Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 4000 de imagini cu obiective turistice din Apuseni, realizate de zeci de tineri din ţară, la Tabăra naţională de speologie şi fotografie subterană din Arieşeni

Publicat

Ghetar3Peste 4000 de fotografii cu obiective turistice spectaculoase din Apuseni au fost realizate de tineri din toată ţara, la Tabăra Naţională de Speologie şi Fotografie subterană, ediţia a VI-a, ce s-a desfăşurat la Centrul de Agrement Arieşeni, în perioada 25-31 august. Iniţiativa a aparţinut Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba.

Zona Munţilor Apuseni este una dintre cele mai interesante şi căutate destinaţii turistice din România. Apusenii au aspectul unui mozaic complex şi impresionează prin numărul mare al fenomenelor carstice, dar şi prin amploarea acestora: chei, defilee, izbucuri, izvoare, peşteri , canioane.

Această colecţie impresionantă a naturii a transformat Centrul de vacanţă Arieşeni într-o locaţie atractivă, unde foarte mulţi copii şi cadre didactice vin an de an pentru a admira flora şi fauna montană cu totul specifică, o pagină din istoria zbuciumată a neamului românesc, în care sunt înscrise  numele moţilor Avram Iancu, Horia, Cloşca şi Crişan, sau pentru cei care vor să  descopere şi să exploreze cel mai mare conglomerat carstic din Europa.

Plecând de la aceste „daruri” ale naturii şi succesul ediţiilor anterioare a taberei naţionale de speologie şi fotografie subterană, Direcţia Judeţeană pentru Sport si Tineret Alba a organizat ce-a de-a VI-a ediţie, cu participarea a 70 de copii şi tineri din judeţele Brăila, Mehedinţi, Ialomiţa, Caraş-Severin, Alba, Argeş, Dolj, Braşov, la activitati de ecologie şi protecţia  mediului sub coordonarea Asociaţiei de turism şi ecologie „Sfinx Gârda”.

Activităţile au vizat dobândirea şi dezvoltarea de deprinderi specifice (tehnici de fotografiere de suprafaţă şi subteran, promovarea prin imagini a zonei turistice, deplasări pe teren accidentat, orientare in teren, drumeţii la obiective turistice de mare interes din zonă, cum sunt Gheţarul de la Scărişoara, Groapa Ruginoasă, Cascada Vârciorog, Casacada Buciniş, muzeele lemnarilor de la Pătrăhaiteşti, Peştera Urşilor, Peştera cu Cristale (comuna Roşia de Beius).

Participanţii au asistat la cursuri teoretice şi practice, în total fiind realizate peste 4000 de poze, cele mai reprezentative dintre acestea fiind ulterior analizate şi discutate împreună cu participanţii, la sfârşitul fiecărei zile.

Nu a lipsit la final focul de tabără, ocazie cu care organizatorii au felicitat participanţii, au fost înmânate diplome şi materiale realizate în tabără (dvd-uri cu imagini şi filme), transmite directorul Florina Stânea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax