Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Principii României au pășit pe un covor roșu în Gara Alba Iulia. Sute de oameni au strigat la unison „Trăiască Regele!”


Publicat

Trenul Regal care i-a adus în această dimineață pe Principesa Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae, la Alba Iulia a ajuns la ora 11.30 în gară, unde oficialități, dar și sute de persoane s-au adunat să întâmpine alaiul regal. La 90 de ani de la Încoronarea Regilor Ferdinand și Maria, familia regală a revenit în orașul în care s-a scris istoria, pentru a reconstitui acest majestuos moment.

Trenul Regal care a găzduit oaspeții cu sânge albastru a fost întâmpinat de reprezentanți ai administrației locale și județene cu tradiționala pâine cu sare și în acordurile de sărbătoare ale fanfarei, iar primii care au dat mâna cu principii Radu și Nicolae, dar și cu Principesa Margareta au fost primarul Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și prefectul Dan Coriolan Simedru. Alaiul regal a intrat în Gara Alba Iulia pe un covor roșu și a fost aplaudat de sute de persoane, care au scandat „Trăiască Regele”.

Principii României participă, începând cu ora 12.00, la un Te Deum la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, iar de la 12.45 aceștia vor fi prezenți la vernisajul expoziției „90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia”, la Sala Unirii. Dintre reprezentanții autorităților locale și județene, în Gara Alba Iulia au fost prezenți şi vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, conty-managerul Sorin Bumb, democrat-liberalul Dorin Nistor, Raul Tudorașcu, Ștefan Bardan, dar și alți aleși locali.

Vezi aici programul evenimentului.

Despre familia regală

Majestăţile Lor Regele Mihai şi Regina Ana au cinci fiice: Alteta Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Alteţa Sa Regală Principesa Elena, Alteţa Sa Regală Principesa Irina, Alteţa Sa Regală Principesa Sofia şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.
Din anul 1996, Principesa Moştenitoare Margareta este căsătorită cu Alteţa Sa Regală Principele Radu al României.
Familia Regală a României este înrudită cu Familia Regală britanică, cea spaniolă, belgiană, daneză, norvegiană, olandeză, cu Marii Duci de Luxemburg, cu Principii de Monaco, dar şi cu Familiile Regale din Portugalia, Grecia, Serbia şi Bulgaria sau cu dinastiile Romanov, Hohenzollern, Habsburg.

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României este fiica cea mare a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României. Născută la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949, a copilărit în Danemarca, Elveţia, Grecia şi Marea Britanie. Şi-a încheiat studiile universitare şi masteratul în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional la Universitatea din Edinburgh, Scoţia. După încheierea studiilor, ASR Principesa Margareta a lucrat în cadrul mai multor universităţi britanice, specializându-se în sociologie medicală şi sănătate publică. A urmat apoi, timp de aproape 10 ani, o carieră la Naţiunile Unite, în cadrul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi în cadrul Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii. Proiectele sale, vizând sensibilizarea opiniei publice în privinţa problemelor de nutriţie şi sărăcie din Africa şi America de Sud, au presupus numeroase călătorii în aceste zone ale Globului. În toamna anului 1989, ASR Principesa a părăsit Organizaţia Naţiunilor Unite, pentru a se dărui cauzei româneşti, lucrând alături de tatăl Său.

Pe 30 decembrie 1997, Alteţa Sa Regală a fost desemnată de către Majestatea Sa Regele să-i succeadă în toate drepturile şi prerogativele. Este căsătorită cu ASR Principele Radu al României, din anul 1996. Din iunie 2001, Principesa Margareta şi Principele Radu locuiesc la Palatul Elisabeta din Bucureşti. (sursa: familiaregala.ro).

Alteța Sa Regală Radu, Principe al României, fost Principe de Hohenzollern-Veringen, s-a născut la 7 iunie 1960 la Iaşi, ca Radu Duda, într-o familie de medici. În anul 1996, s-a căsătorit cu ASR Principesa Margareta de România. La 30 decembrie, 2007, Radu a primit titlul de „Principe al României” cu apelativul de „Alteță Regală” și urmează să poarte titlul de „Alteța Sa Regală Principele Consort al României” începând de la moartea lui Mihai.

A absolvit Liceul Internat „Costache Negruzzi” din Iași în 1979. A fost admis pe locul patru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, pe care a absolvit-o în anul 1984. Ulterior, a fost repartizat, ca actor, la Teatrul Municipal din Suceava şi apoi la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. În anul 1988, se mută la București, părăsind scena Teatrului Național din Iași. Din 1974 și până în 1999, Radu Duda a susținut o carieră artistică în teatru, film și televiziune, în țară și în Franţa, Belgia, Elveţia, Luxemburg, SUA, Israel, Macedonia şi Camerun. A lucrat ca asistent universitar (1990-1994) la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. După înnobilarea sa de la 1 ianuarie 1999, principele Radu și-a încheiat cariera de actor și s-a dedicat exclusiv activităților de reprezentare a familiei regale și a României. În 2002, a absolvit Colegiul Național de Apărare din România, precum și Colegiul George C. Marshall, din Garmisch, Germania. În septembrie 2002 a fost numit Reprezentant Special al Guvernului Român pentru Integrare, Cooperare și Dezvoltare Durabilă. Radu mai e și Consilier al MS Regelui Mihai I, Patron al Camerei de Comerț Româno-Britanice. Din 2005, este colonel al Armatei Romane și a obținut un doctorat în Științe Militare la Academia Națională Militară din Bucureşti.

Alteța Sa Regală Nicolae, Principe al României s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva (Elveţia), ca Nicholas (Nicolae) Michael de Roumanie Medforth-Mills. A copilărit la Durham (nord-estul Angliei). A devenit Principe al României cu rangul și apelativul de Alteță Regală la 1 aprilie 2010, la vârsta de 25 de ani, conform Statutului Case Regale, promulgat de Regele Mihai la 30 decembrie 2007. Este fiul Principesei Elena a României, și al profesor doctor Robin Medforth-Mills (1942 – 2002, medic şi oficial al ONU). Nicolae e în prezent al treilea în ordinea de succesiune la tronul României, conform ultimului Statut regal din 2007, cu însemnătate simbolică. Are o soră mai mică, Elisabeta Karina, a patra în ordinea succesiunii la tron. Este absolvent al Shiplake College, Shiplake, Anglia (2004) şi al Royal Holloway, University of London. A călătorit în ţări ca Namibia, Botswana şi Zimbabwe. A lucrat pentru World Challenge (o companie care îi introduce pe copii în lumea sporturilor). (sursa: wikipedia).

Vă prezentăm o galerie foto-video de la sosirea Trenului Regal în Gara Alba Iulia:

FOTO-Vali CIONTEAȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC GCS: Incidența pe județe a cazurilor COVID. ALBA pe primul loc în țară. Situația din 22 octombrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a transmis joi situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată.

Potrivit acesteia, județul Alba se află pe primul loc cu incidență de 3.37 (anterior 3.26). București are 3.31 (anterior 3.25).

 

În funcție de acest indicator se iau deciziile cu privire la restricțiile impuse la nivel județean.

 

Cele mai mari rate de infectare în afară de Alba și București sunt în județele:

Cluj incidență 3.01 și Harghita cu 2.97.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 2218 de cetățeni ai județului, infectați cu noul coronavirus. Numărul cazurilor active presează dur sistemul de sănătate

Publicat

Numărul de persoane infectate până în acest moment în județul Alba a ajuns la 3859. Dintre acestea, 1529 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 112 decese. Un calcul simplu ne arată că, în aceste condiții, în județ sunt 2218 de cetățeni care sunt infectați în prezent, adică reprezintă ”cazuri active”. 

Majoritatea pacienților sunt în izolare la domiciliu și doar o mică parte (cei cu simptome medii și grave) sunt în spitale.

De altfel, autoritățile locale nu anunță care este situația spitalelor, câte locuri sunt și ce măsuri iau pentru a suplimenta numărul de paturi.

Primăriile care au în subordine spitale, Consiliul Județean Alba (care gestionează Spitalul Județean de Urgențe Alba) și chiar Instituția Prefectului care deține toate aceste date, nu comunică nimic pe acest subiect, în condițiile în care semnalele venite de la medici indică o presiune uriașă pe întreg sistemul medical local.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

RECORD negativ: 4.902 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore. Date oficiale din 22 octombrie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 196.004, potrivit datelor transmise joi, 22 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 4.902 infectări noi, un nou record negativ. Au fost făcute 34.466 teste în ultimele 24 de ore.

Vezi și ALBA: 92 cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

 

Comparativ, până miercuri, la nivel național, erau raportate 191.102 cazuri (4.848 noi), 6.065 decese (69 decese noi), 137.835 pacienți vindecați, 2.927.096 de teste în total; 37.025 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.388 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere.

Situația cazurilor noi / numărul de testări din ultimele zile:

22 octombrie – 4.902 cazuri noi – record absolut – după 34.466 teste (2.961.562 de teste în total; 34.466 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.260 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.206 la cerere)

21 octombrie – 4.848 cazuri noi  – după 37.025 testări (2.927.096 de teste în total; 37.025 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.388 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere)

20 octombrie – 3.400 cazuri noi după 29.845 teste (2.890.071 de teste în total; 29.400 efectuate în ultimele 24 de ore, 19.172 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.228 la cerere; raportate și rezultatele a 445 de teste prelucrate anterior)

19 octombrie – 2.466 cazuri noi după 8.040 testări (2.860.226 de teste în total; 8.040 efectuate în ultimele 24 de ore, 5.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.359 la cerere)

18 octombrie – 3.920 cazuri noi după 19.507 testări (2.852.186 de teste în total; 19.507 efectuate în ultimele 24 de ore, 11.530 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.977 la cerere)

17 octombrie – 3.952 cazuri noi după 31.767 testări (2.832.679 de teste în total; 31.767 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.564 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.203 la cerere)

16 octombrie – 4.026 cazuri noi – după 30.431 testări (2.800.912 teste în total; 30.325 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.337 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.988 la cerere; raportate și rezultatele a 106 teste prelucrate anterior)

15 octombrie – 4.013 cazuri noi după 29.856 testări; (2.770.481 de teste în total; 29.646 efectuate în ultimele 24 de ore; 17.575 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.081 la cerere; raportate și rezultatele a 211 teste prelucrate anterior)

14 octombrie – 4.016 cazuri noi după 31.318 testări (2.740.624 de teste în total; 31.318 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.899 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.419 la cerere)

2 octombrie – 2.343 cazuri noi, după 26.011 testări (2.471.499 de teste în total; 26.011 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.436 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.575 la cerere)

30 septembrie – 2.158 cazuri, după 26.021 testări (2.419.691 de teste în total; 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere)

16 septembrie – 1.713 cazuri noi după 26.520 teste (2.136.544 de teste în total; 25.991 în ultimele 24 de ore, 16.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.449 la cerere; raportate și rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore) – record

27 august – 1.504 cazuri după 25.052 testări (1.730.420 teste în total; 25.052 în ultimele 24 de ore, din care 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 10.901 la cerere)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 22 octombrie – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi:

Mun. București – 29283 – 804

Iași – 8757 – 311

Prahova – 8368 – 144

Suceava – 8348 – 112

Brașov – 8233 – 137

Bacău – 7067 – 132

Cluj – 6653 – 338

Timiș – 6549 – 205

Argeș – 6244 – 65

Galați – 5651 – 67

Dâmbovița – 5546 – 137

Neamț – 5177 – 161

Bihor – 5024 – 127

Ilfov – 5010 – 206

Dolj – 4913 – 107

Constanța – 4610 – 102

Vaslui – 4368 – 96

Arad – 4144 – 118

Vâlcea – 4026 – 122

Sibiu – 3927 – 120

Alba – 3839 – 96 (3859 cazuri potrivit DSP Alba, 92 cazuri noi)

Mureș – 3694 – 151

Hunedoara – 3515 – 120

Buzău – 3446 – 43

Maramureș – 3359 – 128

Vrancea – 3178 – 30

Brăila – 3099 – 37

Olt – 2929 – 71

Gorj – 2565 – 24

Teleorman – 2529 – 12

Botoșani – 2492 – 60

Harghita – 2299 – 121

Caraș – Severin – 2187 – 62

Bistrița – Năsăud – 2105 – 51

Covasna – 1822 – 40

Mehedinți – 1820 – 24

Ialomița – 1808 – 21

Sălaj – 1758 – 87

Giurgiu – 1617 – 29

Călărași – 1316 – 18

Satu Mare – 1298 – 36

Tulcea – 1292 – 35

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 939 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / probe reconfirmate pozitiv

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incidența COVID în județul ALBA, pe localități. Top cele mai multe cazuri în ultimele 14 zile. Situația actualizată de DSP

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat, joi, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ, pentru perioada 8-21 octombrie. Este vorba despre situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

În total, la nivelul județului Alba, incidența cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3.37 (anterior 3.26), potrivit DSP.

În perioada 8-21 octombrie 2020, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 1.280 de infectări noi cu coronavirus (anterior 1.237).

Cele mai multe cazuri sunt în mediul urban – 1.046 (incidență 4.58).

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Ocna Mureș7.89 (anterior 7.74). La Aiud este 6.69 (anterior 6.81). La Alba Iulia este de 4.71 (anterior 4.44).

Incidență peste 3/mia de locuitori mai este la Câmpeni – 5.19 (anterior 5.32), Sebeș – 4.57 (anterior 4.42), Cugir – 4.25 (anterior 4.17).

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba) – în actualizare:

Mediul urban – 1046 cazuri noi în perioada 8-21 octombrie – / rata incidenței COVID 4.58

Localitate – cazuri în perioada 8-21 octombrie – incidența cazurilor COVID-19

Ocna Mureș – 111 cazuri 7.89

Aiud – 171 cazuri6.69

Câmpeni – 39 cazuri5.19

Alba Iulia – 362 cazuri4.71

Sebeș – 151 cazuri4.57

Cugir – 110 cazuri4.25

Blaj – 58 cazuri2.79

Abrud – 15 cazuri2.84

Teiuș – 14 cazuri1.92

Baia de Arieș – 8 cazuri2.08

Zlatna – 7 cazuri0.87

Mediul rural – 234 cazuri noi în perioada 8-21 octombrie / rata incidenței COVID – 1.54

Localitate – cazuri în perioada 8-21 octombrie – incidența cazurilor COVID-19

Săliștea -18 cazuri – 7.52

Cricău – 9 cazuri – 4.46

Stremț – 11 cazuri – 4.42

Daia Română – 13 cazuri – 4.14

Noșlac – 7 cazuri – 3.82

Unirea – 19 cazuri – 3.82

Ciugud – 12 cazuri – 3.67

Cut – 4 cazuri – 3.11

Rimetea – 3 cazuri – 2.96

Sohodol – 5 cazuri – 2.95

Doștat – 3 cazuri – 2.93

Vințu de Jos – 16 cazuri – 2.90

Lupșa – 8 cazuri – 2.69

Cergău – 4 cazuri – 2.45

Lunca Mureșului – 6 cazuri – 2.31

Rădești – 3 cazuri – 2.28

Vadu Moților – 3 cazuri – 2.16

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate