Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO|VIDEO: Grupul parlamentar PC s-a întâlnit la Roșia Montană cu localnicii și conducerea RMGC. Dialog eșuat cu președintele Alburnus Maior


Publicat

Un grup de şapte parlamentari ai Partidului Conservator, alături de prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, dar şi deputatul PNL Alba, Călin Potor, au fost vineri la Roşia Montană. Având în vedere că în ultimele zile proiectul minier de la Roşia Montană a fost unul dintre cele mai discutate subiecte, care a ajuns să scoată mii de oameni şi în stradă, deputații PC Mircea Irimie (Turda), Cezar Cioată (Vatra Dornei), Ioan Moldovan (Cîmpia Turzii), Cătălin Drăguşanu (Neamț), Gheorghe Coman (Buzău), Aurelian Ionescu (Urziceni), Ovidiu Raieţchi (București) au vrut să vadă cu ochii lor ce presupune începerea exploatării miniere în zonă. De asemenea, au vrut să ştie ce vor vota săptămâna viitoare, pentru că, spun ei, marea reţinere de a vota „<pentru> proiect a fost atât de natură economică, cât şi din punct de vedere al distrugerii mediului”.

Vineri, la Roşia Montană, cei şapte parlamentari, împreună cu prefectul Gheorghe Feneşer, primarul comunei, Eugen Furdui şi directorul general al RMGC, Dragoş Tănase au fost la staţia pilot de curăţare a apelor acide. Experţii RMGC, prezenţi la faţa locului, au susţinut că proiectul privind realizarea unei staţii de epurare la Roşia Montană, prevede captarea şi epurarea apelor din zonă înainte de începerea exploatării în carieră. „Odată cu construcţia staţiei industriale de tratare a apelor, poluarea cu ape acide de mină va fi stopată, iar apele de suprafaţă vor fi curate. În urma vechilor exploatări miniere, apele din Roşia Montană sunt poluate cu metale grele în concentraţii cu mult peste limita maximă admisă de legislaţia în vigoare”, apare scris pe panoul de la staţia pilot de epurare.

De la staţia pilot, deputaţii au urcat la cariera de mină Cârnic, iar aici tot de la reprezentanţii RMGC au primit informaţii referitoare la modul în care este valorificat patrimoniul cultural al comunei şi cel în care va decurge exploatarea la cele patru cariere: Orlea, Cârnic, Cetate şi Jig.

Reprezentanţii RMGC au spus că vor fi alocaţi 146 de milioane dolari pentru protejarea mediului, iar 70 de milioane de dolari pentru realizarea unor muzee, hoteluri şi pensiuni.

Până acum, Roşia Montană Gold Corporation susține că a investit 17 milioane de dolari pentru studii privind patrimoniul cultural. Printre zonele protejate care nu vor fi afectate de exploatări se află şi centrul istoric, care se întinde pe 137 hectare, unde pese 300 de case au o mare importanţă în evoluţia satului. Corporaţia a restaurat peste 20 de case şi primăria, denumită şi clădire monument istoric. Proiectul prevede restaurarea şi conservarea tuturor clădirilor din zonă şi amenajarea centrului istoric pentru locuit.

Până acum, 800 de case au fost cumpărate de “Gold Corporation”, iar reprezentanții companiei le-au declarat parlamentarilor că RMGC vrea să încurajeze turismul în zonă și a început să reabiliteze casele cumpărate. Mare parte din cei care au acceptat să plece din zonă s-au mutat într-un cartier construit de companie în Alba Iulia. În total, 125 de case.

La coborârea de la cariera de mină, parlamentarii au făcut o vizită şi la Tăul Brazilor, o altă zonă protejată. „ Aici totul a fost igienizat şi transformat într-un mic spaţiu de agrement pentru vizitatori, cu bărci şi trei tone de peşte, pentru cei care doresc să pescuiască”, au spus reprezentanţii RMGC.

Greenpeace Ungaria pune “beţe în roate” proiectului, cu 1 mp de teren achiziţionat în mijlocul carierei

“Nu cred că un proiect minier, mii de locuri de muncă şi o investiţie de asemenea dimensiune poate fi blocat de Greenpeace Ungaria sau de alte ONG-uri care cumpără doar aşa ca să se opună la locurile de muncă ale localnicilor şi a dezvoltării României”, a declarat directorul RMGC, Dragoş Tănase. Greenpeace Ungaria a achiziţionat 1 mp de teren sub barajul iazului de decantare. Dragoş Tănase consideră că ONG-urile au dus o „campanie de dezinformare”.

Cei şapte parlamentari PC spun că au decis să vină la Roşia Montană ca să afle adevărul de la ambele părți. Aceștia sunt la primele mandate de deputat și au declarat că nu ştiau care sunt avantajele acestui prioiect. „Este important ca beneficiile acestui proiect să fie cunoscute la scară largă”, a spus deputatul PC Neamţ, Cătălin Drăguşan. Protestele contra proiectului minier i-au determinat să voteze împotriva proiectului. Una dintre temerile lor privind exploatarea a fost reprezentată de riscurile asupra mediului înconjurător.

Reprezentanții RMGC le-au spus că iazul de decantare de pe Valea Cornei ce urmează să fie construit este impermeabil, iar vegetaţia nu va avea de suferit. „În iazul de decantare nu o să ajungă concentraţii toxice de cianură şi se va descărca o concentraţie de 5-7 miligrame la litru. Localitatea Corna va fi pe fundul iazului de decantare. Multe case din Corna au fost deja părăsite”, mai susţin aceştia.

Proiectul prevede patru cariere, aşezate în jurul centrului istoric al localităţii. Exploatarea ar trebui să dureze 16 ani, plus alţi câţiva pentru conservarea şi ecologizarea zonei. Astfel, dintr-o tonă de rocă se va obţine un gram şi jumătate de aur, iar în fiecare zi peste 40.000 de tone de rocă vor fi măcinate.

În primii nouă ani se va scoate minereu din perimetrele miniere Cetate şi Cârnic, urmând să se formeze două depozite de steril, Halda Cârnic şi Halda Cetate. ”Minereul care pleacă din carieră ajunge în uzină, se scoate aurul şi argintul şi, după ce se neutralizează sterilul, se depozitează în valea vecină, în condiţii de siguranţă”, spune RMGC.

PC: „Am venit să culegem informaţii, ca să ne întoarcem acasă, să putem delibera”

Parlamentarii PC au asista şi la un miting al minerilor şi al locuitorilor din Roşia Montană, care au venit să scandeze „Vrem minerit”. La Căminul Cultural, parlamentarii s-au întâlnit cu reprezentanţii ONG-urilor care luptă pentru ca proiectul minier să fie deschis. Majoritatea celor care au venit să-i reprezinte pe oamenii care doresc minerit în zonă i-au rugat pe parlamentari să dea undă verde proiectului care le va aduce o pâine pe masă, un salariu fix, le va oferi o modalitate de a-şi ţine copiii la şcoală şi, de asemenea, vor putea păstra tradiţia transmisă din generaţie în generaţie.

„Am considerat că cel mai corect ar fi să venim aici la faţa locului. Pentru că avem şi parlamentari, ca de altfel toată România, care avem păreri împărţite. O parte sunt pentru, o parte sunt împotrivă, sunt şi unii care şi-au schimbat părerile datorită informaţiilor. Circulă pe internet tot felul de informaţii, o parte adevărate, o parte eronate. Am hotărât că cel mai bine este să venim să vorbim cu ONG-urile pro, cu ONG-urile contra, cu autorităţile locale, cu cele judeţene, pentru a înţelege priorităţile tuturor. Pentru a vorbi efectiv cu fiecare cetăţean, cu sindicatul minerilor, cu compania Gold Corporation. Cred că este un vot, poate cel mai important care va avea loc în România şi aşa cum noi, PC, am venit, eu cred că fiecare parlamentar poate să-şi rupă din timp şi să dea prioritate acestui caz şi să vină la faţa locului. Am venit să culegem informaţii, ca să ne întoarcem acasă, să putem delibera, să dăm acest vot cu conştiinţa împăcată pentru viitorul ţării”, a declarat deputatul PC Turda, Mircea Irimie.

Acasă la Eugen David- președintele Alburnus Maior

Şi pentru că planurile de acasă nu se potrivesc totdeauna cu cele din târg, „una dintre surprizele neplăcute”, cum o consideră parlamentarul Cezar Cioată, a fost întâlnirea cu preşedintele Asociaţiei Alburnus Maior, organizație care militează pentru oprirea proiectului minier. Eugen David a refuzat să participe alături de celelalte ONG-uri,  la întâlnirea cu parlamentarii de la Căminul Cultural pe motiv că imobilul  ar fi fost restaurat din banii RMGC. Deputaţii PC s-au deplasat acasă la preşedintele asociaţiei, Eugen David, pentru a-i asculta motivele pentru care luptă împotriva începerii exploatării. După aproximativ cinci minute, deputatul de Suceava, Cezar Cioată, a luat cuvântul şi l-a întrebat pe Eugen David „de unde are bani de mape de prezentare” şi dacă ştia că va primi vizita grupului de parlamentari. În acest context, Cioată i-a reproşat lui David „ţinuta neadecvată” comparativ cu cea a oaspeţilor, gest care l-a revoltat pe preşedintele Alburnus Maior.

David l-a dat afară din curte pe deputatul PC Cezar Cioată după ce acesta din urmă l-a întrebat de ce nu s-a schimbat din hainele de lucru pentru întâlnirea cu parlamentarii PC. Cioată s-a lăudat că a lucrat ca inginer de mină la Vatra Dornei, unde a fost și preşedinte de sindicat. „Vă rog frumos, eşti pe proprietatea mea, eşti liber să pleci. Vine să mă jignească la mine în casă că nu sunt îmbrăcat bine”, a apus David, menţionând că, spre deosebire de parlamentar, el nu este plătit din bani publici.

Prefectul de Alba i-a îndemnat pe primarii din Apuseni să militeze pentru proiectul Roşia Montană

În cadrul vizitei, cei şapte deputaţi PC s-au întâlnit şi cu cei 35 de primari din zona Munţilor Apuseni, care au fost îndemnați de unul dintre parlamentari și de prefectul județului Alba să militeze pentru pornirea proiectului minier și să cheme la Roșia Montană cât mai mulți parlamentari ”pentru o informare corectă”. Parlamentarii PC au plecat de la Roșia Montană în jurul orei 18.00. Săptămâna viitoare, cele două Camere ale Parlamentului se vor întruni pentru alegerea comisiei care va analiza toate aspectele legate de pornirea exploatării aurului la Roşia Montană.

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Aisha England

  duminică, 08.09.2013 at 10:42

  „Noi cerem înscrierea Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, obiectiv urmărit de mai multe asociaţii profesionale din România, cărora Comitetul român pentru patrimoniul mondial nu îi dă curs. Este important să reamintim că EUROPA NOSTRA, vocea Patrimoniului Cultural în Europa (mai mult de 400 de organizaţii şi asociaţii) a pus Roşia Montana pe lista celor 7 cel mai ameninţate situri culturale din Europa” (din comunicatul de presă al protestatarilor).

 2. Pipo

  luni, 09.09.2013 at 12:24

  Cine a sponsorizat deplasarea parlamentarilor PC la Rosia Montana ? Varanul sau RMG ? Oricum votul lor este de pe acum stiut. Au venit aici ca sa dea bine.

 3. FG

  sâmbătă, 14.09.2013 at 21:16

  Domnule Cioata, sa va fie rusine!!! SA va fie rusine domnule, ar trebui sa va smulgeti costumul de pe dumneavoastra domnule, costumul ala cumparat din bani publici!!!
  Va doresc sa ajungeti asa, ca domnul Eugen David si sa vina cineva sa va faca morala la dumneavoastra in ograda, sa vedem ce mai ziceti atunci!! Sunteti o mizerie de om venit din fundul Moldovei, domnit la Bucuresti si care vine sa latre la noi in Ardeal si uita de unde a plecat!!! Rusine domnule!! Daca as fi copilul dumneavoastra, mi-ar fi rusine sa am asa un tata!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Alba, pe locul 7 în topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Peste 30% din populația eligibilă s-a imunizat

Publicat

Județul Alba se află pe locul 7 pe țară după procentul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.  

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 30,92 % din populația eligibilă (12+) a județului s-a vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2. 

Pe primul loc în topul județelor după rata de vaccinare se află București, cu 45,14 % din populația eligibilă vaccinată, urmat de Cluj cu 41,93 % și Sibiu cu 35,45 %.

Județul Brașov se află pe locul 4, cu 33,29 %, urmat de Timiș cu 32,30 % și Constanța cu 31,93 %.

Pe ultimele locuri în clasament se află Bacău (17,60 %), Botoșani (17,06 %) și Suceva (15,84 %).

Situație acoperire vaccinală, 23 iunie 2021, ora 17:00 (sursa: CNCAV)

Județ

Populație

Populație eligibilă

Acoperire (%)

Acoperire populație eligibilă (12+) (%)

București

1835258

1604373

39.46

45.14

Cluj

709585

626679

37.03

41.93

Sibiu

401301

347115

30.66

35.45

Brașov

553520

478199

28.76

33.29

Timiș

705914

619967

28.37

32.30

Constanța

672142

584779

27.78

31.93

Alba

323879

286458

27.34

30.92

Ilfov

486744

421808

26.02

30.02

Mureș

533186

463407

25.64

29.50

Sălaj

209939

181769

24.76

28.59

Prahova

712447

633667

24.74

27.82

Hunedoara

380105

338986

24.10

27.03

Satu Mare

331217

287902

23.92

27.51

Dolj

621410

548941

23.77

26.91

Vâlcea

348377

313032

23.42

26.06

Tulcea

192101

169501

23.10

26.18

Iași

792692

675304

22.33

26.21

Maramureș

458636

402084

21.61

24.65

Bihor

560203

488610

21.61

24.77

Galați

500213

439544

21.52

24.49

Dâmbovița

487115

432376

21.25

23.93

Argeș

575027

510593

21.24

23.92

Arad

415910

365950

21.02

23.89

Bistrița-Năsăud

277849

238330

20.88

24.34

Ialomița

254405

220564

20.16

23.25

Călărași

280252

245125

19.84

22.69

Gorj

311985

280429

19.65

21.86

Harghita

301465

262290

19.55

22.47

Olt

389730

349855

19.53

21.75

Buzău

409162

363017

19.25

21.70

Caraș-Severin

269551

241094

19.05

21.30

Teleorman

328867

295418

18.86

21.00

Brăila

285916

255808

17.53

19.59

Vaslui

372040

316358

17.28

20.32

Mehedinți

238907

214215

17.03

18.99

Neamț

438460

382275

16.62

19.06

Vrancea

317567

276700

16.38

18.80

Covasna

201475

174534

15.99

18.46

Giurgiu

263263

233159

15.24

17.21

Bacău

581442

502178

15.20

17.60

Botoșani

376562

328484

14.91

17.09

Suceava

623019

529859

13.47

15.84

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Băncile din Europa Centrală și de Est încep să majoreze dobânzile. ROBOR a crescut în România, după 12 ședințe de stagnare

Publicat

bani

Băncile centrale din Europa Centrală și de Est încep să majoreze dobânzile, pentru a ține inflația sub control. Ungaria și Cehia au dat startul, dar și Polonia sface același lucru. Cel mai probabil, se va întâmpla și în România. 

În România, probabilitatea unei majorări a ratei dobânzii în creştere, dar această decizie depinde în primul rând de contextul internaţional şi în al doilea rând de evoluţia sectorului inflaţionist, este de părere Andrei Rădulescu, director de analiză macroeconomică la Banca Transilvania.

„Prognozele de inflaţie, cel puţin pentru perioada următoare pe România, pe indicele armonizat al preţurilor de consum, sunt de 2,9% media anuală pe 2021 şi de 2,8% media anuală pe 2022 şi 2023.

Eu mă aştept ca BNR să majoreze dobânda de politică monetară, dar să nu depăşească 2% la final de 2022 şi 2023.

Practic, ROBOR-ul real va continua să se menţină la un nivel foarte scăzut, ceea ce este un impuls pentru investiţia atât în economia reală, cât şi în economia financiară.

Ajungem la 2% la sfârşitul anului viitor”, a spus vineri Rădulescu, potrivit Agerpres.

ROBOR a crescut deja

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a crescut joi, 24 iunie 2021, la 1,50% după 12 şedinţe de stagnare la pragul de 1,49%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) reprezintă rata dobânzii la care băncile care contribuie la calcularea acestui indice sunt dispuse să ofere împrumuturi sub formă de depozite în lei celorlalte bănci contributoare.

Cu alte cuvinte, ROBOR este rata cu care o bancă este dispusă să împrumute alte bănci. ROBOR este mai mare decât ROBID, raportul lor urmând logica cererii și ofertei.

Pentru creditele acordate de bănci clienților nebancari (persoane fizice, societăți comerciale etc.) importante sunt în special ratele ROBOR pentru scadențele de 3 și 6 luni, care servesc drept referință pentru stabilirea ratelor dobânzilor variabile, în formatul ROBOR 3 luni + marjă, respectiv ROBOR 6 luni + marjă. (…) ROBOR se calculează ca media aritmetică (după eliminarea extremelor) a dobânzilor cotate de băncile care participă la procesul de calcul al ROBOR («calculul ROBOR»), în intervalul 10:45‐11:00, la care acestea sunt dispuse să plaseze depozite celorlalți participanți.

Ratele ROBOR sunt calculate în mod independent de către Thomson Reuters, entitatea împuternicită de către BNR, în calitate de organizator al calculului ROBOR, în acest scop.

Surse: Agerpres, Economedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba și-a așteptat iubita să iasă de la locul de muncă apoi a răpit-o. Ce pedeapsă poate primi pentru fapta comisă

Publicat

politie noaptea

Un bărbat și-a răpit concubina, după ce a așteptat-o să iasă de la locul de muncă. Acesta a băgat-o cu forța în mașină și a condus până în Sântimbru unde locuiește, unde a ținut-o pe femeie timp de câteva ore, până să îi dea drumul. 

Pentru fapta sa, bărbatul a fost trimis în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Acesta și-a recunoscut fapta și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Cererea bărbatului se va judeca pe rolul Judecătoriei Alba Iulia în data de 27 septembrie.

Ce s-a întâmplat, potrivit procurilor

”În data de 10.10.2020, în jurul orei 23.00, inculpatul M. a așteptat-o pe persoana vătămată S., concubina sa, când aceasta a ieşit de la locul de muncă și a introdus-o cu forţa în autoturismul său, a blocat ușile, după care a condus spre locuința sa din Sântimbru, iar după ce au ajuns la domiciliul inculpatului, acesta a introdus-o cu forţa în locuinţă şi nu a lăsat-o să plece decât după câteva ore”, au transmis procurorii pentru alba24.ro.

Ce prevede acordul de recunoaștere a vinovăției 

Cu ocazia încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, inculpatul a consimțit:

– să fie condamnat la pedeapsa de 8 luni închisoare;

– să fie suspendată sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de 2 ani de
la data rămânerii definitive a hotărârii de admitere a acordului de recunoaştere a vinovăţiei;
– să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;2

c) să anunţe în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

– să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Comunei Sântimbru sau Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică: Scăpăm de caniculă de sâmbătă, dar revin furtunile. Prognoza meteo de weekend, 25 – 27 iunie

Publicat

În județul Alba vom avea, vineri, temperaturi maxime de 33 – 34 grade Celsius. Maximele vor scădea începând de sâmbătă, până la valori de 28 – 29 grade Celsius. 

De asemenea, sunt anunțate condiții de instabilitate atmosferică, ploi și furtuni în unele zone din județ. 

La munte, temperaturile minime pornesc de la 11 – 13 grade Celsius și vor ajunge până la 29 grade Celsius.

Vineri, 25 iunie

Alba Iulia: minime de 19 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Sebeș: minime de 18 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună în unele zone

Aiud: minime de 19 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Blaj: minime de 19 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Ocna Mureş: minime de 19 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; o furtună în unele zone

Zlatna: minime de 17 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; o furtună în unele zone

Abrud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; o furtună în unele zone

Câmpeni: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; o furtună în unele zone

Arieşeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună în unele zone

Cugir: minime de 18 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Sâmbătă, 26 iunie

Alba Iulia: minime de 18 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; șanse de furtună puternică

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; șanse de furtună puternică

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Aiud: minime 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Blaj: minime de 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Ocna Mureş: minime de 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Câmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; șanse de furtună puternică

Duminică, 27 iunie

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Aiud: minime de 17 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Blaj: minime de 17 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Ocna Mureş: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; o furtună în locuri izolate

Câmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; o furtună în locuri izolate

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; o furtună în locuri izolate

Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate