar și municipiul Alba Iulia (au fost distribuite broșuri primite de la Biroul de Informații turistice Alba Iulia) și Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. O noutate a acestui proiect este că fiecare elev, din fiecare țară, a fost găzduit de o familie din țara parteneră, urmând ca elevii oasepeți să fie gazde, și invers. Acest fapt a produs o interacțiune profundă cu cultura fiecărei țări și a determinat stabilirea unor legături puternice între părinții, profesori și elevi.

Acțiunea cheie 2 (KA2) – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, proiectul: „Innovating New Teaching Techniques for Our Future Schools” („Tehnici inovatoare de predare pentru școala viitorului”) care este derulat în perioada 2018-2020.

Obiectivul general al proiectului este Imbunătățirea competențelor cheie ale elevilor, în special a celor care se confruntă cu excluziunea socială, iar partenerii inplicați sunt: Waldorfschule Hamm, Germania – instutuție care este și coordonator de proiect; Liceul Tehniologic „Alexandru Domsa”, Alba Iulia, România; Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi, Edremit, Turcia; Szkola Podstawowa nr 14 z Oddzialami Dwujezycznymi im, Zygmunta Wilkonskiego, Inowrocław, Polonia; General Lyceum Veroias, Veroia, Grecia și Sagrada Familia, Elda, Spain.

Obiectivele specifice fiind reprezentate de: creșterea motivației de învățare pentru elevii dezavantajați, implicați în activitățile proiectului prin utilizarea de instrumentelor TIC atractive; dezvoltarea abilităților de lucru în echipă; creșterea stimei de sine a elevilor defavorizați prin obținerea de rezultate școlare mai bun; îmbunătățirea competențelor lingvistice și a competențelor de comunicare prin participarea la activitățile proiectului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax