Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Poliţiştii din Alba le-au oferit recomandări elevilor şi altor locuitori ai judeţului, pentru prevenirea violenţei în familie

Publicat

DSC_0632 În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, ziua de joi, 5 octombrie, a fost dedicată prevenirii violenţei intrafamiliale. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-au întâlnit cu tineri şi femei, potenţiale victime ale violenţei în familie.

Cea de-a patra zi a Campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii” a vizat prevenirea violenţei în familie. Poliţiştii au desfăşurat activităţi în unităţi de învățământ, în societăţi comerciale, centre de zi pentru persoane vârstnice şi în spaţiul public, informând atât elevi cât şi adulţi, cu privire la modalităţile de prevenire a violenţei în familie şi de sesizare a acesteia.

În demersul lor, poliţiştii au folosit materialele campaniei „Aripi Frânte”, demarată la începutul acestui an, de către Inspectoratul General al Poliţiei Române împreună cu Asociaţia Necuvinte.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din municipiul Sebeş unde, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Asociaţiei Femeilor din Alba le-au oferit tinerilor explicaţii legate de posibilităţile pe care, o potenţială victimă le are pentru a se apăra împotriva agresorului şi modalităţile de a ieşi dintr-o situaţie de abuz.

Pe lângă materialele campaniei, tinerilor le-a fost prezentat filmul documentar „Aripi Frânte”, care prezintă mărturiile unor victime ale violenţei domestice ce execută pedepse privative de libertate, în Penitenciarul de Femei Târgşor şi care, din cauza situaţiei de abuz în care s-au aflat, au ajuns să ucidă abuzatorul.

Prevenirea violenţei în familie a fost subiectul întâlnirilor organizate de poliţiştii din judeţul Alba, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, beneficiarii fiind informaţi în legătură cu prevederile legale şi măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate în caz de conflict intrafamilial.

Sfaturile poliţiştilor:

Dacă sunteţi în pericol, sunaţi imediat la 112!

Prezentaţi-vă la Serviciul de Medicină Legală, pentru a obţine un certificat medico-legal, care să ateste leziunile suferite în urma agresiunii

În cazul în care sunt copii implicaţi, adresaţi-vă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului

Solicitaţi ordin de protecţie, dacă este cazul

Nu vă retrageţi plângerea! Nu vă amăgiţi crezând că nu vă va mai lovi! Copiii trebuie să crească într-un mediu sigur!

Violenţa în familie reprezintă agresiunea fizică, psihică, verbală, sexuală sau economică, săvârşită cu intenţie de către un membru al familiei, împotriva altui membru. Ea nu se manifestă izolat, ci se repetă în cazul în care nu se iau măsuri.

Violenţa în familie este prevăzută ca INFRACŢIUNE, în Codul Penal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax