Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO: Principii României au pășit pe un covor roșu în Gara Alba Iulia. Sute de oameni au strigat la unison „Trăiască Regele!”

YouTube video

Publicat

Trenul Regal care i-a adus în această dimineață pe Principesa Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae, la Alba Iulia a ajuns la ora 11.30 în gară, unde oficialități, dar și sute de persoane s-au adunat să întâmpine alaiul regal. La 90 de ani de la Încoronarea Regilor Ferdinand și Maria, familia regală a revenit în orașul în care s-a scris istoria, pentru a reconstitui acest majestuos moment.

Trenul Regal care a găzduit oaspeții cu sânge albastru a fost întâmpinat de reprezentanți ai administrației locale și județene cu tradiționala pâine cu sare și în acordurile de sărbătoare ale fanfarei, iar primii care au dat mâna cu principii Radu și Nicolae, dar și cu Principesa Margareta au fost primarul Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și prefectul Dan Coriolan Simedru. Alaiul regal a intrat în Gara Alba Iulia pe un covor roșu și a fost aplaudat de sute de persoane, care au scandat „Trăiască Regele”.

Principii României participă, începând cu ora 12.00, la un Te Deum la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, iar de la 12.45 aceștia vor fi prezenți la vernisajul expoziției „90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia”, la Sala Unirii. Dintre reprezentanții autorităților locale și județene, în Gara Alba Iulia au fost prezenți şi vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, conty-managerul Sorin Bumb, democrat-liberalul Dorin Nistor, Raul Tudorașcu, Ștefan Bardan, dar și alți aleși locali.

Vezi aici programul evenimentului.

Despre familia regală

Majestăţile Lor Regele Mihai şi Regina Ana au cinci fiice: Alteta Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Alteţa Sa Regală Principesa Elena, Alteţa Sa Regală Principesa Irina, Alteţa Sa Regală Principesa Sofia şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.
Din anul 1996, Principesa Moştenitoare Margareta este căsătorită cu Alteţa Sa Regală Principele Radu al României.
Familia Regală a României este înrudită cu Familia Regală britanică, cea spaniolă, belgiană, daneză, norvegiană, olandeză, cu Marii Duci de Luxemburg, cu Principii de Monaco, dar şi cu Familiile Regale din Portugalia, Grecia, Serbia şi Bulgaria sau cu dinastiile Romanov, Hohenzollern, Habsburg.

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României este fiica cea mare a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României. Născută la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949, a copilărit în Danemarca, Elveţia, Grecia şi Marea Britanie. Şi-a încheiat studiile universitare şi masteratul în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional la Universitatea din Edinburgh, Scoţia. După încheierea studiilor, ASR Principesa Margareta a lucrat în cadrul mai multor universităţi britanice, specializându-se în sociologie medicală şi sănătate publică. A urmat apoi, timp de aproape 10 ani, o carieră la Naţiunile Unite, în cadrul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi în cadrul Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii. Proiectele sale, vizând sensibilizarea opiniei publice în privinţa problemelor de nutriţie şi sărăcie din Africa şi America de Sud, au presupus numeroase călătorii în aceste zone ale Globului. În toamna anului 1989, ASR Principesa a părăsit Organizaţia Naţiunilor Unite, pentru a se dărui cauzei româneşti, lucrând alături de tatăl Său.

Pe 30 decembrie 1997, Alteţa Sa Regală a fost desemnată de către Majestatea Sa Regele să-i succeadă în toate drepturile şi prerogativele. Este căsătorită cu ASR Principele Radu al României, din anul 1996. Din iunie 2001, Principesa Margareta şi Principele Radu locuiesc la Palatul Elisabeta din Bucureşti. (sursa: familiaregala.ro).

Alteța Sa Regală Radu, Principe al României, fost Principe de Hohenzollern-Veringen, s-a născut la 7 iunie 1960 la Iaşi, ca Radu Duda, într-o familie de medici. În anul 1996, s-a căsătorit cu ASR Principesa Margareta de România. La 30 decembrie, 2007, Radu a primit titlul de „Principe al României” cu apelativul de „Alteță Regală” și urmează să poarte titlul de „Alteța Sa Regală Principele Consort al României” începând de la moartea lui Mihai.

A absolvit Liceul Internat „Costache Negruzzi” din Iași în 1979. A fost admis pe locul patru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, pe care a absolvit-o în anul 1984. Ulterior, a fost repartizat, ca actor, la Teatrul Municipal din Suceava şi apoi la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. În anul 1988, se mută la București, părăsind scena Teatrului Național din Iași. Din 1974 și până în 1999, Radu Duda a susținut o carieră artistică în teatru, film și televiziune, în țară și în Franţa, Belgia, Elveţia, Luxemburg, SUA, Israel, Macedonia şi Camerun. A lucrat ca asistent universitar (1990-1994) la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. După înnobilarea sa de la 1 ianuarie 1999, principele Radu și-a încheiat cariera de actor și s-a dedicat exclusiv activităților de reprezentare a familiei regale și a României. În 2002, a absolvit Colegiul Național de Apărare din România, precum și Colegiul George C. Marshall, din Garmisch, Germania. În septembrie 2002 a fost numit Reprezentant Special al Guvernului Român pentru Integrare, Cooperare și Dezvoltare Durabilă. Radu mai e și Consilier al MS Regelui Mihai I, Patron al Camerei de Comerț Româno-Britanice. Din 2005, este colonel al Armatei Romane și a obținut un doctorat în Științe Militare la Academia Națională Militară din Bucureşti.

Alteța Sa Regală Nicolae, Principe al României s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva (Elveţia), ca Nicholas (Nicolae) Michael de Roumanie Medforth-Mills. A copilărit la Durham (nord-estul Angliei). A devenit Principe al României cu rangul și apelativul de Alteță Regală la 1 aprilie 2010, la vârsta de 25 de ani, conform Statutului Case Regale, promulgat de Regele Mihai la 30 decembrie 2007. Este fiul Principesei Elena a României, și al profesor doctor Robin Medforth-Mills (1942 – 2002, medic şi oficial al ONU). Nicolae e în prezent al treilea în ordinea de succesiune la tronul României, conform ultimului Statut regal din 2007, cu însemnătate simbolică. Are o soră mai mică, Elisabeta Karina, a patra în ordinea succesiunii la tron. Este absolvent al Shiplake College, Shiplake, Anglia (2004) şi al Royal Holloway, University of London. A călătorit în ţări ca Namibia, Botswana şi Zimbabwe. A lucrat pentru World Challenge (o companie care îi introduce pe copii în lumea sporturilor). (sursa: wikipedia).

Vă prezentăm o galerie foto-video de la sosirea Trenului Regal în Gara Alba Iulia:

FOTO-Vali CIONTEA

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate