Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Grădinița cu Program Prelungit Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia aniversează 43 de ani de activitate

Publicat

Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr. 12 și-a deschis porțile pentru copii la 1 aprilie 1977, adunând până în prezent 43 de ani de activitate, desfășurată în folosul comunității, la un înalt nivel calitativ. Din anul 1997, grădinița funcționează în alternativa educațională Step By Step, alternativă bazată pe individualizarea învățării, fiind singura de acest fel din municipiul Alba Iulia.

„Miercuri, 1 aprilie 2020, am sărbătorit Ziua Grădiniței altfel: fără veselia și cântecele copiilor, într-o liniște de neînchipuit pentru un astfel de loc, a cărui existență și menire este indispensabil/strâns legată de prezența remarcabilă a copiilor. Cu toate acestea, ei au transmis de acasă gândurile lor bune, optimiști și încrezători că „Totul va fi bine!” .

Astfel, cu sprijinul părinților și al copiilor din grădiniță, s-a realizat o frumoasă activitate, sub genericul „Cadoul meu pentru Grădiniță”. Întreaga zi au curs mesajele frumoase, ilustrate atât prin fotografii, cât și prin filmulețe video. De asemenea, copiii au creat cele mai ingenioase daruri: au realizat torturi din plastilină, Lego, sau alte materiale și jucării pe care le-au ornat apoi cu lumânări, au gătit de ziua grădiniței brioșe, prăjituri și torturi, au scris cu diverse piese de asamblat sau au pictat numărul 43, au transmis tot felul de mesaje și gânduri alese, au realizat desene, lucrări plastice și practice deosebite, au interpretat piese și fragmente muzicale la diferite instrumente: la pian- piesa Happy birthday, la baterie- Mulți ani trăiască! și multe altele”, au transmis reprezentanții instituției.

Managerul Grădiniței cu P. P. Step by Step nr.12, prof. Veronica Suciu, împreună cu întreg colectivul instituției, le-a transmis copiilor, prin intermediul paginii de facebook, un mesaj: „Dragi copii, grădinița vă așteaptă cu nerăbdare să umpleți din nou de zumzet și veselie curtea și sălile de grupă! La mulți ani împreună!”

„Deși traversăm cu toții o perioadă dificilă, grădinița și-a continuat Parteneriatul cu Familia prin diverse mijloace ale tehnologiei actuale, menținând o strânsă legătură cu copiii și părinții acestora prin grupurile create pe whatsapp sau facebook, ori prin intermediul paginii sale de facebook, menționate mai sus. Grădinița s-a „mutat” acasă, părinții dovedindu-și și ei calitățile de buni pedagogi, primind cu interes diverse materiale-suport, idei și sugestii de activități trimise de educatoare, dar și multe alte provocări lansate de acestea, în funcție de temele propuse în planificarea anuală pe care o aveau, și nu numai. Părinții și copiii s-au dovedit a fi foarte receptivi, arătându-și deprinderile însușite, hărnicia și creativitatea. Ei au trimis numeroase fotografii în care copiii erau implicați în activități practice, casnice sau intelectuale, sau fotografii cu lucrările realizate, ilustrând rodul muncii de acasă, unele dintre ele postându-se pe pagina de facebook, iar altele pe grupurile private de părinți.

O astfel de propunere lansată a fost cea de astăzi, 2 aprilie, în care celebrăm Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, cu scopul de a insufla copiilor plăcerea de a citi, de a prețui cartea şi de a ne îndrepta mai mult atenţia către cărţile pentru copii.

Ca urmare a acestei propuneri, copiii si-au arătat atașamentul și prețuirea față de carte, prin diverse activități pe care le-au realizat împreună cu părinții: au confecționat semne de carte variate și pline de culoare, postere cu mesaje; unii au confecționat obiecte după povestioare citite din cărți (bărcuță și curcubeu, în urma lecturării povestioarei „Noe- constructorul de corabie-Prima călătorie cu corabia din istorie”), Copacul cu cărți și un permis de intrare la bibliotecă, iar alții au confecționat cărți minunate: Primele litere. Cartea lui Teo, Cifrele. Cartea lui Teo, Cartea bunătății, Cartea jocurilor, Cartea mea norocoasă, etc…

Redăm, în cele ce urmează câteva dintre MESAJELE COPIILOR:

  • Iubesc cărțile de copii! (Mara);
  • Iubesc cărțile!O cărticică reprezintă povestea mea (care începe cu Irina), este cărticica dedicată tuturor Boboceilor pufoși și celelalte reprezintă cărțile preferate ale fiecărui copil din lume (Victor, mami și „Copacul cu cărți”);
  • Ai carte, ai parte! (Victor), etc…

Cu speranța că vom trece cu bine această încercare și ne vom revedea sănătoși, toate aceste cărți și lucrări realizate de copii și părinți vor face obiectul unei frumoase expoziții amenajate în incinta grădiniței, după care le vom așeza în biblioteca unității noastre, la loc de mare cinste.

Mesajele trimise sunt foarte frumoase și extrem de numeroase, iar fotografiile cu activitățile și lucrările realizate împreună cu părinții impresionează profund, fapt care evidențiază implicarea atentă și interesul deosebit al părinților pentru educația și creșterea frumoasă a copiilor lor. Pe această cale, directorul împreună cu întreg colectivul de educatoare al G. P. P. Step by Step nr. 12 le mulțumeste tuturor părinților și copiilor pentru implicarea și colaborarea eficientă pe care au dovedit-o încă o data cu multă măiestrie, pentru că, trebuie să recunoaștem, familia este locul unde se pune temelia educației”, a transmis prof. înv. preșc. Ioana Delia Decean, responsabil imagine al GPP Step by Step Nr 12, Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax