Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ”Regele pădurii” surprins în boncănit într-o pădure din Munții Apuseni. Imagini spectaculoase

Publicat

credite foto: Felix-Bogdan Dragomir

Un pasionat de natură și animale sălbatice din Alba Iulia, Felix-Bogdan Dragomir, a reușit în această săptămână o fotografie senzațională cu Regele Pădurii, cum i-a spus chiar el. Exemplarul de cerb carpatin a fost surprins în perioada boncănitului în zona Muntele Mare – Valea Bistrei – Cîmpeni, pe fondul cinegetic 9 Lupșa aflat în gestiunea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba. Cu alte câteva zile în urmă, Bogdan a mai fotografiat în zona respectivă și alte exemplare. 

Cerbul carpatin surprins de aparatul foto are o vârstă de aproximativ 8-9 ani și niște coarne extraordinare. Este în boncănit (mugetul cerbului în perioada de împerechere) în chemarea femelelor, o etapă de toamnă din viața acestor animale.

Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este, după elan, cel mai mare repre­zentant al copitatelor sălbatice din fauna ţării noastre. Masculul, denumit cerb (sau taur), ajunge pînă la 350 kg ; femela, denumită ciută (sau cerboaică), cîntăreşte, în medie, 150 kg, iar puiul de un an, 100 kg. Perioada împerecherii are loc la sfîrşitul lunii septembrie şi începutul lui octombrie şi se caracterizează prin boncănit sau muget, cînd au loc lupte între masculi. Perioada de gestaţie durează 34 săptămîni, femela născînd de obicei un singur pui, în luna aprilie-mai.

În județul Alba, este întâlnit în special în zona Munților Apuseni dar și în alte zone cu pă­duri de foioase, de amestec sau în păduri de răşinoase (la munte).

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax