Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pensionari ţinuţi în condiţii de mizerie la căminele Congregaţiei „Sf. Iosif” din Alba Iulia. Miros înţepător şi lenjerie intimă în sala de mese


Publicat

DSCF

Luni dimineaţa, reprezentanţi ai DSP Alba, AJPIS, DSVSA împreună cu prefectului judeţului Alba, Gheorghe Feneşer au efectuat trei controale inopinate la două cămine de bătrâni şi o cantină, toate aparţinând Fundaţiei Congregaţia „Sfântul Iosif” din Alba Iulia. Miros înţepător în încăperi, pamperşi folosiţi sub masa unde se ţine vesela şi lăzi de carton cu şosete şi lenjerie intimă în sala de mese. Acestea sunt doar câteva dintre imaginile de care au avut parte cei care au fost în control la căminele pentru vârstnici ale congregaţiei „Sf. Iosif”. În cele două cămine locuiesc 52 de pensionari, unii care se pot deplasa şi alţii care o pot face doar cu ajutorul personalului, care este în număr mic. În aceste cămine aceeaşi angajată este şi bucătăreasă, şi femeie de servici, dar şi îngrijitor.

La Căminul pentru persoane vârstnice de pe Strada Barbu Lăutaru, nr. 54 sunt 15 beneficiari şi trei angajaţi ai congregaţiei, Căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Aurel Vlad, nr. 40 are 37 de beneficiari, patru salariaţi ai congregaţiei şi un bucătar voluntar şi cantina fundaţiei, care este amenajată pe Bd. Ferdinand I, nr.19, în locaţia unde este şi Şcoala „Sf. Iosif”. La aceste controale au participat şi reprezentanţi ai mass-mediei locale. În urma acestor verificări s-au constatat deficienţe atât igienice, cât şi din punct de vedere legal.

Pamperşi murdari puşi sub vesela din care mănâncă beneficiarii şi mirosuri de WC public

Potrivit prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer, la Căminul de pe strada Aurel Vlad, „găleata cu pamperşi folosiţi era aşezată sub masa unde era ţinută vesela din care mănâncă beneficiarii”.

Tot în această locaţie, la intrarea într-una dintre încăperi mirosul înţepător îţi ajunge la nări de la uşă. Acolo sunt două camere cu cinci beneficiare şi un grup sanitar. Pe holul încăperii, mai exact la intrare era o găleată cu păr şi câteva oase. Chiar dacă nu se puteau deplasa, decât cu ajutorul personalului, care în acel moment era ocupat cu prepararea mâncării, acestea stăteau liniştite pe paturile lor, cu zâmbetul pe buze şi cu răspunsuri afirmative la orice întrebare, de parcă ştiau poezia şi într-un miros de WC public.

La acest cămin se prepara mâncare pentru beneficiari, în momentul controlului, deşi spaţiul era neigienic şi neadcvat. Totuşi, li s-a spus reprezentanţilor prezenţi la verificări că mâncarea o primesc de la cantina de pe Bulevardul Ferdinand I, nr.19.

La căminul de pe strada Barbu Lăutaru, nr. 54, bucătăria este şi locul în care doarme îngrijitoarea. Aici sunt 15 beneficiari şi trei angajaţi. Prefectul Gheorghe Feneşer a spus că în această locaţie bucătăria este într-un spaţiu de 3×3 metri, unde este un aragaz, o chiuvetă şi patul îngrijitoarei. Acesta a spus că „pe pat era aruncată pâine, iar lângă, încălţăminte de tot felul şi haine”.

Chiar dacă se spune că atunci când ieşi la pensie trebuie să duci o bătrâneţe liniştită, fără griji şi să fii îngrijit, pentru cei 75 de pensionari, condiţiile în care trăiesc sunt neadecvate unui cămin pentru persoane vârstnice.

Unii ajung să îşi dea şi pensia de 1.300 de lei ca să fie îngrijiţi, hrăniţi, spălaţi şi ajutaţi de personalul căminelor. Un pensionar care îşi duce bătrâneţea într-unul dintre cămine a spus că are o pensie de peste 600 de lei şi că mâncarea pe care o primeşte nu este pentru cât plăteşte. A mai spus că are familie, dar nu are unde locui, iar în ce priveşte condiţiile de cazare, pensionarul a precizat că sunt „aşa şi aşa”

Vineri, reprezentanţii DSP Alba, AJPIS şi DSVSA au mai efectuat un control spontan la al treilea Cămin de Persoane Vârstnice, care aparţine Congregaţiei „Sf. Iosif”, de pe Bd. Ferdinand I, nr. 66 unde sunt 23 de beneficiari şi patru salariaţi.

Termen de 30 de zile pentru remedierea deficienţelor, altfel unităţile vor fi închise

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a declarat în urma controlului că „îmi asum înteaga responsabilitate de a nu fi sancţionaţi. Dacă în termen de 30 de zile nu respectă cerinţele cel puţin igienice şi sanitare impuse, atunci căminele o să fie închise”. Acest a menţionat că nu a putut închide căminele: „Ce facem cu beneficiarii? Cine îi va prelua?”.

Feneşer a anunţat că luni va emite şi un ordin al prefectului prin care toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţ să fie controlate de reprezentanţi ai DSP, DSVSA şi AJPIS în maxim 30 de zile.

„De ce am plecat la acest control pentru că dacă vă amintiţi nu de multă vreme la o mănăstire din judeţ s-au înregistrat foarte multe cazuri de hepatită şi am avut temerea că s-ar putea să existe şi aici aşa ceva. Temerea nu a fost deloc neîndreptăţită. Am rămas cu toţii neplăcut impresionaţi de modul în care se prepară mâncarea, am rămas impresionaţi neplăcut de modul în care se păstrează alimentele, de curăţenia care există atât în acele puncte de preparare a hranei cât şi în anumite spaţii de cazare. Am găsit la un moment dat o masă pe care se ţine vesela, iar sub acea masă era o găleată plină cu pampers-uri murdare. Nu cred că este posibil aşa ceva, nu cred că vom mai vedea aşa ceva”, a declarat Feneşer.

Prefectul spune că nu e sufiecient să „tai capete şi să dai amenzi de sute de milioane pe care cine ştie dacă le pot plăti, trebuie să-i şi ajutăm”, motiv pentru care a anunţat că săptămâna viitoare se va întâlni cu administratorii unor lanţuri de supermarket-uri ca să „ne ajute prin donarea unor alimente care se află în termne de valabilitate, dar care nu mai au mult până la expirare”.

Reprezentanul DSP Alba a spus că în urma controlului de la căminul pentru vârstnici de pe strada Aurel Vlad şi Barbu Lăutaru „am constatat că de cursurile de igienă, din discuţiile purtate cu cele două doamne din Cetate şi cu cea de la căminul din Centru, nu ştiau. Nu au auzit de această noţiune. Personalul care este la bucătărie este în acelaşi timp şi personal de îngrijire. Deci nu există o structurare şi o calificare specifică”.

Reprezentantul DSP Alba a spus că la căminele controlate femeia de servici este aceaşi care şi prepară mâncare beneficiarilo, iar potrivit legii trebuie să existe câte o persoană pentru fiecare activitate în parte, în schimb „în aceste locaţii intră, iasă, care cum vor pe unde vor”.

La Căminul pentru persoane vârstnice din Cetate, de pe strada Aurel Vlad, acesta a spus că a întrebat persoanlul de la blocul alimentar cum se face dezinfecţia şi a primit ca răspuns „că nu poate să o facă în mod corect deoarece sistemul de canalizare este înfundat”.

Pe Barbu Lăutaru, practic Căminul pentru Vârstnici al congregaţiei este ţinut de o singură persoană. Astfel că 24 din 24 face şi mâncare, şi îngrijire şi medicaţie pentru cei 15 beneficiari

În ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, DSP Alba a spus că „nu ştii cine-i bucătar, cine- i personal de îngrijire”. Nu au echipament de protecţie specific şi nici complet, nu au bonete. „O dezordine totală în bucătărie. Este şi vestiar şi loc de pregătire a mâncării, şi magazie şi depozit de diferite accesorii” a mai spus reprezentantul instituţiei. O altă deficienţă constatată este lispa coşurilor de gunoi cu pedală.

În final acesta a conculionzat că toate aceste deficienţe pot fi remediate în termen de 30 de zile, dar majoritatea se pot face într-un termen mult mai scurt.

„Nu ni s-au pus la dispoziţie o serie de documente pentru acest control. Am constatat câteva deficienţe majore. Deficienţe de ordin structural cu privire la spaţiile în care se prepară hrana. Spaţii insuficiente fără fluxuri tehnologice, fără dotări necesare în vederea igienizării şi neînregistrate sanitar veterinar şi spaţii de depozitare inadecvate”, a declarat un reprezentant al DSVSA Alba.

Autorităţile de control au mai găsit ustensile pentru prepararea hranei inadecvate şi au constatat lipsa termometrelor şi a graficelor de temperatură.

„În ce priveşte starea generală de igienă, este necorespunzătoare. Lipsă substanţe de igienizare pentru proceduri de igienizare, precum şi lipsa unor documente care să ateste provenienţa produselor alimentare autorizate la prepararea hranei. Deficienţele constatate pot fi remediate, dar sunt destul de grave” a precizat reprezentantul DSVSA Alba. Acesta a menţionat că sancţiunile prevăzute de lege ajung şi la 500 de milioane lei vechi şi chiar la închiderea căminelor.

În urma controalelor efectuate s-a constatat că congregaţia nu are stabilit un cost lunar/beneficiar şi nici suma alocaţiei zilnice hrană/beneficiar. De asemenea, nu există probe alimentare, nu se elaborează un meniu zilnic de hrană cu stabilirea caloriilor pentru beneficiari.

În ceea ce priveşte căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Aurel Vlad, acesta nu deţine autorizaţie sanitar-veterinară, cu toate că se prepară mâncare pentru beneficiari. Un reprezentant al DSV a precizat că a mai fost în control la acest cămin, iar practic aici „sunt amenajate secţii de bolnavi cronici în case de tip familial”, iar pentru aşa ceva legea nu impune autorizaţie sanitar-veterinară.

Din consultarea registrelor de predare-primire a turelor reiese că un număr consistent de persoane prezintă diaree la 1-2 săptămâni. Camerele nu erau încălzite, oamenii găzduiţi la cămin fiind îmbrăcaţi gros şi acopetriţi cu pături şi plapume. Spaţiile sunt murdare şi urât mirositoare.

Medicamentele sunt depozitate în condiţii improprii, în acelaşi spaţiu cu instrumentele de scris, acte ale benficiarilor.

De asemenea, personalul angajat nu era specializat pentru activitatea de preparare a mesei, un reprezentant DSP spunând că pentru majoritatea salariaţilor nu au fost întocmite fişe de aptitudini. În frigidere, existau alimente cu data de expirare 14 aprilie 2014.

Şase beneficiari nu au dosare şi nici documente privind admiterea în centru. Nu există dosare constituite decât foi volante, vize de flotant ale beneficiarilor la adresele unde sunt asistaţi, planuri de individualizare de asistenţă şi îngrijire revizuite la termenul de şase luni, ultima revizuire fiind în 2012, evaluări psihologice şi medicale şi registru de intrări – ieşiri ale instituţiei şi niciun document nu este datat şi înregistrat.

De asemenea, nu au fost aplicate chestionare de evaluare a gradului de satisfacţie al beneficiarilor, nu există o evidenţă a sumelor de întreţinere plătite de beneficiari sau aparţinători, iar nouă beneficiari nu deţin contracte de acordare servicii sociale. Procedurile de lucru, normele interne, ROI, ROF, ghidul beneficiarului nu au fost revizuite din 2011.

În aceste cămine pentru vârstnici nu au mai efectuate controale din 2009, când situaţia era similară. Şi totuşi, de atunci şi până acum nimeni nu a luat act faţă de condiţiile pe care le au beneficiarii aşezămintelor Congregaţiei „Sf. Iosif” din Alba Iulia.

Congregaţia „Sf.Iosif” are termen de 30 de zile să remedieze deficienţele constatate la cele două cămine pentru vârstnici şi cantină. Comisiile celor trei instituţii trebuie să meargă în această perioadă în verificări să vadă dacă se îndeplinesc cerinţele impuse.

Congregaţia „Sfântul Iosif” vrea să construiască şcoală primară

Aceeaşi Congregaţie a solicitat CL Alba Iulia aprobarea documentaţiei PUD pentru construirea unei clădiri care are destinaţia şcoală cu clasele I-IV, pe Bulevardul Ferdinand, la numerele 13-15. Terenul este inclus pe lista monumentelor istorice – ansamblul urban Bulevardul Ferdinand I, sit arheologic de interes local, datând de la sfârşitul secolului XIX. Suprafaţa existentă este de 770 mp.

Clădirea va fi construită în continuarea complexului şcolar existent (grădiniţă), cu o suprafaţă de 385 mp. Accesul va fi din strada Crişanei, cu două parcaje pentru microbuz care transportă elevii. În şedinţa comisiei de organizare şi dezvoltare urbanistică şi a comisiei tehnice de urbanism a primit aviz favorabil. Proiectul intră în atenţia CL Alba Iulia, în şedinţa de miercuri.

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. ariana

  marți, 29.04.2014 at 08:18

  Cel mai grav este ca foarte multi beneficiari care ajung in aceste camine ale acestei asociatii au zilele numarate. Din cauza neingrijirii si a mizeriei mor in scurt timp dupa ce ajung acolo. In plus, beneficiarii sunt si batuti daca iasa din ordinele ”maicutelor”.

 2. Catalin D.

  duminică, 21.06.2015 at 15:01

  Căminele de bătrâni de la Sf Iosif nu sunt de lux. Acolo merg bătrâni cu venituri mici.
  Congregatia supraviețuiește cu ajutoare din Germania. Nemții trimit bunuri ca să ajute părinții noștri, români.

  „Naziștii” ăștia cum le spuneți voi, au civilizat România de-a lungul sutelor de ani.
  Dacă nu erau sașii si ungurii, Transilvania era sub nivelul altor regiuni.

  Comparați firmele „naziste” de la noi din țară cu firme românești și o să vedeți nivelul de salarizare și civilizație.

  Vă rog nu criticați alte popoare, uitați-va la poporul nostru de doi lei și apoi vorbiți de alții. Din păcate ăsta e adevărul.

  Nu mi-e rușine că sunt român, dar nici mândru nu sunt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un ȘACAL a atacat o stână de oi, la Ocna Mureș. Șase oi au fost sfâșiate de animal, în timpul nopții

Publicat

Mai multe oi de la o stână din zona oraşului Ocna Mureş au fost atacate de şacal, animal care şi-a făcut prezenţa pe teritoriul judeţului Alba în urmă cu peste un deceniu.

Coordonatorul tehnic al Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, Felix Bogdan Dragomir, a declarat, miercuri, că şase oi de la un staul din zona Ocna Mureş au fost atacate de un şacal, trei dintre ele fiind omorâte, iar trei rănite.

Atacul a avut loc pe timp de noapte.

Identificarea animalului s-a făcut pe baza urmelor lăsate pe sol şi observate a doua zi şi, de asemenea, pe modalitatea de atac, respectiv pe sfâşierea ovinelor, a explicat Felix Bogdan Dragomir.

Acesta a menţionat că pe fondul de vânătoare în cauză a fost alocată o cotă de extragere de 3 şacali, lucru care s-a realizat.

Atacul asupra oilor arată faptul că sunt mult mai mulţi şacali în zona respectivă.

Dragomir a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii cu oile atacate.

Şacalul şi-a făcut simţită prezenţa în sudul ţării în urmă cu câteva decenii, fiind depistat în anul 2009 şi în judeţul Alba.

Un astfel de animal a fost vânat accidental atunci în zona Cricău, fiind confundat cu o vulpe, dovedindu-se ulterior că era şacal.

Citește și: FOTO: Apariție rară la câțiva kilometri de Alba Iulia. Șacal fotografiat în zona Hăpria – Straja

Apoi, alţi doi-trei şacali au fost vânaţi în anii următori tot în apropiere de Alba Iulia, pe fondurile cinegetice de la Berghin, Straja. Un alt şacal a fost lovit mortal pe DN7 (E68), la Balomir.

Se bănuieşte că, cel mai probabil, şacalii au apărut în Ardeal venind pe Mureş, din Ungaria.

Surse: Bogdan Dragomir, Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ce a pățit un român din Alba Iulia, stabilit în Germania, când a încercat să-și schimbe pașaportul cu o lună înainte de expirare

Publicat

pasaport

Un cetățean din Alba Iulia, care locuiește în Germania, a transmis pe adresa redacției o serie de nemulțumiri pe care le are în raport cu autoritățile românești.

Acesta a încercat să își schimbe pașaportul, pe cale să expire. 

S-a dovedit însă a fi o misiune imposibilă.

Mai jos, mesajul acestuia, trimisă redacției Alba24:

„În sfârșit, cu ce să încep?

În data de 06.05.2021 am constatat că pașaportul meu (cu rezidență în Germania) expiră la data de 16.06.2021.

Evident că prima dată am sunat în România, să întreb ce opțiuni am. Am sunat la Alba Iulia, la pașapoarte.

”Da”… așa mi s-a răspuns în România la o instituție. Plus minus, mă așteptam. Asta e. Deloc serviabil stimabilul.

Următorul telefon a fost la Consulatul Român din München. După o lungă perioadă de așteptare, cu un robot IMBECIL și după multe taste apăsate am intrat pe linia de așteptare. Eram al șaselea la rând.

În sfârșit, am vorbit cu o doamna, mi s-a comunicat ce acte trebuie să pregătesc și am fost înștiințat că voi primi un email cu toate informațiile necesare. Zis și făcut. Am primit email-ul, cu linkuri, conturi de creat…

Am completat tot ce era necesar, online, după care urma să îmi fac programare.

Toate acestea s-au întâmplat în 06.05.2021. Surpriză… Nu sunt disponibile programări până în…atenție, 30.06.2021.

Am intrat în panică, evident. Nu am putut să cred ce citesc pe internet, pe site-ul Consulatului Român la München.

Următoarea zi, 07.06.2021, am sunat iarăși. Să întreb de ce nu pot face programare ”on line” și să încerc să fac telefonic. Evident, după alte 45 de minute petrecute la telefon, apăsând taste pentru aceleași întrebări imbecile, am reușit să vorbesc cu o duduie.

Mi s-a comunicat încă odată că nu sunt programări disponibile și că trebuie să aștept. Nu am putut să cred că în 2021, nu poți obține o programare online, chiar și peste 3 luni, dar ăsta este sistemul românesc.

Am sunat la ambasada, la Bonn, să obțin mai multe informații. Să întreb ce e de făcut dacă eu nu obțin o programare până îmi expiră pașaportul. Același răspuns, să așteptați.

Singura varianta primită de la München și Bonn a fost să intru ZILNIC pe site și să tot încerc, poate poate renunță cineva și primesc și eu programare.

Mi-am permis să sun și la minister (MAE), să întreb ce se întâmplă. De ce nu pot face o programare, chiar și peste 3-6 luni.

Mai mult de atât, bugetarul de la București mi-a reproșat că m-am trezit prea târziu, în 06.05.2021 că urmează să îmi expire pașaportul în 16.06.2021.

”Nu aveți ce face decât să așteptați, poate obțineți o programare. Mai încercați”.

Nu pot să cred că în 2021 sistemul funcționează atât de PROST!!!

Mai jos atașez mesajul care apare pe site în momentul în care vreau să fac programare.

”Nu sunt locuri libere în perioada solicitată. Deoarece este posibil că unele persoane să renunțe la programări, vă sugerăm să verificați periodic disponibilitățile existente.

Programul de lucru cu publicul este momentan configurat până la data de 30.06.2021. Pentru a vă programa ulterior datei de 30.06.2021, vă rugăm să reveniți mai târziu.
Serviciul consular solicitat se efectuează numai pe bază de programare online pe www.econsulat.ro.”

Mesajul ăsta apare indiferent de data pe care o selectezi.

Cu alte cuvinte din data de 16.06.2021 nu mai dețîn un act de identitate valid, nu mai pot circula între satele mebre UE, și pe toți îi doare-n…

Mai încercați…

Sunt în Germania din 2010 și până luna asta nu m-am gândit NICIODATĂ să aplic pentru cetățenie. Nu m-a interesat. În urma discuțiilor și interacțiunilor cu sistemul romanesc m-am decis. Am să aplic pentru cetățenie.

DE CE?!? Doar că să nu mai am NIMIC de-a face cu statul român. E trist dar asta e realitatea.

Când un cetățean român se gândește la cetățenia statului de domiciliu doar pentru a evita interacțiunea cu sistemul românesc e de plâns.”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un proprietar de oi din Alba, obligat de instanță să plătească daune după ce animalele au distrus 8 hectare cultivate cu grâu

Publicat

oi ovine

Un bărbat din Alba, proprietar de ovine, a fost obligat de instanța de judecată să plătească daune unei societăți comerciale după ce oile sale au distrus aproape 8 hectare de teren agricol ce aparținea firmei în cauză. 

Mai exact, firma deținea în 2019 un teren agrar de aproximativ 30 de hectare, în satul Heria, din județul Alba. Potrivit motivării instanței, ”pe acel teren s-au efectuat lucrări de pregătire pentru însămânțare, iar ulterior în lunile septembrie – octombrie pe întreaga suprafață a fost cultivată sămânță din planta Triticale, ce reprezintă un produs hibrid de grâu și secară.

În condiții normale, această plantă ajunge la maturitate după trecerea unei perioade de aproape un an de zile și poate fi recoltată în luna iulie 2020”, se arată în documentul citat.

La sfârșitul anului, un angajat al firmei s-a deplasat la terenul agricol pentru a efectua anumite verificări, însă odată ajuns acolo a constatat faptul că pe suprafața cultivată au pătruns în număr mare de oi, care au provocat distrugerea culturii prin pășunare.

Paguba produsă astfel este de o mare însemnătate pentru reclamantă întrucât suprafața afectată în acest mod este de aproximativ 7,5 ha din totalul de 30 de hectare.

În urma verficărilor realizate de polițiști proprietarul animalelor a fost identificat.

Acesta a fost acționat în instanță de firma care deținea terenul, firmă care a cerut daune pentru distrugerile provocate de materiale.

Un proces în civil a început pe rolul Judecătoriei Aiud, iar o primă sentință a fost dată pe 5 aprilie 2021.

Magistrații Judecătoriei Aiud l-au obligat pe proprietarul oilor la plata a ”sumei de 11.400 lei reprezentând despăgubiri pentru pierderea efectiv suferită și a sumei de 20.019,36 lei despăgubiri pentru beneficiul nerealizat. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 6186 lei, din care 1781 lei taxă judiciară de timbru, 2.900 lei onorariu expert, 20 lei taxă judiciară dosar și 1485 lei onorariu expert dosar.

Sentința Judecătoriei Aiud nu a fost definitivă.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Ruta dinspre Blaj spre Sibiu, prin Șeica Mică, închisă până la toamnă din cauza unor lucrări executate de CJ Sibiu

Publicat

Locuitorii din Blaj care se deplasează spre și dinspre Sibiu, prin Șeica Mică, vor fi nevoiți, de joi, să ocolească prin Copșa Mică.

Consiliul Județean Sibiu anunță că circulația rutieră de pe DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică se închide în perioada 13 mai – 15 septembrie 2021, din cauza lucrărilor ample care se vor realiza, cu utilaje voluminoase, pentru refacerea zidului de sprijin, pe porțiunea afectată de calamități.

Măsurile de restricționare a circulației se aplică până când se vor finaliza lucrările de consolidare, în valoare de peste 2 milioane de lei, respectiv până la mijlocul lunii septembrie 2021, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Sibiu.

Sursă: Radio Blaj

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate