Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Noi trasee din Munţii Trascăului au fost refăcute de voluntari, în cadrul unei tabere din iulie, la întregalde. Acţiune demarată de CJ Alba

Publicat

11 Consiliul Judeţean Alba continuă seria taberelor de remarcare trasee turistice în vederea omologării lor şi pentru sporirea siguranţei turiştilor pe traseele din zonele montane ale judeţului. La acţiunea din perioada 9-12 iulie, din Munţii Trascău, a doua tabără de remarcare trasee turistice din acest an, care a avut ca şi scop refacerea traseelor turistice din zona Întregalde, au participat peste 70 de de voluntari.

Numărul a fost dublu faţă de prima tabără din luna iunie, implicându-se membri ai asociaţiilor de turism montan Ecouri Verzi Cluj Napoca, Albamont Alba Iulia şi Trascău Corp Zlatna, dar şi persoane particulare din mai multe oraşe ale ţării (Timişoara, Cluj Napoca, Blaj, Târgu Mureş, Alba Iulia, Mediaş, Sibiu), care au dorit să dea o mână de ajutor şi să descopere minunatele peisaje ale zonei. La această tabără au participat şi doi voluntari din Italia, asta după ce anul trecut, la tabăra din Platoul Ciumerna, au participat mai mulţi voluntari din Germania.

Traseele refăcute au fost Crucea Galbenă, între Lacul Iezerul Ighiel şi Cheile Râmeţului, Triunghi Roşu între Piatra Craivii şi Cetea, Triunghi Albastru între Întregalde şi cătunul Cheia, plus porţiuni din marcajul turistic Banda Roşie, magistrala care uneşte Cheile Turzii de Pasul Bucium (şi care în viitor va ajunge până pe Muntele Găina).

“Acţiunea nu ar fi fost posibilă fără aportul Salvamont Alba, care a deplasat pe trasee, pe lângă logistica specifică, nu mai puţin de şase salvamontişti”, transmit organizatorii, care transmit mulţumiri şi Primăriei Comunei Întregalde, pentru asigurarea locului de campare.

Pe lângă remarcarea propriu-zisă, au fost montaţi şase stâlpi şi 16 indicatoare turistice.

De asemenea, s-a constatat necesitatea suplimentării numărului de astfel de indicatoare, care vor fi montate în viitorul apropiat.

Pe lângă serile la foc şi ceaunul tradiţional cu tocăniţă de miel, voluntarii au putut alege, în fiecare seară, să participe la Festivalul de Folk, desfăşurat în aceeaşi perioadă, în satul Ivăniş, aparţinător de comuna Întregalde.

“Le mulţumim tuturor voluntarilor pentru prezenţă şi ajutor, şi îi aşteptăm şi la celelalte tabere pe care le vom desfăşura anul acesta, următoarea fiind în zona Rîmetea, în perioada 13-16 august”, a transmis Adrian Puiuleţ, de la Serviciul Turism, Consiliul Judeţean Alba.

foto: Lucian Macaveiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax