Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Școala Profesională Germană Alba, la începutul anului școlar. 77 de elevi s-au înscris la specializările școlii

Publicat

Un nou an școlar a început luni și la Școala Profesională Germană Alba. 77 de elevi s-au înscris în acest an la una dintre specializările școlii.

Școala Profesională Germană Alba (SPGA) s-a deschis în septembrie 2013 și funcționează într-o clădire a Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”.

În anul școlar 2018-2019, 208 de elevi au urmat cursurile Școlii Profesionale Germane Alba, iar în acest nou an școlar 77 de elevi s-au înscris la una dintre specializările școlii: electromecanic utilaje și instalații industriale; operator CNC și modelier, transmit reprezentanții unității de învățământ.

Elevii SPGA beneficiază de o bursă lunară de 400 de lei: 200 de lei din partea statului și 200 de lei din partea partenerilor economici la care aceștia își desfășoară practica în cei 3 ani de studiu.

Alături de elevi, au fost astăzi prezenți părinți, cadre didactice, reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, precum și reprezentanții partenerilor economici ai Școlii Profesionale Germane Alba.

Carmen Sînc, directorul Școlii Profesionale Germane Alba, le-a urat bun venit elevilor săi și a ținut să sublinieze că „E o bucurie că încet încet creștem, am început acum 6 ani, suntem în al 7-lea an. De la puțin, am crescut, am ajuns în acest an școlar să avem 127 de elevi, dintre care 77 sunt în cele 3 clase de a IX-a. Vă felicit că ați ales acest drum, pentru că învățământul profesional, și în special cel dual, este o oportunitate, nu este o alegere greșită cum adesea este catalogat. Este o oportunitate pentru că pe parcursul celor 3 ani, în cadrul stagiilor de pregătire practică pe care le veți efectua la operatorii economici parteneri în acest proiect, veți învăța în condiții reale de muncă și pe lângă asta, aveți o bursă profesională destul de consistentă, cu condiția să veniți la școală.”

Învățământul profesional cu pregătire de 3 ani poate fi accesat de absolvenții de clasa a VIII-a.

În primul an de studiu, pregătirea teoretică reprezintă 80% din ansamblul formării oferite, în timp ce pregătirea practică va reprezenta 20%.

În al doilea an, pregătirea teoretică reprezintă 26%, în timp ce pregătirea practică va reprezenta 74%.

În al treilea an de învățământ profesional, importanţa pregătirii teoretice va scădea până la un sfert din totalul orelor, în timp ce accentul se va pune în și mai mare măsură pe pregătirea practică, cu o pondere de 75%.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax