Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO: Habitatul de pe anumite suprafețe aflate într-o arie naturală protejată din Alba, distrus de lucrări agricole

Publicat

Habitatul de pe anumite suprafețe aflate în aria naturală protejată „Pajiștile lui Suciu”, situată în partea nord-estică a județului Alba, a fost distrus în totalitate după ce terenul a fost arat, au transmis joi reprezentanții Arii Naturale Protejate Alba. 

În urma unei reclamații, reprezentanții Arii Naturale Protejate Alba s-au deplasat pentru verificarea terenului din aria naturală protejată ROSCI0187 Pajiștile lui Suciu.

„În urma verificări în teren am constatat distrugerea în totalitate a habitatului: „6240 Pajiști stepice subpanonice” pe anumite suprafețe, prin efectuarea unor lucrări agricole (arătură).

Va fi necesară refacerea habitatului menționat mai sus și readucerea terenului în starea inițială de fâneață”, au transmis reprezentanții instituției.

Situl Natura 2000 ROSCI0187 Pajiștile lui Suciu a luat ființă în anul 2007. Aria naturală protejată desemnată conform Ordinului Ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile nr. 1.964/2007 privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanţă comunitară, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România, are scopul de a menține o stare favorabilă de conservare pentru specia Vipera ursinii rakosiensis (Vipera de faneata), specie prioritară la nivel european.

Aria naturală protejată se situează în partea nord-estică a județului Alba, regiunea istorică Transilvania, în unitatea de relief Podișul Lopadei, subunitate geomorfologică a Dealurilor Târnavei Mici și are o suprafață de 16.017 hectare.

Situl se întinde pe suprafaţa mai multor comune și ocupă un procent variat din fiecare unuitate administrativ teritorială: Blaj (<1%), Bucerdea Grânoasă (20%), Fărău (15%), Hopârta (45%), Jidvei (<1%), Lopadea Nouă (48%), Rădești (21%), Sâncel (26%), Teiuș (1%) și Șona (44%).

Această arie a fost înființată nu numai pentru conservarea habitatelor viperei de fâneață, ci și pentru complexitatea faunistică și floristica ce o conține.

sursa: Arii Naturale Protejate Alba

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 11.03.2022 at 19:56

    Ăla nu a arat de capul lui. Cineva a dat O.K.-ul. Oare cine ? Ca să nu mai facem referire la partide o lăsăm moartă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement