Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Elevii din Lunca Mureșului vor beneficia de o sală de educație fizică modernă. Cum va arăta și care este valoarea investiției

Publicat

Elevii din Lunca Mureșului vor beneficia în curând de o sală de educație fizică școlară modernă. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 3 milioane de lei, investiția fiind finanțată de către CNI. 

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat joi, 22 iunie, în SEAP, o licitație pentru construirea unei Săli de educație fizică școlară pe strada Războieni din localitatea Lunca Mureșului.

Valoarea totală este estimată la 3.037.768,32 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, sala urmează să fie utilizată în regim nepermanent, în general în perioada desfașurării orelor de curs. Sala poate fi utilizată de catre un grup (o clasă) de 30 de elevi. În cazul în care două grupe au ore succesive de educație fizică se va întrebuința și al doilea vestiar de către clasa care urmează să înceapă ora, astfel încât nu se va intersecta cu elevii clasei care vine la vestiar după terminarea orei precedente.

Clădirea va conține un teren pentru execiții fizice, cu dimensiuni libere de aproximativ 9 x 18 metri. Terenul nu va putea fi divizat în terenuri mai mici și nu este destinat practicării sporturilor cu mingea și în general a sporturilor care implică alergare cu excepția exercițiilor fizice sub supravegherea unui cadru didactic.

Sala va avea două grupuri de vestiare cu grupuri sanitare și dușuri pentru elevi, divizate 50% – 50% pentru băieți și pentru fete. Fiecare vestiar conține două încăperi de vestiar de aproximativ 15 metri pătrați, pentru situațiile în care două clase folosesc sala consecutiv. Vestiarele sunt accesibile dinspre zona tampon către sală – zona de spălător. Încăperile vestiarelor sunt separate de încăperea pentru dușuri și de grupurile sanitare.

Spațiul pentru profesori (grupuri sanitare, vestiar/birou) a fost dispus la supantă, în cadrul sălii, fiind astfel separat de spațiile elevilor. Biroul are perspectivă directă asupra sălii, permițând cadrelor didactice să supravegheze activitatea din sală și din birou.

Depozitul de materiale sportive este poziționat la parter, cu acces direct dinspre sală. Sunt prevăzute uși duble pentru a se putea manevra aparate sportive de dimensiuni mai mari. Pentru aducerea aparatelor în sală se va deschide și a doua foaie de ușă de la intrarea secundară sau de la windfang. La dimensiunile prevăzute se pot depozita: mese de ping-pong pliabile, saltele (fie suprapuse, fie rulate), aparate ușoare pentru exerciții de întreținere, trambuline, capre etc. Obiectele de dimensiuni mici vor fi depozitate în rafturi atașate de unul dintre pereți: mingi medicinale, palete, mingi de ping-pong, extensoare etc.

Cabinetul medical este situat la parter, cu acces direct din sala de sport. Cabinetul va avea un lavoar și un pat de 90×2.10 metri, precum și dulap de medicamente, scaun și masă pentru cadrul didactic/cadrul medical.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax