Eveniment
FOTO: O nouă grădiniță va fi construită în curând la Alba Iulia, în locul unei foste cantine. Cum va arăta și cât va costa
Administrația locală din Alba Iulia a lansat joi licitația pentru construirea Grădiniței cu program prelungit nr. 16, în locul unei foste cantine din incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” din municipiu. Noua grădiniță va avea o capacitate de circa 160 de copii, iar investiția se ridică la peste 17 milioane de lei.
Primăria Alba Iulia a lansat joi, 17 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru lucrări de demolare și execuție pentru obiectivul de investiții „Construire Grădiniță cu program prelungit nr. 16 prin schimbarea destinației clădire cantină din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa, strada Tudor Vladimirescu, nr. 143”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Valoarea totală este estimată la 17.000.068,76 de lei, fără TVA.
Potrivit caietului de sarcini, proiectul urmărește schimbarea destinației fostei cantine a Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia și extinderea acesteia pe verticală și orizontală, astfel încât să deservească în cele mai bune condiții funcțiunea principală de grădiniță cu program prelungit.
Grădinița cu program prelungit nr. 16 nu a funcționat până în prezent într-o clădire proprie, în condițiile în care deservește trei cartiere ale municipiului (Ampoi 1, Ampoi 2 și Ampoi 3).
Noua grădiniță va avea un regim de înălțime Subsol parțial + Parter + Etaj și o suprafață desfășurată de 2.417 mp. Aceasta va avea o capacitate de circa 160 de copii.
Organizarea funcțională a spațiilor prevede la nivelul parterului spațiile anexe grădiniței (sala polivalentă, bucătăria, administrație și izolator), care au nevoie de o continuă legătură cu exteriorul, iar la nivelul etajului sălile de grupă cu spațiile anexe aferente (vestiare, grupuri sanitare, depozite de material didactic).
Orientarea sălilor de grupă va fi în principal Est-Vest, utilizând laturile de Nord și Sud pentru spațiile anexe sălilor de grupă (circulații pe verticală, oficiu, grupuri sanitare).
Sala polivalentă, utilizată în programul de zi cu zi pentru servirea meselor, este în legătură directă cu locul de joacă din curte. Spațiile de deservire a funcțiunii principale (bucătăr
ia, administrația, etc.) sunt orientate către Sud, latura pe care se face și accesul de serviciu în incintă.
Accesul copiilor se va face pe latura de Est, unde se va trece obligatoriu prin zona de filtru, ce include și izolatorul. Accesul în sala polivalentă cu ocazia unor evenimente se va putea face pe latura de Nord, unde se află și scara exterioară pentru evacuarea etajului, conform normelor în vigoare.
În interiorul clădirii se propune realizarea unei instalații de încălzire:
- la parter, încălzire cu corpuri statice din oțel de tip panou radiant,
- la etaj o încălzire în pardoseală în sălile de grupă, iar pentru restul încăperilor se prevede de asemenea o încălzire prin intermediul radiatoarelor de tip panou radiant
Răcirea spațiilor se va realiza prin intermediul aparatelor de tip multisplit.
De asemenea, se prevede obținerea energiei electrice din surse regenerabile: un sistem de 40 de panouri fotovoltaice montate pe învelitoare.
Noua clădire va beneficia de o instalație de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, dar și de un sistem de securitate.
Amenajarea exterioară urmărește necesitățile funcțiunii principale și îmbunătățirea calității mediului. Astfel, vor fi create următoarele zone distincte:
- zona curții alocată recreației, jocului, echipată cu dotări specifice vârstei utilizatorilor (leagăne, tobogane, balansoare, gropi de nisip, etc.)
- zona terenurilor alocate circulațiilor și acceselor cu alei pietonale și carosabile
- zona verde plantată de-a lungul împrejmuirilor
În cadrul proiectului vor fi realizate și alei pentru circulația auto (în suprafață de 750 mp) dar și parcări (în suprafață de 570 mp).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News