Uncategorized
FOTO: Propunere de ARESTARE preventivă pentru OPT învinuiți din dosarul decontărilor false de la firme de transport din Apuseni
Opt din 13 persoane reţinute în cazul decontărilor frauduloase de tichete de transport în zona Câmpeni – Baia de Arieş au primit, joi, propuneri de arestare preventivă şi au fost prezentaţi instanţei. În faţa procurorilor de la Tribunalul Alba au ajuns, joi dimineaţa, alţi patru învinuiţi, care și-au petrecut ultimele 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Aceştia completează „lotul” celor audiaţi în urma percheziţiilor de miercuri efectuate de poliţiştii din Alba la sediul unor firme de transport şi domiciliile unor persoane suspectate că au creat un prejudiciu de peste 2.200.000 de euro prin activități ilicite în domeniul transportului rutier de persoane. Miercuri seara, față de trei dintre învinuiţi procurorii au luat măsura privativă de libertate privind interdicţia de a părăsi ţara.
Un număr de 13 persoane au fost reţinute de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate miercuri în Munţii Apuseni. Printre aceştia se află reprezentanţii firmelor de transport Arieşul SA Cîmpeni şi Crinul Arieş SRL Baia de Arieş, dar şi şoferi de autobuze.
Joi, în faţa procurorilor au fost aduşi trei bărbaţi şi o femeie, unul dintre patronii uneia dintre firmele vizate și trei angajați, intermediari ai operațiunilor.
Polițiștii din Alba au efectuat miercuri dimineaţa 18 percheziţii la locuinţele și sediile mai multor persoane și societăți comerciale suspectate că au creat un prejudiciu de peste 2.200.000 de euro prin activități ilicite în domeniul transportului rutier de persoane.
Pe baza mandatelor de aducere, 16 învinuiţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, unul dintre aceştia nefiind găsit la domiciliu, urmând a fi identificat ulterior.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate, la domiciliile şi firmele persoanelor învinuite, au fost găsite importante sume de bani respectiv 121.395 euro, 243.517 lei şi 2300 USD, 14.080 tichete, 2 liste privind persoane cu handicap, un laptop, un calculator şi mai multe documente contabile.
Dintre acestea, la sediul uneia dintre firme au fost găsite 3.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap neprocesate (care nu au fost depuse pentru decontare) şi 10.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap procesate pe borderouri, în perioada aprilie – august 2013, dar nedecontate.
Până miercuri seara, faţă de trei dintre învinuiţi, procurorii au luat măsura privativă de libertate privind interdicţia de a părăsi ţara, iar faţă de alţi patru învinuiţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de Ordonanţă de reţinere, pentru o perioadă de 24 de ore.
Miercuri dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din cadrul inspectoratelor de politie județene Hunedoara și Bihor, precum şi de poliţişti ai Serviciului de Operațiuni Speciale Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat simultan 18 percheziţii la domiciliile unor persoane din Alba (11), Bihor (2) şi Hunedoara (3) şi sediile a două societăţi comerciale din judeţul Alba, ce au ca principal obiect de activitate transportul public de persoane.
În baza mandatelor de aducere, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba 16 suspecţi pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că reprezentanții celor două societăţi comerciale de transport – Arieşul SA Cîmpeni şi Crinul Arieş SRL Baia de Arieş – persoane din Câmpeni şi Baia de Arieş, ar fi impus angajaților ce dețin calitatea de conducători auto să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar dacă persoanele beneficiare ale acestora nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care în schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, ce erau ulterior folosite la decontare.
Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş.
Vedeți aici cum s-au desfășurat perchezițiile:
UPDATE-VIDEO: PERCHEZIŢII în ALBA într-un dosar cu prejudiciu de 2,2 milioane euro. Sunt vizate firme de transport din Cîmpeni şi Baia de Arieş
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Nemilosu^
joi, 03.10.2013 at 15:41
Puscaria va manancaaaa !!!! Grija la sapun………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
free
joi, 03.10.2013 at 18:09
bravo nemilosu… ba nu ii manca ca is moti hotarati…. ii vezi distrusi???? asta este, isi trag ponoasele viata merge mai departe
cetatean obisnuit
joi, 03.10.2013 at 18:35
sa-i manance frate puscaria ca merita cate au facut,ptr.7-8km de drum incasau pe abonamente la elevi dublu fata de alte firme,chiar trebuie verificati la sange…
skdkf vv
joi, 03.10.2013 at 18:40
Garcea ii numara =))
Ati luat teapa
joi, 03.10.2013 at 19:56
Atunci sa iasa din puscarie cand ieftiniti abonamentele….;) ati mancat banii de pe copii …v-ati ajuns cu masini de lux si acuma va papa puscaria 😉 frumos va sta….rusineeeeeeeeeeeeeeee
mihai timisoara
vineri, 04.10.2013 at 00:56
si eu fac trafic de castraveti:)